سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

دستور وزیر کشور به استانداران:

بهره‌برداری از ساختمان‌های ناایمن متوقف شود

وحیدی از استانداران خواست با استفاده از ظرفیت های قانونی، ضمن برخورد با تخلفات ساختمانی، از بهره برداری ساختمان های ناایمن جلوگیری کنند.

سه روز پیش رئیس جمهور طی دستوراتی ویژه در جلسه فوق العاده بررسی حادثه آبادان تاکید کرد نباید هیچ ساختمانی بدون رعایت اصول، ضوابط و استاندارهای مهندسی ساخته شود و باید از ادامه فعالیت و ساخت و ساز ساختمان های با سازه های نا ایمن جلوگیری گردد.

حجت‌الاسلام رئیسی همچنین به وزارت کشور و سازمان نظام مهندسی و شهرداری‌ها ماموریت داد تا ساختمانهای ساخته شده نا ایمن و در معرض آسیب را شناسایی و معرفی نمایند تا اقدامات لازم برای مقاوم سازی، تخلیه یا تخریب آنها توسط صاحبان آن ساختمان‌ها انجام شود.

به همین جهت وزیر کشور در این بخشنامه از استانداران خواسته، پیرو دستور موکد رئیس جمهوری، با استفاده از تمامی ظرفیت های موجود از جمله سازمان های نظام مهندسی، شهرداری ها، دهیاری ها، بخشداری ها، اتحادیه های صنفی، ادارات کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی، دادگستری و سایر دستگاه های ذیربط، نسبت به پیشگیری از حوادث مشابه اقدام کنند.

نائب رئیس شورای عالی مدیریت بحران، تصریح کرده است: رعایت مقررات ملی ساختمان، ضوابط شهرسازی و اصول فنی، ایمنی و بهداشتی در تمامی مراحل طراحی، صدور پروانه، اجرا، پایان کار و بهره‌برداری از ساختمان توسط مالک، مهندس طراح، پیمانکار و مجری ساختمان و نظارت بر آن مطابق قوانین موجود از طریق مهندسان ناظر الزامی است.

وحیدی همچنین بر انجام اقدامات لازم برای بررسی، آسیب‌شناسی و رفع ایرادهای احتمالی فرآیندهای موجود نظارت و کنترل ساخت‌وسازها و همچنین جلوگیری از ادامه عملیات ساختمان بلافاصله پس از گزارش مهندس ناظر مبنی بر تخلف از ضوابط و مقررات و عدول از مفاد پروانه ساختمان، تاکید کرده است.

در این بخشنامه تصریح شده است در مرحله صدور پروانه ساختمان، رعایت دقیق ضوابط طرح توسعه (جامع، هادی و تفصیلی) مصوب، مقررات ملی ساختمان و ضوابط مربوط به ایمنی ساختمان، توسط مراجع صدور پروانه ملاک عمل قرار گیرد.

وزیر کشور با تاکید بر اینکه در بررسی‌های پرونده تخلفات ساختمانی در کمیسیون‌های ماده (۱۰۰) و ماده (۹۹) قانون شهرداری ترتیبی اتخاذ شود تا تخلفات مرتبط با پایداری و ایمنی ساختمان از طریق پرداخت جریمه جبران نشود، افزوده است: همچنین با تغییر نوع استفاده و بهره‌برداری‌های غیراصولی از ساختمان و مستحدثات ناایمن وفق تبصره (۱) ماده (۱۰۰) برخورد قانونی لازم صورت پذیرد.

وحیدی با استناد به جزء (۵) بند (ض) ماده (۱۴) قانون مدیریت بحران کشور (مصوب ۱۳۹۸) و با هدف نظارت بر رعایت ضوابط و مقررات ایمنی در ساختمان های در حال بهره برداری، خاطرنشان کرد: ادارات راه و شهرسازی استان مکلفند "ارزیابی ایمنی ساختمان های مهم و بلند مرتبه با کاربری های مختلف را با اولویت بندی کلان شهرها  در برابر آتش سوزی، زلزله، فرونشست  و فروریزش زمین انجام دهند".

وی همچنین وفق بند (۱۴) ماده (۵۵) قانون شهرداری تاکید کرد: پس از شناسایی ساختمان‌های ناایمن و پرخطر، شهرداری مکلف است در خصوص استفاده و بهره‌برداری از ساختمان ناایمن هشدارهای لازم را به‌صورت رسمی و با تعیین مهلت مقرر برای رفع خطر به مالک ابلاغ کند.

