سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

رییس بنیاد نخبگان اصفهان:

استان اصفهان ظرفیت تبدیل به قطب هوش مصنوعی کشور را دارد

رییس بنیاد نخبگان استان اصفهان گفت: استان اصفهان با وجود داشتن زیرساخت ها و دانشگاه‌های توانمند، ظرفیت لازم برای تبدیل به قطب هوش مصنوعی کشور را دارد.

حسین ربّانی گفت: پیشنهاد بنیاد نخبگان استان این است که اصفهان به عنوان هاب قطب هوش مصنوعی کشور مطرح و بر اساس آن برنامه ریزی شود و و ظرفیت‌های لازم در این زمینه در اصفهان وجود دارد و باید با سرعت اقدام کنیم.

به گفته او تا ۱۰ سال آینده هوش مصنوعی در بیشتر عرصه‌های جهانی متحول می‌شود، اما در صورتی‌که کشور ما در این زمینه پیشتازی نداشته باشد از دیگر کشور‌ها عقب می‌مانیم و باید بصورت منفعلانه عمل کنیم.

ظرفیت‌های خیلی خوبی از جمله سه دانشگاه خوب کشور در استان اصفهان وجود دارد که هر کدام از آن‌ها در زمینه هوش مصنوعی دانشمندان خیلی برجسته‌ای دارند و از زیر ساخت‌های خیلی خوبی در این زمینه برخوردارند.

ربّانی می‌گوید: می‌توانیم با ارتباط با ایرانیان و اصفهانی‌های خارج از کشور از ظرفیت آن‌ها در این زمینه استفاده کنیم.

بسیاری از زیر ساخت‌ها در استان اصفهان فراهم است و از طرف دیگر زیرساخت چندان پیچیده‌ای هم نیاز ندارد و فقط نیازمند برنامه ریزی در این زمینه است.

به گفته او هوش مصنوعی باید به عنوان اولویت در مجموعه قرارگاه علم و فناوری استان در نظرگرفته شود و داشته‌های این استان در مرحله اول باید احصا شده و طرح‌های آن در مباحث علمی، پژوهشی، فناوری و بازار باید تعریف شود.

رییس بنیاد نخبگان استان اصفهان گفت: مذاکره‌هایی با معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری انجام شده و آمادگی برای حمایت‌های لازم در این زمینه وجود دارد.

هوش مصنوعی یا artificial intelligence شاخه‌ای از علوم رایانه است که هدف اصلی آن تولید ماشین‌های هوشمندی است که توانایی انجام وظایفی که نیازمند به هوش انسانی است را داشته باشد.

هوش مصنوعی در حقیقت نوعی شبیه سازی هوش انسانی برای کامپیوتر است و منظور از هوش مصنوعی در واقع ماشینی است که به گونه‌ای برنامه نویسی شده که همانند انسان فکر کند و توانایی تقلید از رفتار انسان را داشته باشد. این تعریف می‌تواند به تمامی ماشین‌هایی اطلاق شود که بگونه‌ای همانند ذهن انسان عمل می‌کنند و می‌توانند کار‌هایی مانند حل مساله و یادگیری داشته باشند.

اصفهان به عنوان استان پیشرو در راه‌اندازی مراکز رشد و پارک‌های علم و فناوری که نخستین زمینه‌های رسمی شکل‌گیری شرکت‌های دانش بنیان را به وجود آورد حدود ۱۰ درصد از واحد‌های فناور و دانش‌بنیان کشور را در خود دارد و دومین استان کشور در این زمینه است.

در حال حاضر حدود ۷۰۰ شرکت دانش بنیان و فناور در استان اصفهان فعال است.

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.