محمدرضا کرمی نژاد گفت: اعتبارات محرومیت زدایی برای اولین بار در دولت سید ابراهیم رئیسی درنظر گرفته شده و در این میان سهم خوزستان یک هزار و ۶۵۰ میلیارد ریال برای ۱۸۹ روستا است.
او با اشاره به وجود ۲ هزار و ۶۱۲ روستا در خوزستان افزود: هدف ما رفع مشکلات آبی در تمام روستاهای استان است و در این راستا تا پایان پارسال به هزار و ۱۰۰ روستا آبرسانی و از ابتدای امسال تاکنون نیز مشکلات آبی ۱۶۰ روستا برطرف شد.
مدیرعامل آبفا خوزستان با بیان اینکه تمام روستاهای دزفول در برنامه تامین آب قرار دارند، از تعداد روستاهایی که مشکلات آبی آنها برطرف شده ۳۹ روستا را مربوط به دزفول دانست، ضمن اینکه رفع مشکلات آبی مابقی روستاهای دزفول نیز جزو برنامه امسال و برنامه ابتدای سال آینده خواهد بود.
این مقام مسئول با اشاره به عملکرد شرکت آبفای خوزستان در مدت اخیر گفت: استان خوزستان دچار تنش آبی بوده و این تنش در حوزه کرخه بسیار بیشتر است.
به گفته کرمی نژاد با بررسیها و تلاشهای صورت گرفته از ۱۷ فروردین تا ۲ روز پیش که سردار فدوی نیز در این منطقه حضور یافت، تمام روستاها و مناطق درگیر را از حوزه کرخه خارج و وارد خط غدیر کردیم که با این امر خوشبختانه آرامشی در خوزستان حاکم شده است.
او افزود: در این بین مشکل تنش آبی صرفا در حوزه انسانی نبود بلکه ۳۵ هزار دام سنگین نظیر گاومیش و ۲۵۰ هزار دام سبک شامل گوسفند و ... از نظر آب آشامیدنی دچار مشکل بودند که خوشبختانه این مشکل نیز برطرف و آب شرب این دامها نیز تامین شد.
احداث تصفیه خانه جدید مشکل آب آشامیدنی دزفول را تا ۵۰ سال برطرف میکند
او با بیان اینکه تکمیل طرح جامع فاضلاب دزفول با ۶۶ درصد پیشرفت فیزیکی ضروری است، افزود: در سال ۱۴۰۰، ۱۵ میلیارد تومان از طریق اعتبارات تملکی برای فاضلاب دزفول تعیین شده که صرفا حدود سه میلیارد تومان از این اعتبار تخصیص یافته است اما این اعتبار تملک در سال ۱۴۰۱ به ۲۱ میلیارد تومان افزایش یافت.
کرمی نژاد با اشاره به سفر رئیس جمهور به خوزستان و مصوبات سفر وی در حوزه آب و فاضلاب، یادآور شد: در جلسه بررسی مصوبات سفر رئیس جمهور در دفتر معاون اول رئیس جمهور با پیگیری و پافشاری دزفول نیز وارد لیست اعتبارات شد.
او تصویب ۳ هزار و ۳۰۰ میلیارد تومان اعتبار برای حوزه آبفا پنج شهر خوزستان در پی سفر رئیس جمهور را یادآور شد و افزود: با اضافه شدن دزفول تعداد این شهرها به ۶ شهر شامل اندیمشک، دشت آزادگان، بهبهان، ایذه، شوش و دزفول افزایش یافت.
مدیرعامل آبفا خوزستان گفت: پس از تخصیص اعتبار توزیع شهرستانی انجام نشد و بنده خواستار این امر شدم که توزیع توسط آبفای خوزستان صورت گیرد که خوشبختانه این خواسته مورد موافقت قرار گرفت و ما نیز اقدام به توزیع اعتبار کردیم.
او افزود: درواقع از مصوبات سفر رئیس جمهور ۸۰۰ میلیارد تومان اعتبار سهم دزفول شد که این اعتبار برای سال های ۱۴۰۱ تا ۱۴۰۳ است.
کرمی نژاد می گوید: مقرر شده که از مجموع اعتبار سه هزار و ۳۰۰ میلیارد تومانی، ۶۰۰ میلیارد تومان توسط شرکت نفت بین ۶ شهرستان مذکور توزیع شود، بنابراین سهم دزفول ۱۰۰ میلیارد تومان خواهد بود که در حال حاضر اسناد مناقصه ای این اعتبار درحال برگزاری است و پیمانکارها نیز بزودی مشخص خواهند شد.
