سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

باشگاه خبرنگاران جوان گزارش می‌دهد؛

پخش برنامه «یک پرونده یک روایت» با هدف کاهش جرم و جنایت در جامعه

برنامه «یک پرونده یک روایت» از رادیو جوان با محوریت کلاهبرداری سایبری کار خود را آغاز کرده و به موضوعات جنایی و سرقت هم می‌پردازد.

چندین سال است که مستند رادیویی «یک پرونده یک روایت» با محوریت بازگو کردن پرونده مجرمان و با هدف کاهش وقوع جرائم در سطح جامعه به بررسی پرونده‌ها پرداخته است و با همکاری پلیس آگاهی تهران بزرگ از طریق شبکه رادیو جوان به گوش مخاطب می‌رسد.

در یکی از قسمت‌های برنامه «یک پرونده یک روایت»  یک قاتل پرونده قتل خود را این‌گونه روایت می‌کند: من با این خانم (مقتول) صیغه ۵۰ ساله خوانده بودیم و زندگی خوبی داشتیم. هدف من چیز دیگری بود، اما در آخر به اینجا ختم شد.

این برنامه که با هدف آموزش و خودآگاهی به شهروندان و پیشگیری از وقوع جرائم با روایت پرونده‌های مجرمین روی آنتن شبکه رادیویی می‌رود، بعد از گفتگو با کارشناسان نیروی انتظامی، پرونده مجرمین به نقل از آن‌ها روایت می‌شود تا در نهایت مخاطب بتواند بعد از شنیدن پرونده‌ها به خودآگاهی برسد و سطح جرائم از جامعه کمرنگ شود.

سال ۱۳۹۳ مجتبی حسنی، تهیه‌کننده «یک پرونده یک روایت» ایده ساخت این برنامه رادیویی را به مدیر وقت گروه جامعه رادیو جوان داد و قرار شد ناهنجاری‌هایی که جوانان را درگیر می‌کند، در قالب یک برنامه در استودیو به آن پرداخته شود. پرونده‌های مجرمین بازخوانی می‌شد و افراد درگیر پرونده هم در برنامه حضور پیدا می‌کردند. به گفته مجتبی حسنی، این برنامه به مرور مورد استقبال پلیس قرار گرفت و همکاری ما با پلیس آگاهی تهران بزرگ شکل گرفت.

در نهایت شکل و سوی این برنامه حالت مستند رادیویی به خود گرفت. ضبط برنامه هم در پلیس آگاهی انجام می‌شود. محوریت پرونده‌ها هم صرفاً موضوعات جنایی نیست و کلاهبرداری، کیف‌قاپی، موبایل‌قاپی و ... را دربرمی‌گیرد.

تهیه‌کننده «یک پرونده یک روایت» درباره روایت پرونده مجرمین گفت: هدف ما از بازگو کردن پرونده‌ها این است که به شهروندان توصیه کنیم که مراقب ناهنجاری‌های اجماعی باشند. شنوندگان هم با بازخوردهایی که دادند، گفته بودند این برنامه ما را از ارتکاب به جنایت بر حذر داشته است.

به گفته حسنی، اگرچه به موضوعات جنایی در کنار سایر موضوعات پرداخته می‌شود، ولی قرار نیست به جزئیات و مدل قتل، نحو دستگیری متهمین و ترفند‌های کارآگاهی و امنیتی نیروی انتظامی اشاره کرد؛ بنابراین به شهروندان توصیه می‌شود که مراقب ناهنجاری‌های اجتماعی باشند.

نحو انتخاب پرونده‌ها هم برای بازگو کردن متفاوت است. پرونده‌هایی که از لحاظ امنیتی حساسیت دارند یا ابعاد دیگر یک پرونده هنوز کشف نشده است، قابلیت پرداختن پیدا نمی‌کند. به گفته این تهیه‌کننده، هر پرونده‌ای برای پرداختن پیشنهاد نمی‌شود و گاهی هم ما یک‌سری پرونده‌ها را انتخاب نمی‌کنیم.

این برنامه مستند رادیویی که از شبکه رادیو جوان سه‌شنبه‌ها ساعت ۲۲ روی آنتن می‌رود، از ۲۰ اردیبهشت با  محوریت کلاهبرداری و جرائم سایبری برنامه خود را آغاز کرده است. با این‌حال علاوه‌بر پرداختن به پرونده‌های کلاهبرداری، پرونده‌های جنایی، سرقت و... هم در برنامه پرداخته می‌شود.

گزارش از نفیسه خلیلی

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.