سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

قدیمی‌ترین استقرارگاه شمال غرب کشور

گاه‌نگاری تپه اهرنجان سلماس

گمانه‌زنی با هدف لایه‌نگاری برای مطالعه، شناخت لایه‌ها و دوره‌های فرهنگی ادوار استقراری تپه اهرنجان سلماس و ارائه گاه‌نگاری نسبی و مطلق آن، انجام می‌شود.

افراسیاب گراوند گفت: تپه اهرنجان از قدیمی‌ترین استقرارگاه‌های حوضه شمال غرب دریاچه ارومیه که در شمال غرب شهر سلماس و در کوی فرهنگیان واقع شده، در سال ۱۳۷۷ با شماره ۲۱۰۲ به عنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.

سرپرست برنامه لایه‌نگاری تپه اهرنجان گفت:این اثر در راستای مطالعات پیش از تاریخ شمال غرب کشور و حوضه دریاچه ارومیه، با مجوز رسمی پژوهشگاه میراث‌فرهنگی و گردشگری و پژوهشکده باستان‌شناسی در حال گمانه‌زنی است.

او می گوید:این گمانه‌زنی با هدف لایه‌نگاری برای مطالعه و شناخت لایه‌ها و دوره‌های فرهنگی ادوار استقراری محوطه و همچنین ارائه گاه‌نگاری نسبی و مطلق آن، صورت می‌گیرد.

رئیس اداره میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی شهرستان سلماس گفت: تپه اهرنجان به دلیل قرار گرفتن در یک منطقه مناسب محیطی زیستی از نظر کشاورزی، صنعتی و دامداری بسیار پررونق و درخشان بوده است.

او می گوید:وجود اشیا و ادوات سنگی فراوان در این تپه شامل ظروف سنگی، سنگ ساب، دستاس، کوبنده‌ها، مشته‌ها، هاون و تیغه‌های ابسیدینی همه در ارتباط مستقیم با تامین غذا از طریق کشاورزی و فراوانی استخوان حیوانات، سردوک‌های سنگی و سفالی و انواع درفش‌های استخوانی بیانگر رونق دامداری در اهرنجان هستند.

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.