اقبال شاکری گفت: شهرداری مقصر اصلی در حادثه متروپل آبادان است.

عضو کمیسیون عمران مجلس گفت: شهرداری اولین دستگاهی بوده که باید فعالیت این ساختمان را متوقف می‌کرد؛ ناظران نظام مهندسی دقیقاً به جزئیات فنی و مهندسی ساختمان متروپل اشاره کرده بودند.

عملیات آواربرداری از ساختمان فروریخته متروپل آبادان وارد ششمین روز شده است.

آخرین آمار از فوت شدن ۲۸ نفر و افزایش مصدومان به ۳۷ نفر حکایت دارد که به جز ۳ نفر، مصدومان دیگر از بیمارستان مرخص شدند.

وزیر کشور ساعت ۱۴ امروز از خارج کردن حدود ۲۹ پیکر از زیر آوار خبر داد.

آقای وحیدی گفت «تعداد دیگری از اجساد، مشاهده شده که نیرو‌های امدادی آن‌ها را خارج خواهند کرد؛ اما حجم بالای آوار ممکن است در خارج کردن اجساد تأخیر ایجاد کند.»

بر اساس اسنادی که در فضای مجازی منتشر شده، ناظر ساختمان متروپل به شهرداری منطقه ۱ شهرستان آبادان اعلام کرده این پروژه برای برطرف شدن اشکالات سازه‌ای باید پیش از تکمیل متوقف می‌شده است.

در این اسناد آمده اضافه شدن ۳ طبقه مازاد بر طراحی اولیه این ساختمان، شکل برخی ستون‌ها را تغییر داده است.

سرپرست نظام مهندسی ساختمان: اطلاع داده بودیم، هیچ اعتنایی نکردند

سرپرست سازمان نظام مهندسی ساختمان اعلام کرد نمایندگی این سازمان در آبادان ۱۷ اسفند ۹۵ به شهرداری اطلاع داده که پروانه ساختمانی با تأیید نظام مهندسی صادر نشده است.

آقای شکیب گفت «نهاد‌های مجری هیچ اعتنایی به هشدار نظام مهندسی نداشته‌‎اند.»

به گفته سرپرست سازمان نظام مهندسی ساختمان، نمایندگی این سازمان ۱۶ خرداد ۹۶ به نمایندگان آبادان در مجلس اطلاع داده که «طراحی و نظارت برخی از ساختمان‌های در حال ساخت آبادان از جمله متروپل، تأیید نشده و سازمان نظام مهندسی نظارتی بر آن ندارد، اما باز هم به تخلفات اعتنایی نشده است.»

گفته می‌شود همکاری بخش خصوصی و شهرداری در ساخت متروپل باعث اغماض شهرداری از تخلفات شده؛ آقای خضریان سخنگوی کمیسیون اصل ۹۰ مجلس اعلام کرده این کمیسیون منتظر گزارش کمیسیون عمران در مورد سانحه متروپل است و در صورت تخلف دستگاه‌هایی مانند شهرداری، به این موضوع وارد می‌شود.

پنجشنبه هفته پیش رئیس کمیسیون عمران خبر داد مجلس گزارشی از عملکرد دستگاه‌ها و اشخاص را در مورد فروریزش متروپل تهیه می‌کند تا در نشست علنی ۲ هفته آینده خوانده شود.

آقای رضایی کوچی گفت متخلفانی که باعث فروریزش ساختمان متروپل آبادان شدند، به مردم و به دستگاه قضایی معرفی خواهند شد.

حجت الاسلام منتظری دادستان کل کشور تأکید کرده دستگاه قضایی در رسیدگی به حادثه متروپل کوتاه نمی‌آید و هر متخلفی را در هر مقامی مورد پیگرد قرار می‌دهد.

فروریختن متروپل ۶ سال پس از پلاسکو؛ بیش از هزار ساختمان‌های ناایمن در ایران

فروریختن ساختمان متروپل از روز‌های گذشته با اعتراض مردم به عملکرد مسئولان نظارتی به ویژه در آبادان مواجه شده است.

آیت الله خامنه‌ای رهبر انقلاب در جلسه فوق العاده پنجشنبه پیش خواسته است قوه قضائیه با پیگرد مقصران حادثه، آن‌ها را به صورت «عبرت آموز» مجازات کند.

آقای مخبر، معاون اول رئیس جمهور هم گفته «فساد گسترده‌ای» در ساخت متروپل وجود داشته است.

وجود ساختمان‌های ناایمن در ایران با ابراز نگرانی مردم و کارشناسان مواجه شده که پیشتر، پس از فروریختن ساختمان پلاسکوی تهران در ۳۰ دی ماه ۹۵، برخی خواستار دریافت آمار دقیق اینگونه ساختمان‌ها شده بودند.

دی ماه پارسال آقای صارمی معاون شهرسازی و معماری شهرداری تهران گفت که «۱۲۹ مکان مانند پلاسکو در تهران وجود دارد که اگراتفاقی در آن رخ دهد، قابل جمع کردن نیست.»

سرپرست سازمان نظام مهندسی ساختمان امروز گفت که بیش از هزار ساختمان ناایمن در کشور وجود دارد.

آقای شکیب خبر داد که «۱۷ خرداد ماه تعداد ساختمان‌های ناایمن در ایران اعلام خواهد شد.»

آقای شاکری عضو کمیسیون عمران مجلس گفت: سازمان نظام مهندسی ساختمان قدرت اجرایی ندارد و نمی‌تواند فعالیت ساختمان‌های ناایمن را متوقف کند. در نتیجه موظف است تنها به مرکز صدور پروانه گزارش دهد.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۲
در انتظار بررسی: ۰
United Arab Emirates
ناشناس
۰۴:۱۲ ۱۲ خرداد ۱۴۰۱
الان تا چيزي روزي شرودا ميكنن همين بعد از اروم شدن مردم يه فراموشي گرفته ميشه اهه پشت پدرزن خيلي گرامي كلفتن
Iran (Islamic Republic of)
فلفل
۰۱:۱۱ ۰۸ خرداد ۱۴۰۱
شهرداری ها پیشرو در تخلف بوده و هستند. بیشترین شکایت به دیوان عدالت اداری از،شهرداری‌ها بوده. گویی مستقل هستند و به هیچ جایی پاسخ گو نیستند !!!
آخرین اخبار