سخنگوی وزارت امور خارجه با تأکید بر راهبردی بودن روابط میان ایران و روسیه گفت که اجازه نمیدهیم که هیچچیز خللی در این روابط ایجاد کند.
سعید خطیب زاده همچنین تاکید کرد که گسترش ناتو و بیاعتنایی غرب به ملاحظات امنیتی روسیه، دلایل وضعیت فعلی اوکراین است و «ناتو باید بداند که مسیر تقابل پایان خوشی ندارد و ریشه تمام چیزهایی که امروز در اوکراین شاهد آن هستیم، گسترش ناتو یا نادیده گرفتن حقایق اروپا، در حقیقت بیاعتنایی کشورهای غربی به ملاحظات سیاسی و امنیتی شمار کشورها به ویژه روسیه و توافقاتی است که یکدهه پیش نهایی شده بود.
گفتنی است، پنج اسفند پارسال «ولادیمیر پوتین» رئیسجمهور روسیه به درخواست کمک جمهوریهای دونباس دونتسک و لوهانسک برای دفاع در مقابل حملات اوکراین، دستور آغاز عملیات نظامی ویژه در اوکراین را صادر کرد و گفت که قصد اشغال قلمروهای اوکراین را ندارد و هدف این عملیات خلع سلاح و نازی زدایی اوکراین است.
روسیه و ناتو در سال ۱۹۹۷ به یکدیگر تعهد داده بودند به مرزهای های هم نزدیک نشوند. اما ناتو در طول سالهای پس از آن به وعده خود عمل نکرد. این سازمان، لهستان، جمهوری چک و مجارستان را تنها دو سال بعد، بلغارستان، استونی، لتونی، لیتوانی، رومانی، اسلواکی و اسلوونی را در سال ۲۰۰۴، آلبانی و کرواسی را در سال ۲۰۰۹، مونته نگرو در سال ۲۰۱۷ و در نهایت مقدونیه شمالی را در سال ۲۰۲۰ به عضویت خود پذیرفت.
بیشتر بخوانید:
اکنون نیز در ادامه این بدعهدی، ناتو به دنبال آن است تا اوکراین و حتی فنلاند و سوئد را هم به عضویت خود بپذیرد؛ تحقق این هدف، به معنی استقرار نیروها و تجهیزات نظامی ناتو در مجاورت مرزهای روسیه است تا به این ترتیب پروژه مهار و بازدارندگی روسیه تکمیل شود.
در اینباره ولادیمیر پوتین رئیسجمهور روسیه، در یک سخنرانی گفته بود «امروز یک نگاه به نقشه کافی است تا ببینیم چگونه کشورهای غربی به وعدههای خود مبنی بر جلوگیری از حرکت ناتو به شرق عمل کردهاند. آنها به سادگی ما را فریب دادند. ما پنج موج از گسترش ناتو را یکی پس از دیگری دریافت کردیم.»
از زمان آغاز عملیات نظامی روسیه در اوکراین، ایالات متحده و همپیمانان این کشور با وضع حجم وسیعی از تحریمها علیه فدراسیون روسیه و تسریع کمکهای تسلیحاتی به کییف پاسخ دادند.
در این بین رسانه های غربی با مطرح کردن این موضوع که روسیه بحث مذاکرات وین را به جنگ اوکراین گره زده خواستار القای این مسئله بودند که ایران و آمریکا به توافق دست یافته اند و این روسیه است که مانع اعلام و نهایی شدن توافق شده تا از این طریق بتواند در جنگ با اوکراین از غرب امتیاز بگیرد.
این جنجال رسانه ای البته با واکنش مقامات وزارت خارجه کشورمان روبرو شد که طی آن رویکرد روسیه را در مذاکرات تا به امروز رویکردی سازنده و مثبت عنوان کردند.
تهران، آمریکا را مسبب وضع فعلی دانسته و باور دارد اگر آمریکا بیش از این معطل نمیکرد همین الان توافق انجام میشد.
قطعنامه های شورای امنیت علیه ایران همگی با موافقت روسیه بوده...
بعضی ها یکجوری از پوتین تعریف میکنند انگار امام زمان ظهور کرده
چقدر بی غیرت
در عالم سیاست هیچ دو کشوری با هم عهد اخوت ندارند
الی به منافع ....
روسیه هم که کارنامه ش کاملا سیاهه
ایران با کشورهای متجاوز و بدنامی مانند روسیه روایط خوبی دارد و بدون شک کشور ایران در آینده هم ضرر زیادی خواهد کرد.
اگر عقب نشینی بکنه شکست را پذیرفته و باید امتیاز بده اگر عقب نشینی نکنه شاهد یک جنگ فرسایشی برای روسیه و اکراین خواهیم بود که روسیه ا با توجه به تحریم ها به شدت تضعیف خواهد کرد!
ما باید هوشیار باشیم و از این فرصت برای رابطه با اروپا استفاده کنیم آنها دنبال گاز هستند ما هم باید اوضاع اقتصادی خود را درست کنیم در نتیجه هر دو به یکدیگر نیاز داریم
روسیه خیانتکارترین در تاریخ علیه مردم ایران
کدوم کشور به غیر از روسیه خاک ایران رو اشغال کرده
مردم و قتل عام کرده .و هزاران جنایت دیگه
الان هم به یک رنگ دیگه
فرقی با بقیه استعمارگران نداره
نمیبینی
نشستن سر سفره ایران ول کن هم نیستن
موارد مشترک :
ضد استعمار ، فرهنگ شرقی ، حامی مقاومت ، صلح طلب ،
موارد اختلاف :
عدم صحیح پایه سیاسی ، موارد اختلاف مرزی ، ،
پیمان اشراقی.
براش فرفی نداره که
درود بر کشور قدرتمند روسیه.
اوکراین نفس های آخرش رو میزنه. انشاءالله بعد از اوکراین نوبت انگلیس روباه پیر ، فرانسه و آلمان خواهد بود. بزن اون دست قشنگه را.
مگه رفیق بازیه
سرنوشت یک ملت بازیچه دست شماست
چرا در جنگ سوریه پدافند هوایی آن با اسقاطیل هماهنگ بود و اسقاطیل بارها مواضع بچه های مارا میزد
و اون همه شهید دادیم؟
نه شرقی نه غربی
اگر واقعا رابطمون خوب بود دانشجو میفرستادیم تا از علم هوافضای روسیه استفاده کنیم!