سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

عطوان:

مصاحبه بشار اسد نشان از صبر راهبردی و تسلط او بر اوضاع بود

سردبیر رأی الیوم نکات مطرح شده در مصاحبه اخیر رئیس جمهور سوریه را نشان از تغییر مثبت عملکرد این کشور در سطح بین المللی عنوان کرد.

عبدالباری عطوان با اشاره به خویشتنداری، احساسی نبودن رئیس جمهور سوریه و صبر راهبردی او تصریح کرد بشار اسد رئیس جمهور سوریه در مصاحبه با شبکه روسیا الیوم به نکاتی اشاره کرد که نشان از تغییری مثبت در عملکرد سوریه در سطح عربی و بین المللی است.

سردبیر روزنامه اینترنتی رای الیوم که از لندن به روز می‌شود در یادداشت امروز خود با اشاره به مصاحبه شبکه تلویزیونی روسیا الیوم با بشار اسد، رئیس جمهور سوریه نوشت: این مصاحبه چه از نظر زمان و چه از نظر مواضع منطقی و برداشت دقیق از حوادث کشور‌های عربی و جهان و مشخصا روابط با کشور‌های عربی، ایران و روسیه، بازگشت به اتحادیه عرب و نشست آتی سران عرب در الجزایر، از اهمیت بالایی برخوردار بود.

در این مصاحبه طولانی چندین نکته مطرح است و از آنجا که این نکات نشان از تغییر مثبت در عملکرد سوریه در زمینه عربی و بین المللی است، لازم است آن‌ها را بررسی کنیم:

اول: تاکید رئیس جمهور سوریه بر اینکه کشورش با هرگونه حمله‌ای از سوی ترکیه در سطح رسمی و مردمی مقابله خواهد کرد و ایجاد آنچه را مناطق امن نامیده می‌شود؛ نخواهد پذیرفت. ارتش سوریه در درگیری‌های دو سال پیش، خسارت‌های سنگینی به همتای ترکیه‌ای خود وارد کرد.

دوم: ادلب و مناطق شرق فرات در نهایت آزاد خواهند شد و مشکل در مزدورانی است که برای طرف مهاجم کار می‌کنند (نیرو‌های سوریه دمکراتیک) و مقاومت مردمی دیر یا زود، نیرو‌های اشغالگر آمریکا را به خروج از خاک سوریه مجبور خواهد کرد.

سوم: روابط سوریه با ایران یا هر کشور دیگری با هیچ طرف دیگری درجهان قابل مناقشه نیست و هیچ طرفی برای سوریه مشخص نمی‌کند که با کدام کشور ارتباط داشته یا نداشته باشد. بسیاری از کشور‌هایی که موضوع روابط سوریه با ایران را مطرح می‌کردند و به ازای دادن میلیارد‌ها دلار، می‌خواستند این روابط را قطع کنند، امروز خودشان با ایران در حال مذاکره هستند.

چهارم: سوریه از اتحادیه عرب خارج نشد، بلکه همچنان آنجا حضور دارد، آنچه رخ داد تعلیق عضویت سوریه بود. سوریه در جایگاه خود باقی مانده است و خارج نشده تا بخواهد برگردد و همچنان با شیوه‌های خود با مسائل برخورد می‌کند.

پنجم: سوریه از کشور‌هایی که هنگام بحران، پشت آن را خالی کردند، هیچ کینه‌ای ندارد چرا که کینه فقط به کینه منجر می‌شود و این شیوه افراد پست است. خسارت‌ها وارد شد، ویرانی رخ داد و سرزنش هیچ چیز را تغییر نخواهد داد و اجازه دهید منتظر آینده باشیم.

ششم: اعتبار اصلی نشست آتی سران عرب این است که در الجزایر برگزار می‌شود؛ کشوری که با آن روابط تاریخی داریم. سوال این است که اتحادیه عرب چه کار خواهد کرد؟ آیا به شیوه خود طی ده سال گذشته ادامه خواهد داد و دخالت در سوریه و لیبی و ویران کردن این کشور‌ها را مشروع خواهد دانست یا اینکه شیوه دیگری در تعامل با سوریه و دیگر کشور‌ها پیش خواهد گرفت؟

عطوان ادامه داده است: ویژگی این گفتمان رسمی و جدید سوریه، منطقی بودن و برداشت درست از اوضاع میدانی است و علاوه بر این خویشتنداری، احساسی نبودن رئیس جمهور سوریه، صبر راهبردی او، دور بودن از کینه بدون دست کشیدن از ارزش‌ها و دیدگاه‌های ریشه دارد، ویژگی غالب صحبت‌های بشار اسد بود و شاید این مسئله دستاورد‌های میدانی سوریه و ارتش آن را با وجود تحریم، توطئه، خیانت و دادن میلیارد‌ها دلار با هدف تخریب و از بین بردن وحدت و تمامیت ارضی و ملی سوریه، تفسیر می‌کند.

ثابت شد که ائتلاف‌های منطقه‌ای و بین المللی سران سوریه با ایران یا روسیه، بهترین انتخاب بوده و هست و به این دو کشور باید چین را هم اضافه کنیم. در حال حاضر می‌بینیم که روسیه از نظر اقتصادی و سیاسی در جنگ «پیش دستانه» خود در اوکراین، پیروز شده است. درسایه عقبگرد آمریکا، چین هم نزدیک است بر عرش جهان تکیه بزند، اما ایران که در خاک سوریه مبارزه کرد به یک ابرقدرت منطقه تبدیل شده است و به خودکفایی تسلیحاتی تکیه می‌کند و در مذاکرات هسته‌ای حتی یک امتیاز هم نداد.

در پایان این یادداشت سردبیر رأی الیوم آمده است: درست است که شرایط معیشتی مردم سوریه سخت است و آن‌ها با مشکلاتی روزافزون و دردناک مواجه هستند که همه این‌ها به سبب قانون آمریکایی-اسرائیلی «سزار» است، اما سوریه هم مقاومت کرد و ارتش آن بیشتر اراضی این کشور را بازپس گرفت و اوضاع، هرچند کند، رو به بهبود می‌رود.

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.