او افزود: ۲۵ میلیارد تومان از این تخصیص اعتبار از یک سو و ۳۴ میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومان برای بافت کهن دزفول در نظر گرفته شد که پیمانکار آن طی کمتر از ۲۰ روز آینده مشخص و این مهم عملیاتی می شود.
مدیرعامل آبفا خوزستان گفت: اعتبارات ماده ۵۶ که در قانون ۱۴۰۰ به معنای وام داخلی است یک ظرفیت محسوب می شود که ما با پیگیری های صورت گرفته در سال گذشته به عنوان تک استان در کشور هزار و ۴۸۰ میلیارد تومان وام از طریق ماده ۵۶ برای شهرهای مختلف خوزستان دریافت کردیم.
او از پیگیری برای دریافت وام هزار و ۲۰۰ میلیارد تومانی از طریق ماده ۵۶ برای تکمیل طرح جامع فاضلاب دزفول خبر داد و اضافه کرد تا حصول نتیجه پیگیر دریافت این وام خواهم بود.
کرمی نژاد احداث تصفیه خانه آب در دزفول را یک ضرورت برشمرد و بیان کرد: مکاتبات و پیگیری های زیادی با وزارت نیرو برای احداث تصفیه خانه در سه شهر خوزستان از جمله دزفول انجام شده و قطعا تا تحقق این مهم تلاش خواهد شد و ضرورت دارد مسئولان شهرستان نیز در این زمینه همراهی لازم را داشته باشند.
حذف ۱۹ نقطه ورود فاضلاب به کارون در اهواز تا پایان امسال
مدیرعامل آبفا خوزستان درخصوص ورود فاضلاب از چند نقطه به رودخانه دز گفت: یکی از تکالیف و وظایف اصلی جلوگیری از ورود فاضلاب به رودخانه کارون و دز است؛ اکنون نیز تلاش ها و برنامه ریزی های زیادی صورت گرفته به طوریکه تا پایان امسال ۱۹ نقطه از ۲۴ نقطه اهواز که فاضلاب از آنها وارد رودخانه میشود، حذف خواهند شد.
وی با بیان اینکه مابقی ورودیهای فاضلاب به کارون تا اوایل سال آینده برطرف خواهد شد، افزود: طی سالهای گذشته برای سه محل از جمله فاضلاب چم گلک از بانک جهانی وام دریافت شده است.
کرمی نژاد ادامه داد: این طرح در شرایط پیشرفت ۶۰ تا ۷۰ درصدی رها شده بود اما با تلاش های صورت گرفته این سه محل شامل چم گلک، کهنگ و منطقه ای در اهواز دوباره وارد فاز اجرا شده است.
او افزود: در این راستا مناقصه ای برگزار کردیم و با تعیین پیمانکار مشکل ورود فاضلاب چم گلک به رودخانه دز برطرف خواهد شد.
مدیرعامل آبفا خوزستان درخصوص ورود فاضلاب زیباشهر به رودخانه دز نیز گفت: به دنبال احداث تصفیه خانه ای در زیباشهر هستیم تا فاضلاب در همان منطقه منتقل و تصفیه شود سپس در حوزه کشاورزی یا صنعتی مورد استفاده قرار گیرد، بنابراین رفع این مشکل در دستور کار آبفای خوزستان است.
او با تاکید بر اینکه پیگیر رفع مشکلات آب و فاضلاب کوی پیام نور و مدرس خواهم بود، افزود: یک گروه جهادی با هماهنگی آبفای خوزستان در کوی پیام نور مستقر شده که قطعا از طریق این گروه و آبفای منطقه دزفول پیگیر رفع مشکلات کوی پیام نور خواهیم بود.
کرمی نژاد با اشاره به مشکل افت فشار آب در جاده بن جعفر، گفت: از طریق یک حلقه چاه که در منطقه مصلی در حال حفاری، لوله گذاری و نصب پمپ است، این مشکل ظرف چندروز آینده برطرف میشود.
او در ادامه با بیان اینکه دزفول در حوزه آب همواره پیشتاز بوده و در حوزه فاضلاب نیز چندان عقب نبوده است، افزود: مشکلات فاضلاب دزفول ظرف ۲ سال آینده از طریق اعتباراتی که در حال پیگیری هستیم برطرف می شود.
مدیرعامل آبفای خوزستان تاکید کرد: با تمام توان در راستای رفع مشکلات حوزه آب و فاضلاب دزفول تلاش خواهم کرد ضمن اینکه از مسئولان شهرستان نیز تقاضا دارم مشکلات این حوزه را با آبفا منطقه دزفول در میان گذارند تا در سریعترین زمان ممکن برطرف شوند.