سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

«جاسوسی» یانکی‌ها در جهان چقدر برای آن‌ها آب می‌خورد؟

آمریکا بودجه‌ای شامل ۶۲.۳ میلیارد دلار برای برنامه اطلاعات ملی و ۲۳.۳ میلیارد دلار برای برنامه اطلاعات نظامی فقط برای امسال در نظر گرفته است.

نهاد‌های امنیتی کشور‌های اروپای غربی مثل انگلیس، فرانسه و آلمان جزو نهاد‌های رقیب اطلاعاتی آمریکا هستند که به رغم رقابت با آمریکا  فاصله زیادی در بودجه خود نسبت به این کشور دارند.

مثلا بودجه  ۳.۰۲ میلیارد پوندی سرویس اطلاعات مخفی انگلیس یا همان MI۶، ۷۳۱ میلیون دلاری اداره کل امنیت خارجی فرانسه (DGSE) و ۱۱۳ میلیون یورویی آژانس اطلاعات فدرال آلمان (MAD) این فاصله را با بودجه در نظر گرفته شه برای سازمان‌های جاسوسی ۱۸ آمریکا به خوبی نشان می‌دهد.

از سویی دیگر نیز حجت‌الاسلام خطیب وزیر اطلاعات در جمع مسئولان نظامی و امنیتی قرارگاه منطقه‌ای قدس استان سیستان و بلوچستان  با بیان اینکه  هزینه‌هایی که سازمان‌های ۱۸ گانه اطلاعاتی و امنیتی آمریکا دارند از بودجه سالیانه کل کشور ما بیشتر است، جمله‌ای بود تاکید کرد، آن‌ها تمام امکانات و تجهیزات خود را علیه ایران بسیج کرده‌اند که این موضوع اهمیت مساله تامین بودجه در نهاد‌های امنیتی را قابل توجه می‌کند.

مرداد ۹۷ رادیو اروپای آزاد به نقل از یکی از مقامات نظامی سابق کشورمان مدعی شد آمریکا با همراهی رژیم صهیونسیتی سازمان اطلاعاتی در حوزه‌های هسته‌ای، موشکی، حوزه سیاسی و اقتصادی در ایران ایجاد کرده‌اند.

در این راستا سازمان های اطلاعاتی آمریکا و رژیم صهیونسیتی همزمان با مذاکرات هسته‌ای ایران و کشورهای ۱+۵ اقدام به خرابکاری در تاسیسات صلح آمیز هسته ای و تلاش برای ربودن اسناد هسته ای ایران داشته اند.

همه سازمان‌های اطلاعاتی آمریکا در یک قاب که سازمان سیا یکی از آن‌هاست

 آژانس اطلاعات مرکزی آمریکا (CIA)، آژانس امنیت ملی (NSA)، اطلاعات دفاعی (DIA)، سازمان اطلاعات جغرافیایی ملی (NGA)،  دفتر ملی شناسایی  (NRO)، دفتر مدیر اطلاعات ملی (IC)، اطلاعات تفنگداران دریایی ایالات متحده اطلاعات (MCIA)،  اطلاعات هوایی (AFISRA)،  اطلاعات نیروی دریایی آمریکا (ONI)، دفتر ضد اطلاعات  آمریکا (OICI)، دپارتمان انرژی (DOE)، دفتر اطلاعات و تجزیه و تحلیل (I & A)، گارد اطلاعات مرزی  (CGI)، دفتر اطلاعات و تحقیقات (INR)، دفتر اطلاعات مالی تروریسم  (TFI)، اداره اطلاعات ملی مدیریت مبارزه با مواد مخدر ((ONSI)، واحد امنیت ملی از دفتر تحقیقات فدرال (FBI / NSB)،  اطلاعات ارتش (G-۲) اسامی این ۱۸ سازمانی هستند که در تعامل با یکدیگر با عنوان جامعه اطلاعاتی ایالات متحده آمریکا فعالیت می‌کنند.

مثلا معروف ترین آن‌ها یعنی سازمان سیا، مسئول جمع آوری اطلاعات در مورد افراد، دولت ها و اتفاقاتی است که در خارج از مرزهای آمریکا رخ می دهد، پس از آن کار تجزیه و تحلیل و پردازش روی آن داده ها صورت گرفته ، و سپس آنها را به مقاصد و منابع تصمیم گیری مختلف در دولت ایالات متحده ارسال می کنند.

این سرویس جاسوسی در این لیست تنها به طور مستقل کار می کند و گزارشات خود را به طور مستقیم به رئیس اطلاعات ملی تسلیم می کند .

