مجید اسدی گفت: یکی از بیماریهای مشترک بین حیوان و انسان تب خونریزی دهنده کریمه-کنگو است که در کشور ما نیز دیده میشود.
به گفته او آلودگی با ویروس عامل این بیماری در دامها عوارض بالینی مهمی ایجاد نمیکند، اما در انسان به شکل یک بیماری شدید و حتی مرگ بروز میکند.
اسدی میگوید: برای پیشگیری از ابتلا به بیماری تب خونریزی دهنده کریمه کنگو، دامداران نسبت به تخلیه دامداری خود از کود و فضولات دامی و سمپاشی بدن دام و محیط دامداری خود اقدام کنند.
او گفت: کارشناسان شبکه دامپزشکی با مراجعه به دامداریها و قصابیهای سطح شهر نسبت به آموزش دامدارها و قصابها اقدام میکنند و با هماهنگی جهاد و دهیاریها آمادگی برگزاری رایگان کلاس آموزشی ویژه دامداران و روستاییان را دارند.
مجید اسدی با اشاره به اینکه خوشبختانه در شهرستان موردی از بیماری تب کریمه کنگو مشاهده نشده است، میگوید: برای جلوگیری از ابتلا به بیماری تب خونریزی دهنده کریمه کنگو نیاز است رعایت نکات بهداشتی بویژه در افرادی که با گوشت قرمز ارتباط دارند جدی گرفته شود.
او گفت: مردم گوشت قرمز را از مراکز مجاز تهیه کنند و در این زمینه توجه به مهر دامپزشکی و برچسب دامپزشکی بر روی لاشه، ضروری است.
اسدی در پایان با بیان اینکه توصیه میشود از جداسازی و له کردن کنههای موجود روی بدن دام با دست خودداری شود، گفت: مردم از کشتار غیرمجاز دام پرهیز کرده و از تماس با دام مشکوک و یا آلوده به کنه اجتناب کنند، همچنین گوشت باید دست کم ۲۴ ساعت و آلایش خوراکی ۴۸ ساعت در دمای صفر تا چهار درجه سانتیگراد نگهداری شود.