سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

مسئول سازمان بسیج عشایری استان کرمان:

تولیدات سنتی عشایر به سمت دانش بنیان حرکت می‌کنند

سرهنگ سیاری گفت: تلاش کرده ایم تولیدات سنتی عشایر را به سمت دانش بنیانی پیش ببریم تا با هزینه کمتر سود دهی بیشتری برای آن‌ها به ارمغان آید.

سرهنگ پاسدار شهریار سیاری به مناسبت ۲۹ اردیبهشت سالروز بسیج عشایری گفت: این روز در تاریخ یادآور دیدار ماندگار امام (ره) در ۲۹ اردیبهشت سال ۱۳۵۸ است.

او می‌گوید: طبق آمار‌های سال ۱۳۹۹، ۱۲۸ هزار عشایر در استان کرمان حضور دارند که ۴۵ هزار نفر از آن‌ها عضو بسیج عشایری هستند؛ اما متاسفانه جمعیت عشایری به سمت پیری می‌رود که همه دستگاه‌ها باید با حضور میدانی برای رفع مشکلات آن‌ها تلاش کنند و از طرفی نخبگان جامعه به خصوص جامعه عشایری در زمینه‌های مختلف به این قشر یاری برسانند.

به گفته مسئول سازمان بسیج عشایری استان کرمان در تاریخ طوایف و سران عشایر بهترین مدافعان ایران اسلامی هستند، به طوری که عشایر استان کرمان هزار و ۲۰۰ شهید را تقدیم نظام جمهوری اسلامی ایران کرده اند که گل سرسبد آن‌ها سردار شهید حاج قاسم سلیمانی است.

او می‌گوید: عشایر همیشه یک فرصت و نعمت بوده و در همه مقاطع یار دولت‌ها بوده اند و حضور عشایر در مسائل امنیتی و دفاعی راهبردی بوده است.

سرهنگ سیاری به نقش عشایر در زمینه فرهنگی و اجتماعی به عنوان حافظان واقعی آداب و رسوم و فرهنگ ایران اسلامی پرداخت و گفت: عشایر در عرصه اقتصاد مقاومتی نیز به عنوان بهترین تولیدکنندگان با کمترین هزینه، بهترین تولید را انجام می‌دهند و در زمینه تامین امنیت غذایی که چالش امروز دنیا است، نقش پررنگ و اثر گذاری را ایفا می‌کنند.

او گفت: باید ظرفیت‌های بالقوه و بالفعل جامعه عشایری را شناسایی و از آن‌ها حمایت کرد و از ظرفیت‌های گردشگری عشایر، صنایع دستی، تولیدات سنتی برای توسعه استان استفاده کنیم.

مسئول سازمان بسیج عشایری استان کرمان به چالش‌ها و مشکلات جامعه عشایری نیز پرداخت و گفت: در سال‌های اخیر ۸۰ درصد از مراتع استان کرمان بر اثر خشکسالی دچار مشکل شده اند و این موضوع دامداری و معیشت عشایر را دچار مشکل کرده است؛ بنابراین باید به این مورد نگاه ویژه کرد و در زمینه تامین نهاده‌های دامی و علوفه کار جدی شود.

او می‌گوید: برای رفع مشکل نهاده‌های دامی عشایر باید اقداماتی برای جایگزینی نهاده‌های دامی و تولید علوفه متناسب با اقلیم خشک استان انجام داد که بسیج عشایری استان با همکاری بسیج کشاورزی و جهاد کشاورزی فعالیت‌های خوبی را انجام داده است و امیدواریم به زودی الگوی کشت دامی را متناسب با اقلیم استان ترویج دهیم و مشکلات نهاده‌های دامی عشایر را برطرف کنیم.

او دیگر مشکل عشایر را راه‌های مواصلاتی استان عنوان کرد و گفت: ۸ هزار راه مواصلاتی در سطح استان نیاز به ترمیم و بازسازی دارند تا در زمان حوادث و سیل این قشر دچار مشکل نشوند.

به گفته سرهنگ سیاری برای رفع مشکل آب شرب عشایر پروژه‌های خوبی به همت سپاه ثارالله در مناطق عشایری صورت گرفته است.

او می‌گوید: برای رفع مشکلات عشایر باید نگاه مسئولان تغییر کند و با نگاهی راهبردی و جهادی همه دستگاه‌ها پای کار بیایند.

مسئول سازمان بسیج عشایری استان کرمان گفت: متاسفانه حضور دستگاه‌ها در مناطق عشایری کمتر حس می‌شود و ما به عنوان نماینده این قشر مطالبه جدی آن‌ها را که متقاضی حضور میدانی و گسترده دستگا‌ها برای رفع مشکلات آن‌ها است، بیان می‌کنیم و امیدواریم در این دولت مردمی اتفاقات خوبی بیفتد.

او از نمایندگان مجلس خواست با توجه به ظرفیت‌های جامعه عشایری، مشکلات آن‌ها را در زمینه سخت افزاری و نرم افزاری برطرف کنند.

سرهنگ سیاری می‌گوید: در سطح استان آماده هرگونه همکاری با جامعه عشایری را داریم.

او در بخش دیگری از سخنان خود به اقدامات پارسال بسیج عشایری پرداخت و گفت: به منظور اجرای طرح شهید سلیمانی و دیگر برنامه ها، اقدامات مختلفی از جمله اجرای ۱۱ مرحله کمک مومنانه و توزیع بیش از ۱۱ هزار بسته کمک معیشتی؛ اجرای نذر اطعام علوی و ذبح ۶ هزار دام و توزیع بیش از ۵۹ هزار بسته؛ توزیع بیش از ۲ هزار بسته لوازم التحریر؛ توزیع لوازم خانگی؛ تشکیل ۲۰۰ تیم حمایتی و نظارتی در کنار کادر درمان برای خدمت رسانی به عشایر؛ تشکیل ۱۴۷ گروه و انجام ۳۹۷ پروژه عمرانی در مناطق عشایری، کاشت ۳ هزار و ۵۰ درخت به نیت شهدا برای حفظ محیط زیست؛ برگزاری ۵۷ یادواره شهدای عشایری و برگزاری همایش سراسری وحدت عشایر با حضور سران طوایف و عشایری ۳ استان کرمان، سیستان و بلوچستان و هرمزگان انجام شده است.

مسئول سازمان بسیج عشایری استان کرمان می‌گوید: امسال طی هفته بسیج عشایری از ۲۹ اردیبهشت تا ۴ خرداد به مدت یک هفته که هر روز به نام یک موضوع نامگذاری شده است، ۲۵ عنوان برنامه در ۱۷ شهرستان عشایر نشین برگزار می‌شود.

او برگزاری میز خدمت در میعادگاه‌های نماز جمعه، برگزاری مشاوره حقوقی، اعزام گروه‌های جهادی دامپزشکی، توزیع کمک‌های مومنانه، اجرای طرح نذر خون، برگزاری مسابقات فرهنگی، عشایری، جشنوراه پخت غذای سنتی، حضور تیم پزشکی در مناطق عشایری، دیدار با سران طوایف، اجرای میز خدمت مسئولان در مناطق عشایری، افتتاح پروژه محرومیت زدایی آب رسانی و دیدار با علما و سران طوایف اهل سنت از برنامه‌های بسیج عشایری طی هفته بسیج عشایری عنوان کرد.

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.