فعالیت سیا متمرکز بر حوزه برون مرزی است و برخلاف اف‌بی‌آی وظیفه اعمال قانون برعهده ندارد

سازمان سیا در داخل و یا خارج از آمریکا وظایف پلیسی و یا اجرای قانون توابع را نداشته است.

مقر اصلی این سازمان در لانگلی، ویرجینیا، درچند کیلومتری پایتخت، (واشنگتن)، واقع شده است.

اما جامعه اطلاعاتی آمریکا که وظیفه جمع‌آوری اطلاعات از آژانس‌های مختلف و ارائه آنان به رئیس‌جمهور آمریکا را بر عهده دارد، با هریک از این سازمان‌های ۱۸ گانه باتوجه به وظایف سازمانی خود به انجام این امور پرداخته تا نتایج بررسی‌های خود را در اختیار رئیس‌جمهور آمریکا سیاستمداران یا نظامیان کشور قرار می‌دهد.

تا پیش از رویدادن حادثه ۱۱ سپتامبر، مدیر کل آژانس اطلاعات مرکزی بر جامعهٔ اطلاعاتی آمریکا ریاست می‌کرد اما پس از وقوع این حادثه اداره‌کننده اطلاعات ملی که خود به رئیس‌جمهور ایالات متحده آمریکا پاسخگوست، در راس این نهاد قرار گرفت.

پس از حادثه ۱۱ سپتامبر اداره کننده اطلاعات ملی آمریکا عهده دار ریاست بر جامعه اطلاعاتی آمریکاست

اداره‌کننده اطلاعات ملی (Director of National Intelligence) زیر نظر رئیس جمهور آمریکا و بر پایه لایحه اصلاح اطلاعاتی و پیشگیری از تروریسم ۲۰۰۴ ملزم است تا به عنوان مشاور اصلی رئیس‌جمهور آمریکا و شورای امنیت ملی آمریکا در خصوص مسایل اطلاعاتی و امنیت ملی فعالیت و برنامه ملی اطلاعات را اداره و بر آن نظارت کند.

اما آنچه شایان توجه است این است که بودجه سال مالی ۲۰۲۲ نهادهای اطلاعاتی آمریکا مبلغ هنگفتی شامل ۶۲.۳ میلیارد دلار برای برنامه اطلاعات ملی و ۲۳.۳ میلیارد دلار برای برنامه اطلاعات نظامی در نظر گرفته شده است.

این بودجه کارکرد‌های مختلف از جمله فعالیت ماهواره‌های جاسوسی، تسلیحات سایبری و شبکه جاسوسان و مخبرین آژانس مرکزی اطلاعات آمریکا (سیا) در خارج از آمریکا را شامل می‌شود.

با این وجود، نه دولت و نه کنگره آمریکا جزئیات این بودجه طبقه‌بندی شده را که به «بودجه سیاه» معروف است، منتشر نمی‌کنند.

بودجه سیاه بسیاری از پروژه‌ها از برخی مقام‌های مشخص، پنهان می‌شود

بودجه سیاه، بودجه حکومتی است که به عملیات طبقه‌بندی شده یا دیگر عملیات پنهانی یک کشور، اختصاص داده می‌شود. بودجه سیاه، حسابی است که برای عملیات پنهانی و پژوهش‌های علوم نظامی، هزینه می‌شود. این بودجه، به خاطر مسائل امنیتی، معمولاً طبقه‌بندی‌شده است.

وزارت دفاع آمریکا بودجه سیاه خود را صرف عملیات سیاه می‌کند؛ هزینه‌هایی که نمی‌خواهد برای عموم مردم فاش شوند.

جزئیات این پروژه‌ها با اسم رمز و نمایه‌های پنهان، اگر هم معرفی شود تنها به برخی نمایندگان مجلس نمایندگان ایالات متحده آمریکا معرفی شود.

آمریکا ادعا می‌کند بودجه سیاه خود را در امور پژوهشی در حوزه نظامی صرف می‌کند

این بودجه در لایحه امنیت ملی ۱۹۴۷ تایید شد که بر اساس آن آژانس اطلاعات مرکزی، شورای امنیت ملی آمریکا، و برخی پایگاه‌های نظامی مشخص، به وزارت دفاع کمک می‌کنند.

آمریکا ادعا می‌کند که پولی که برای این بودجه، داده می‌شود برای توسعه دانش و فناوری‌های پیشرفته مورد استفاده در مسائل نظامی، هزینه می‌شود و پژوهش‌های انجام شده باید در جهت ساخت هواگرد، جنگ‌افزار، و ماهواره‌های نوین باشند.

