سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

بدهی هزار میلیارد تومانی شهرداری به پیمانکاران

رئیس کمیسیون برنامه، بودجه، امور حقوقی و املاک از بدهی هزار میلیارد تومانی شهرداری به پیمانکاران خبر داد و خواستار تعیین تکلیف زودتر بدهی‌ها شد.

سید ابراهیم حسینی در شصت و دومین صحن علنی شورای شهر شیراز با تسلیت حادثه آبادان گفت: امروز آبادان قربانی عدم تمکین به قانون و برخی قوم و خویش و دوست بازی‌ها و ترجیح منافع شخصی بر مصالح جمعی است و باید مراقب متروپل‌های مشابه در شیراز نیز بود که ضرورت دارد شورا و شهرداری با حساسیت جدی به این موضوعات بپردازند.

او با اشاره به اجرای سرود "سلام فرمانده" در شیراز گفت: این سرود موجی از شور و نشاط و عرض ارادت به حضرت، ولی عصر "عج" را در میان آحاد مردم ایجاد کرد و منجر به حرکت عظیم مردمی شد که مقابله تمام قد دشمن قدار نیز نتوانست مانع این موج گسترده شود.

حسینی گفت: تجربه این سرود نشانگر آن بود که مردم از کار‌های فاخر فرهنگی به شدت استقبال و با آن همراهی می‌کنند که در همین راستا ضرورت دارد که سازمان فرهنگی اجتماعی شهرداری خود را از برنامه‌های جزئی رویدادی آزاد کرده و برای حمایت از چنین محصولات فاخر و اثرگذار فرهنگی برنامه‌ریزی کند.

او گفت: زیرساخت‌های حضور با نشاط مردم و ابراز نشاط اجتماعی در شهر مقدس شیراز ضعیف است و تیم لیگ برتری فجر به دلیل عدم حمایت‌ها به لیگ دسته یک سقوط کرد و علاوه بر این امکانات برای ورزش و تفریح و استراحت مردم ضعیف است.

عضو شورای شهر شیراز گفت: مردم سرمایه اجتماعی هستند و جلب اعتماد مردم مهم است و اکنون مردمی که با تمام مشکلات اینگونه نشاط اجتماعی خود را نشان می‌دهند، اگر با بی‌توجهی یا کم توجهی روبه‌رو شوند اعتمادشان سلب می‌شود.

حسینی در ادامه نطق خود با بیان اینکه همه جای شیراز سومین حرم است و باید به فکر آبادانی و پیشرفت تمام بخش‌های شهر شیراز با محوریت حرم احمدبن موسی (ع) باشیم، گفت: برکت وجودی حرم در همه نقش‌های فرهنگی، اقتصادی، اجتماعی و سیاسی مردم می‌بایست محسوس باشد که متاسفانه در حال حاضر چنین نیست.

او به لزوم تدوین برنامه پنج ساله شهر اشاره و گفت: شورای ششم در آغاز کار چشم‌انداز و ۷۲ رویکرد را تصویب و اعلام کرد و بنا بر این بود که بحث برنامه پنج ساله را در دستور کار داشته باشد، اما به دلیل تقارن با تصویب بودجه ۱۴۰۱ صرفا شاخص‌های سال اول تنظیم و اعلام شد در حال حاضر این برنامه پنج ساله در شهرداری در حال نهایی شدن است و در مرداد‌ماه برنامه شیراز ۱۴۰۴ تصویب و رونمایی می‌شود.

رئیس کمیسیون برنامه، بودجه شورای شهر با اشاره به اقدام شورا درباره بودجه و متمم آن افزود: در صورت برنامه‌ریزی صحیح و وجود هماهنگی بیش از بودجه پانزده هزار میلیاردی نیز در سال ۱۴۰۱ محقق می‌شود، اما این سوال مطرح است که چرا شهرداری توان پرداخت بدهی‌های خود را با وجود تحقق بودجه ۱۴۰۰ ندارد؟

حسینی در پاسخ به این سوال گفت: بخش غیر نقدی بودجه ۱۴۰۰ از آنچه پیش‌بینی شده بود بیشتر محقق شد، اما درآمد نقدی شهرداری کمتر بوده است به عبارتی املاک عمومی شهرداری رشد بسیار خوبی داشت، اما نقدینگی کمتری وجود دارد. در بخش اوراق مشارکت و وام نیز تقریبا آنچه که پیش‌بینی شده بود محقق شد. در بخش فروش املاک دو هزار و سیصد میلیارد تومان پیش‌بینی شده بود که هزار و هشتصد میلیارد تومان فروش املاک از برنامه حذف شد بنابراین هزار و هشتصد میلیارد تومان املاکی که بنا بود سال ۱۴۰۰ فروخته شود، به فروش نرسید و جزء سرمایه شهر حفظ شد.

او گفت: سال اول مالی شورای ششم رو به پایان و وضعیت در حوزه درآمدی بسیار خوب است، برای نیل به اهداف مشترک شورا و شهرداری، نیازمند اقدام انقلابی در بخش هزینه‌ای هستیم.

عضو شورای شهر شیراز گفت: در حال حاضر بدهی شهرداری به پیمانکاران هزار میلیارد تومان است و  چنانچه شهرداری بدهی‌های پیمانکاران را بپردازد مجددا آن در همین شهر سرمایه‌گذاری خواهند کرد.

او به بدهی‌هایی که از قبل به جا مانده است اشاره و گفت: تنها مبلغ یک فقره وام که در سال ۱۳۹۵ توسط شهرداری دریافت شده، هزار و بیست و پنج میلیارد تومان است که در بهمن ماه مبلغ آن به دو هزار و نهصد و شصت میلیارد تومان افزایش یافته است و متاسفانه در حال حاضر شهرداری بیش از سه هزار و دویست میلیارد تومان بدهی از محل همان یک فقره وام بر عهده دارد. بدهی‌های مربوط به اوراق مشارکت نیز بیش از هزارو هفتصد میلیارد تومان است، از سوی دیگر پروژه‌های عمرانی نیازمند حمایت مالی است در حالی که در هزینه‌های جاری شهرداری و سایر مسائل و مشکلاتی وجود دارد.

رئیس کمیسیون برنامه و بودجه شورای شهر گفت: مقرر بود شهردار شیراز کمیته تحقق بودجه را جدی گرفته که متاسفانه مدتی است که تشکیل نشده و تعطیل است. همچنین در حال حاضر در بودجه سال ۱۴۰۱ امکان فروش چهار هزار میلیارد تومان ملک برای شهرداری وجود دارد. برخی از این املاک شناسایی و قیمت‌گذاری شدند، اما جای تعجب دارد که به چه دلیل شهرداری اقدامی صورت نمی‌دهد؟

او گفت: انتظار می‌رود که شهردار و معاونین وی به میدان آمده و شهر را از شر سود‌های مضاعفی که توسط بانک شهر دریافت می‌شود، نجات دهند.

حسینی با انتقاد نسبت به سازمان سرمایه‌گذاری شهرداری گفت: با تمام هزینه‌هایی که این سازمان برای شهرداری در سال ۱۴۰۰ ایجاد کرده، اما هیچ آورده‌ای به لحاظ سرمایه‌گذاری برای شهرداری نداشته و انتظار می‌رود که حداقل به اندازه بودجه پانزده هزار میلیارد تومانی شاهد حضور سرمایه‌گذاران در این شهر در راستای تحول در زندگی مردم باشیم.

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.