رئیس جمهور در دیدار «هیثم بن طارق آل سعید» سلطان عمان که پیش از ظهر دیروز دوشنبه در قصر العلم و پس از مراسم استقبال رسمی از سوی سلطان انجام شد، با اشاره به سفر هیئت تجار ایرانی و نیز نشست های وزرای نفت و راه و شهرسازی کشورمان در روزهای گذشته در مسقط، گفت: این نشست ها و دیدارها مفید است اما نباید در همین حد باقی بماند و سریعا باید دستورالعملهای اجرایی و نقشه راه آینده آنها ترسیم شود.
سلطان هیثم بن طارق آل سعید نیز در ابتدای این دیدار با ابراز شادمانی از میزبانی رئیس جمهوری اسلامی ایران در مسقط، به روابط حسنه دو کشور در طول تاریخ معاصر اشاره کرد و گفت: دست دوستی خود را به سمت کشور همسایه و برادر ایران دراز می کنیم اما حجم روابط تجاری دو کشور متناسب با سطح روابط سیاسی تهران- مسقط نیست که برای ارتقای این تبادلات نیازمند برنامه ریزی و تفاهمات جدید هستیم.
دیروز پس از استقبال «هیثم بن طارق آل سعید» سلطان عمان در فرودگاه مسقط و کاخ العلم از سید ابراهیم رئیسی، رئیس جمهوری اسلامی ایران، ۱۲ سند همکاری و یادداشت تفاهم بین دو کشور در زمینههای انرژی، حمل و نقل، همکاریهای صنعتی و مبادلات تجاری، امضا شد.
این تفاهمنامهها به امضای وزرای امور خارجه، صمت، راه و شهرسازی، نفت و رئیس سازمان توسعه تجارت رسید.
فروردین امسال سفیر ایران در عمان گفت که برای اولین بار حجم مبادلات تجاری میان ایران و عمان، به بیش از یک میلیارد و سیصد میلیون دلار رسیده است.
علی نجفی با اشاره به اینکه صادرات پارسال ایران به عمان ۷۱۶ میلیون دلار و واردات ایران از عمان ۶۱۹ میلیون دلار جمعا یک میلیارد و سیصد و سی و پنج میلیون دلار بود، خاطرنشان کرد که این حجم تجارت میان دو کشور، برای اولین بار در تاریخ روابط، محقق شد.
کشور عمان جمعیتی بالغ بر ۵ میلیون نفر دارد که ۴۰ درصد آن خارجی است و برخلاف خط مشی سیاسی برخی کشورهای منطقه، به دنبال پایداری روابط خود با ایران بوده است. عمان باتوجه به ظرفیتی که دارد، در بین کشورهای همسایه، به لحاظ صادرات ایران، رتبه ششم و در بین کشورهای حوزه خلیج فارس، رتبه دوم را دارد.
حجم تجارت ایران و عمان در سال های اخیر و به تفکیک در سال ۹۲ حجم مبادلات تجاری با عمان ۲۲۱ میلیون دلار، سال ۹۷ یک میلیارد و ۱۶۷ میلیون دلار، سال ۹۸ معادل ۶۹۴ میلیون دلار و سال ۹۹ معادل ۸۷۲ میلیون دلار بوده که بنا به اظهارات سفیر کشورمان رکورد خود را شکسته است.
کل واردات عمان حدود ۲۴ میلیارد دلار است که سهم ایران در بازار عمان حدود ۱.۸ درصد است. این در حالیست که با توجه به زیرساختهای فراهم شده میان دو کشور مثل ثبت شرکت، حذف ویزا و صدور ویزا در مبادی ورودی، افزایش خطوط حمل دریایی و هوایی مستقیم بین ایران و عمان امکان افزایش حجم روابط اقتصادی فیما بین، تا سقف پنج میلیارد دلار فراهم شده است.
بخوان ملکه انگلیس