در بخشنامه وزیر کشور تصریح شده است پس از پایان مهلت تعیین‌شده و عدم اقدام مالک به رفع خطر، شهرداری باید با هماهنگی مراجع قضایی برای جلوگیری از فعالیت و بهره‌برداری از این قبیل ساختمان‌ها اقدام کند.

 وحیدی با اشاره به ضرورت پیشگیری از وقوع حوادث مشابه و کسب آمادگی لازم برای مقابله در مواقع خطر و در اجرای جزء ۳-۲ بند (د) ماده (۱۴) قانون مدیریت بحران کشور مبنی ‌بر توسعه ایمنی، اطفاء حریق، جست‌وجو و نجات آسیب‌دیدگان از حوادث در مراکز جمعیتی؛ بر فعال‌سازی ستادهای مدیریت بحران در شهرداری‌ها و ارائه آموزش‌های لازم به دست‌اندرکاران امر، تدوین برنامه اضطراری پیشگیری و مقابله با بحران‌ها و حوادث احتمالی، و نیز توسعه تجهیزات و ماشین‌آلات موردنیاز برای شرایط وقوع حوادث و سوانح و اخذ تأییدیه شوراهای اسلامی شهر و اجرای آن، تاکید کرده است.

وی در این بخشنامه خواسته است مراجع صدور پروانه نسبت به شناسایی ساختمان‌های بدون پایان کار با اولویت ساختمان‌های بلندمرتبه، مهم و عمومی اقدام و در صورت وجود تخلف به ویژه در مسائل مربوط به ایمنی، پایداری و استحکام بنا، با تشخیص کارشناس رسمی دادگستری یا مهندس ناظر، گزارش تخلفات این قبیل ساختمان‌ها را سریعاً برای صدور رأی مقتضی به کمیسیون‌های ماده ۱۰۰ ارجاع دهند.

در این بخشنامه تاکید شده است به منظورپیشگیری از حوادث مشابه و با استفاده از تمامی ظرفیت های موجود ازجمله سازمان‌های نظام‌مهندسی، شهرداری‌ها، دهیاری‌ها، بخشداری‌ها، اتحادیه‌های صنفی، ادارات کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی، دادگستری و سایر دستگاه‌های ذی‌ربط، نسبت به اجرای مفاد این بخشنامه اقدامات لازم را انجام دهند.

نائب رئیس شورای عالی مدیریت بحران خاطرنشان کرده است: چنانچه در فرآیند اجرای قانون و جلوگیری از تخلفات ساختمانی یا بهره‌برداری از ساختمان‌های ناایمن به همکاری نیروی انتظامی و دادگستری با دستگاه‌های اجرایی از جمله شهرداری‌ها نیاز ‌باشد، هماهنگی لازم انجام شود.

 

