سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

موردی از آبله میمونی در سیستان و بلوچستان شناسایی نشده است

مدیر پیشگیری و مبارزه با بیماری‌‎های دانشگاه علوم پزشکی زاهدان گفت: تاکنون هیچ موردی از آبله میمونی در استان شناسایی نشده است.

سرتیپی گفت: از هموطنان درخواست می‌شود اطلاعات صحیح در مورد این بیماری را از طریق رسانه ملی و سایت‌های معتبر وزارت بهداشت دریافت کنند.

او گفت: بیماری آبله میمونی خود را با علائمی مانند تب، سردرد، درد عضلات، لرز و خستگی نشان می‌دهد.

او گفت: ویروس آبله میمونی در بعضی از کشور‌های اروپایی در حال انتشار است، متخصصان اعلام کرده‌اند که سرایت این بیماری کم و از خانواده ویروس‌هایی است که شامل ویروس واریولا (عامل آبله)، ویروس واکسینیا (مورد استفاده در واکسن آبله) و ویروس آبله گاوی است.

مدیر پیشگیری و مبارزه با بیماری‌های دانشگاه علوم پزشکی زاهدان گفت:  علائم و نشانه‌های این ویروس شامل تب و لرز، درد‌های عضلانی، تورم گره‌های لنفی، سر درد، خستگی و بثورات و علائم پوستی به همراه دارد و این التهابات معمولاً روی صورت پیش از انتشار به دیگر قسمت‌های بدن آغاز می‌شود.

سرتیپی گفت: تماس با انسان آلوده از طریق ذرات تنفسی یا لمس ضایعات پوستی، انتقال از طریق گزش و خراش توسط حیوان آلوده، تماس مستقیم با خون، ترشحات بدنی یا ضایعات آبله‌ای یک حیوان آلوده و تماس با پارچه آلوده به ویروس مانند لباس و تختخواب انتقال می‌یابد.
او  گفت: انتقال بیماری آبله میمونی بین انسان‌ها نیز بیشتر از طریق قطرات تنفسی بزرگ صورت می‌گیرد و از آنجایی که این قطرات نمی‌توانند مسافت زیادی را طی کنند، تماس چهره به چهره طولانی مدت باعث انتقال بیماری می‌شود.

او گفت: راه‌های پیشگیری ویروس آبله، پرهیز از تماس یا لمس حیوان آلوده حتی اگر مرده باشد، پرهیز از تماس با رختخواب یا دیگر وسایل آلوده به ویروس، شستن دست‌ها با آب و صابون بعد از تماس با یک حیوان آلوده و پخت کامل تمام غذا‌های حاوی گوشت انجام شود.

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.