سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

برای پیشگیری از شیوع بیماری تب کریمه کنگو چه باید کرد؟

رئیس شبکه دامپزشکی فهرج، در خصوص خطر ابتلای افراد به تب کریمه کنگو هشدار داد.

 بمان دشتی گفت: تب کریمه کنگو یک بیماری ویروسی است که نوعی کنه سخت، هم مخزن و هم ناقل آن است. به گفته او این ویروس می‌تواند بسیاری از حیوانات اهلی و وحشی را مبتلا کند و انسان هم در صورت تماس با حیوان مبتلا یا کنه آلوده به ویروس مبتلا می‌شود.

او می‌گوید: شیوع بیماری بیشتر در فصل‌های گرم سال و همزمان با فصل فعالیت کنه است؛ در حیوانات اهلی مثل گاو، گوسفند علائم مشخصی ندارد و حداکثر باعث تب می‌شود و در انسان با علائمی مانند سردرد، تب شدید، درد مفاصل و عضلات، دل درد، اسهال، استفراغ، قرمزی چشم، خونریزی به صورت نقطه‌های ریز مثل سرسوزن یا خونریزی‌های وسیعتر و خون دماغ است.

بمان دشتی در خصوص توصیه‌های لازم برای پیشگیری از شیوع بیماری تب کریمه کنگو گفت: ۱- تهیه گوشت مصرفی مورد نیاز از مراکز عرضه فرآورده‌های خام دامی مجاز و تحت نظارت دامپزشکی۲- خودداری از خرید گوشت‌های بدون مهر و لیبل دامپزشکی ۳- خودداری از کشتار دام در خارج از کشتارگاه‌ها ۴- استفاده از دستکش هنگام خرد کردن گوشت ۵- خودداری از مصرف گوشت تازه (نگهداری گوشت به مدت ۲۴ ساعت در یخچال ۰ تا ۴ درجه سانتیگراد و سپس مصرف آن) ۶- خودداری از مصرف جگر به صورت خام (نگهداری جگر تازه به مدت ۴۸ ساعت در یخچال ۰ تا ۴ درجه سانتیگراد و سپس مصرف آن) ۷- رعایت اصول بهداشتی و استفاده از وسایل حفاظت فردی به وسیله کارکنان کشتارگاه ها۸- سم پاشی بدن دام‌ها و آغل‌های روستایی با سموم مخصوص دامپزشکی ۹- استفاده از لوازم ایمنی در هنگام پشم‌چینی دام‌ها

بمان دشتی می‌گوید: اصلی‌ترین راه انتقال این ویروس ذبح غیر مجاز دام و قاچاق دام است، و با توجه به نزدیک شدن به عید قربان همشهریان دام مورد نیاز خود را زیر نظارت دامپزشکی تهیه و کشتار کنند و گوشت دام را حتما ۲۴ ساعت در یخچال نگهداری و سپس مصرف کنند.

برچسب ها: تب کنگو ، دامپزشکی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.