این موضوع درحالی است که معادل دلاری کل بودجه امسال برابر است با عدد تقریبی ۳۵,۴۱۹,۱۲۵۰,۰۰۰ که از نصف مجموع ۸۵.۶ میلیارد دلار بودجه اطلاعاتی و امنیتی آمریکا نیز کمتر است.

مجلس شورای اسلامی، بودجه امسال وزارت اطلاعات یکی از نهادهای اطلاعاتی ایران را ۱۴۵,۲۲۶,۳۰۵ میلیون ریال تعیین کرد

حتی از این مقدار هم بنا به آمار هر ساله بیش از ۷۰ درصد بودجه کشور صرف حقوق و دستمزد کارکنان دولت و دستگاه‌های اجرایی می‌شود که درصد اندکی برای تحقیق و توسعه و پرورش نیروی متخصص در همه زمینه ها از جمله پرورش نیروی متخصص اطلاعاتی و امنیتی می ماند‌.

مسئله ای باتوجه به تهدیدات امنیتی پیرامون ایران باید بیش از پیش مورد توجه قرار گیرد.

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱۱
در انتظار بررسی: ۰
ناشناس
۰۰:۰۸ ۱۹ خرداد ۱۴۰۱
کل بودجه کشور ۳۵ میلیارد دلار . بودجه فقط جاسوس و اطلاعات امریکا ۸۵ میلیارد . یعد شما اینجوری میخایین جلو امریکا ایستادگی کنین .‌‌ ثمرش میشه همین تورم کمر شکن و بدبختی مردم ایران
ناشناس
۱۲:۳۵ ۱۸ خرداد ۱۴۰۱
آنها پول و دلار فراوان دارند پس مشکلی نیست . ولی دولت و ملت ما که به نان روز محتاج هست چی ؟
ناشناس
۱۱:۰۷ ۱۸ خرداد ۱۴۰۱
نخود هر اش شدن برای ایران چقدر هزینه داشته تا حالا؟!!!!!!!!!!
ناشناس
۱۰:۱۲ ۱۸ خرداد ۱۴۰۱
اینستاگرام و واتس اپ را حذف کنید تا جاسوسی از شما نشه
ناشناس
۱۰:۰۱ ۱۸ خرداد ۱۴۰۱
کسی که خود دلار میچاپد برای اون هیچ هزینه ای نداشته فقط یک اشتغالزایی براش محسوب میشه عده ای بیکار نباشند
ناشناس
۰۹:۴۹ ۱۸ خرداد ۱۴۰۱
مشکل ما اینه تو ایران هستیم و می خواهیم در حد امریکا باشیم
امریکا یه ابرقدرت 4 قطبی در زمینه های اقتصادی -نظامی-رسانه ای و سیاسی است اما ما یه قدرت نظامی متوسط منطقه ای !
ما میتونیم از خودمان دفاع کنیم اما در حد امریکا نمیتونیم باشیم حتی چین هم در زمینه رسانه و سیاست از امریکا عقبتره و به دنبال پا جای پای امریکا گذاشتن نیست اما ما چی؟
ما باید بسیاری از بخش های غیرضروری را از بودجه دولت کسر کنیم تا بتونیم هم مدیریت تورم داشته باشیم هم بودجه های بخش های مهمتری مثل اطلاعات و نظامی را افزایش دهیم تا زمانی که اون بخش های غیرضروری و موازی کار دارند بودجه های بالا میگیرند و خروجی ندارند افزایش بودجه در سایر بخش ها فقط مردم را فقیرتر خواهد کرد
ناشناس
۰۹:۴۳ ۱۸ خرداد ۱۴۰۱
بودجه نظامی و امنیتی ایران چند درصد کل بودجه کشور است؟ لطفا اعلام کنید.
ناشناس
۱۱:۲۳ ۱۸ خرداد ۱۴۰۱
من فک کنم نظامی 1% هستش اطلاعاتی رو نمی‌دونم البته اگه اشتباه کردم راهنمایی کنید دوستان عزیز
ناشناس
۰۹:۱۷ ۱۸ خرداد ۱۴۰۱
از دستش میاد، شما هم اگه میتونید بکنید
جهان
۰۹:۱۳ ۱۸ خرداد ۱۴۰۱
اونا پولشو دارن و خرج میکنن .
ناشناس
۰۸:۳۹ ۱۸ خرداد ۱۴۰۱
چون سفیر ندارند