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۲۵
در انتظار بررسی: ۰
ناشناس
۲۰:۲۸ ۰۸ خرداد ۱۴۰۱
به جای موظف دانستن ارگان شهرداری و سایر دستگاه ها به تاییدات نظام مهندسی ساختمان به عنوان تنها مسیول تایید طراحی و نظارت عملکرد ساختمان، استاندارها و فرماندارها باید این وظیفه رو انجام بدن! اگر اونا بخوان مانع بهرهربرداری ساختمان ناایمین باشند چاره ای ندارند که یک نهاد موازی برای نظام مهندسی میخان داخل استانداری درست کنند!
ناشناس
۲۰:۱۳ ۰۸ خرداد ۱۴۰۱
این نشانه رانت وفساد گسترده در سراسر کشور در شهرداری ها میباشد .شانس ابادانی ها متروپل ریزش کردحتما سازه های دیگری ریزش خواهند کرد وانوقت فاجعه عظیم رخ خواهد داد.خیلی وحشتناکه مثلا یک ساختمان مسکونی ریزش کند واویلا.
ناشناس
۱۹:۲۲ ۰۸ خرداد ۱۴۰۱
چشم قربان شما به مردم دستور بفرمایید اجرا کنن مسئولین فقط وطیفه دستور دادن باید اجرا شود رو دارن مدیونی فکر کنید حقوق مسئولین از شیر مادر حلالتر نیستا
ناشناس
۱۹:۱۳ ۰۸ خرداد ۱۴۰۱
همش به هم پاس میدن هر ارگان و سازمانی اعم از شهرداری و دستگاه قضاو... میگن مقصر دیگریه
ناشناس
۱۸:۴۴ ۰۸ خرداد ۱۴۰۱
تا جایی که راه داره باید ادامه بدید به فساد و دزدی لز ملت؟؟ تا جون این بندگان خدا از دست نمیرفت نیاید جلوی این کثافت کاریهارو میگرفتید، فساد ریشه داره باید از سرچشمه خشک بشه، از بورس و نوسانگیران بگیر تا بطن جامعه
علی
۱۸:۱۵ ۰۸ خرداد ۱۴۰۱
آقای رئیس جمهور محترم وآقای وزیر کشور خسته نباشید همه ملت شریف ایرا ن خودشون بهتر می دانند هدف قانونگذار از اجبار به رعایت مراحل اخذ مجوزهای قانونی برای هرگونه ساخت و ساز در ابتدا رعایت ایمنی و استحکام بنا و حفظ جان و مال خودشون می باشند. کما اینکه در حوادث های مناطق مختلف کشور مصائب زیادی در خصوص عدم رعایت استحکام بنا و ضوابط ملی ساختمان ایجاد گردیده است.ولی چه جوری وچه طوری این همه بخشنامه از خودتون به راحتی مکتوب میکنید ولی از گرانی مصالحی که در احداث ساختمان احداث میشه خودتون مقصر نمی دانید بله مردم هم می خواهند یک خونه ایمن مقاوم ......................................................................
ناشناس
۱۷:۵۸ ۰۸ خرداد ۱۴۰۱
ار این دستورهای مسخره و شوآف ! یعنی حتی تا 3 تا منطقه دور خوده وزارت کشور نمیرسه ، چه برسه به استان ها !!!!
بختیاریان
۱۷:۳۴ ۰۸ خرداد ۱۴۰۱
افزایش استانها به بیش از دویست استان و توانمند شدن شهرها و استانداران و مسولیت پذیری استانداران و فرمانداران و دادستان ها و مهندسان هر منطقه و قبول کوتاهیها و به گردن گرفتن مسولیتهایشان.
Bakhtiyar Zagrosi
۱۷:۲۹ ۰۸ خرداد ۱۴۰۱
ایران عزیز و پهناور ما نزدیک به هزار شهرستان دارد ،پرست نیست حادثه ای در گوشه ای از کشور و کم کاری چند نفر در یک شهرستان را به همه مهندسان و شهرداران کشور نسبت داد که عین بی عدالتی و ناجوانمردی و از آب گل آلود ماهی گرفتن و فضا سازی و تبلیغ بد ضد نظام است.پس لا اقل همه وژدان و منطق داشته باشیم اینجا لانه و خانه تک تک ماست پس نامردی است اگر بدخواهان و دشمنان و وطن فروشان خودفروش ،اینهمه واقعیت و کار درست را در هزار شهرستان نبینند ،ابر پروژه ها و ابر سازه ها هم کار مهندسان همین سرزمینند که در جهان هم بی نظیرند ضمن اینکه باید ویلاسازی را جایگزین برج سازی و همه هزار شهرستان ایران را آباد کرد و همه بدانیم که ایران بزرگ و عزیز ما تنها چند شهر و شهرستان نیست.
عادل
۱۷:۲۳ ۰۸ خرداد ۱۴۰۱
جالبه همه ی مسئولین همش میگه باید بشود. باید فلان چیز بشود. نمیگن انجام دادیم تموم شد. اینا کین دیگه!!!
بختیاری
۱۷:۲۱ ۰۸ خرداد ۱۴۰۱
با توجه به جنگهای آینده بیولوژیک و اتمی حتما میبایست افقی سازی به جای عمودی سازی رونق بگیرد و برای راحتی و مرگ و میر کمتر زیست محیطی و تهدیدات طبیعی و بشری و بسیاری دیگر از عوامل حتما باید به خانه های ویلایی قدیمی و شیک و نوین اهمیت داد و نه برجهایی که همانند کندو هستند پس
#ویلاسازی به جای برج سازی
و یا
#افقی سازی به جای عمودیسازی

