سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

مردم از مصرف قارچ‌های خود رو پرهیز کنند

کارشناس دارویی معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی آذربایجان غربی گفت: با توجه به اینکه بهار فصل رویش قارچ‌های خود رو در استان است و تعداد زیادی از آن‌ها در دشت‌ها وجود دارد، مردم از مصرف این قارچ‌ها بخاطر احتمال سمی بودن، به شدت خودداری کنند.

دکتر صحرا زاهدی فر گفت: از مردم آذربایجان غربی تقاضا می‌شود در هنگام حضور در طبیعت از مصرف قارچ‌هایی که در کنار تنه درختان بویژه درختان خشک‌شده می‌رویند یا قارچ‌های جمع‌آوری‌شده توسط افراد بومی، خودداری کنند.

کارشناس دارویی معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی می گوید: مردم تنها قارچ‌هایی که از مراکز مجاز فروش در بسته بندی‌های دارای مجوز قرار دارد، خریداری و مصرف کنند.

زاهدی با بیان اینکه شناسایی قارچ‌های سمی از غیر سمی بر اساس خصوصیات ظاهری مانند شکل، رنگ، بو، قوام و مزه مشکل است، می گوید: تنها متخصصان و کارشناسان مجرب قارچ‌شناسی و گیاه‌شناسی می‌توانند قارچ سمی از غیر سمی را تشخیص دهند و مردم گول افرادی که خود را خبره در تشخیص نوع سمی قارچ‌ها می‌دانند، نخورند.

کارشناس دارویی معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی آذربایجان غربی گفت: افراد در صورت بروز علایم و نشانه‌های گوارشی مانند تهوع، استفراغ و اسهال پس از پنج تا ۱۲ ساعت پس از مصرف خوراکی قارچ‌های خود رو هر چه سریع‌تر به مرکز درمانی تخصصی مسمومیت‌ها مراجعه کنند.

او می گوید: در مواردی که علایم مسمومیت بیش از ۶ ساعت از مصرف قارچ خود رو رخ دهد، این دسته از قارچ‌ها سمّیّت به‌مراتب بیشتری دارند و منجر به نارسایی حاد کبدی و مرگ می‌شوند.

زاهدی فر گفت: افراد از هرگونه خود درمانی و درمان علامتی پرهیز کرده و بیمار را در سریع‌ترین زمان ممکن به بیمارستان منتقل کنند.

کارشناس دارویی معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی آذربایجان غربی می گوید: در صورت امکان افراد، نمونه باقی‌مانده قارچ مصرف‌شده توسط بیمار را برای شناسایی کادر پزشکی در بیمارستان به همراه داشته باشند.

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.