#ویلاسازی به جای برج سازی
و یا
#افقی سازی به جای عمودیسازی

#ویلاسازی به جای برج سازی
و یا
#افقی سازی به جای عمودیسازی

#ویلاسازی به جای برج سازی
و یا
#افقی سازی به جای عمودیسازی

#ویلاسازی به جای برج سازی
و یا
#افقی سازی به جای عمودیسازی

#ویلاسازی به جای برج سازی
و یا
#افقی سازی به جای عمودیسازی
ناشناس
۱۶:۲۹ ۰۸ خرداد ۱۴۰۱
چقدر حرفهاشون کارشناسی و دقیقه...الله اکبر این همه مدیر
الله اکبر این همه شعور ...
فراموش شده
۱۵:۵۸ ۰۸ خرداد ۱۴۰۱
تا وقتی هرکی بیشتر ملک داره ، با این نرخ تورم پولدارتر میشه ، همین آش و همین کاسه است. باید سامانه املاک تکمیل و با ابزار مالیات جلوی باندبازی تو ساخت و ساز و پول پارو کردن با دلال بازی مسکن گرفته بشه. یعنی چی که یه نفر 100 تا خونه و مفازه و آپارتمان داره و راست راست راه میره و دائم ثروتمندتر میشه؟ ثروت مفت بادآورده هم فساد میاره ، خیلی ساده .
ناشناس
۱۵:۴۹ ۰۸ خرداد ۱۴۰۱
اسامی ساختمانهای نا ایمن را اعلام کنید تا مردم احتیاط کنند و اگر هم کاری در آن دارند زود انجام بدهند بروند بیرون.
ناشناس
۱۵:۴۸ ۰۸ خرداد ۱۴۰۱
حتما باید بلای سر این ملت آواره بشه تا به اصول قانونی پایبند باشید
ناشناس
۱۵:۴۵ ۰۸ خرداد ۱۴۰۱
نوش دارو پس از مرگ سهراب
البته اگه اجرا بشه !!!
ناشناس
۱۵:۳۲ ۰۸ خرداد ۱۴۰۱
عوامل ذی نفوذ در دستگاههای اداری کشور با تبانی زمین های سودآور را در سیطره خود میگیرند بنا می سازند ( خانه مسکونی - تجاری یا ...) آن هم با کیفیت پایین برای سوداگری خودشان و بعدش به ملت بی گناه می فروشند و آن ملتی که دوزار پنجزار خود را جمع می کنند با وام های دیگر و آورده های خرد خود جمع می کنند دو دستی به شما ها می دهند و به زور صاحب یکه مغازه یا خانه بشوند که در این روزگار به زندگی خود ادامه دهند و آخرش اون بنا آوار میشه میریزه سرشون جونشان را هم از دست می دهند هم پولشان هم عمرشان هم جانشان را از دست می دهند و آسیب بزرگی به خانواده بازمانده و جامعه می زنند و الان آقای وحیدی از خواب پاشده مطالب کلیشه ای و تارخ گذشته را بیان میکند.....خب عاقل خان اگه این ساختمان های نا امن متوقف بشوند زندگی و روزگار آن جماعت که در آنجا کار کسب می کنند و یا محل زندگیشون هست را چکار کنند شما جای مناسب و جقوق بخور نمیر می دهید که این امر شما محقق شود یا ......جون من ادمین این پیام را سانسور نکن......
ناشناس
۱۵:۱۹ ۰۸ خرداد ۱۴۰۱
الان هایپر ابریشم جاده نکا به ساری چطور هم پایین فروشگاه همزمان بالادارن سقف می زنن
ناشناس
۱۵:۰۴ ۰۸ خرداد ۱۴۰۱
همه جا پره.
ناشناس
۱۵:۰۴ ۰۸ خرداد ۱۴۰۱
شهرداری ها هم این بخش نامه را اجرا میکنند خخخخ
زهی خیال باطل
آب از سرچشمه گل الود است است همه جا فساد و رشوه خواری زیاد شده پول میدن هر مجوزی برای ساخت و ساز میگیرن الان جو داغ شده شده یه چیزی وزیر دستور داده
ناشناس
۱۵:۰۲ ۰۸ خرداد ۱۴۰۱
همیشه تا اتفاقی می افته آقایان مسئول از خواب بیدار میشن فقط حرف میزنن یعنی تا الان بهره برداری از ساختمان نا ایمن مجاز بوده خداییش خجالت بکشید که حرفاتون مثل نمک رو زخم میمونه
ناشناس
۱۴:۵۲ ۰۸ خرداد ۱۴۰۱
یعنی تا قبل از این دستور بوده که ساختمان ناایمن بهره برداری شه که الان چنین دستوری صادر شده؟؟؟
ناشناس
۱۵:۳۴ ۰۸ خرداد ۱۴۰۱
همه کارهاتون مزخرف و اشتباهه.
ناشناس
۱۷:۱۶ ۰۸ خرداد ۱۴۰۱
سد ها و هزاران هزار برج از جمله برج میلاد و پلها و تونلها و پلهای معلق ،پل طبیعت تهران و هزاران پروژه ریز و درشت دیگر و بسیاری از سازه ها را مهندسان همین کشور ساختند ،گفتم که زیادی هم مهندسان کشور و توان مهندسی را کم بگیرید وطن فروشید و غرض ورز
ناشناس
۱۴:۴۴ ۰۸ خرداد ۱۴۰۱
همین دیشب دادستان کل گفت نمیتونیم تو ملک خصوصی مردم بیایم بگیم حق ندارید ازش استفاده کنید