سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

دانشمندان برای اولین بار گیاهان را در خاک قمری پرورش دادند

به گفته دانشمندان، آن‌ها برای اولین بار توانستند گیاهانی را در خاک ماه کشت کنند.

دانشمندان دانشگاه فلوریدا برای اولین بار توانستند گیاهی را در خاک ماه با موفقیت کشت کنند. این دستاورد می‌تواند پیامد‌های مهمی برای ماموریت‌های فضایی طولانی مدت آینده داشته باشد. زیرا فضانوردان می‌توانند به منبع غذایی برای خود دسترسی پیدا کنند.

به گزارش digitaltrends، دانشمندان راب فرل و آنا لیزا پل، صفحات مشاهده شده در تصویر زیر را با خاک قمری و خاک‌های کنترلی پر کردنند تا گیاهان بتوانند در زیر نور‌های LED رشد کنند. در آن زمان، دانشمندان نمی‌دانستند که واکنش این دانه‌ها در خاک ماه چگونه است و آیا جوانه می‌زنند یا خیر.

برای انجام این آزمایش، دانشمندان، ناسا را متقاعد کردند که نمونه‌هایی از سنگ سنگی قمری جمع آوری شده را به آن‌ها قرض دهد. این نمونه‌ها از مکان‌های مختلف روی ماه در طی سه ماموریت آپولو جمع‌آوری شده بود. سپس آن‌ها دانه‌های گیاه مقاوم آرابیدوپسیس را در نمونه‌های کوچک سنگ قمری خالی از مواد مغذی قرار دادند و منتظر اتفاقات آن ماندند.

با گذشت تنها دو روز، شاخه‌های سبز رنگ شروع به ظاهر شدن کردند. با این حال، حدود روز ششم، مشخص شد که این گیاهان به آن اندازه که در خاک زمین رشد می‌کردند یا مانند گیاهانی که در یک شبیه‌ساز ساخته شده کشت می‌شدند، سالم نیستند. به عنوان مثال، گیاهان موجود در سنگ سنگی رشد کندتر و ریشه‌های کوتاه‌تری داشتند و برخی از آن‌ها دارای برگ‌های کوتاه‌قد بودند که رنگدانه‌های مایل به قرمز از خود نشان دادند.
با گذشت ۲۰ روز، قبل از شروع گلدهی گیاهان، تیم، گیاهان را از محل کشت برداشتند، آن‌ها را آسیاب کرد و RNA (ریبونوکلئیک اسید)، را مورد مطالعه قرار دادند. نتایج تأیید کرد که گیاهان تنش را تجربه کرده‌اند و به روشی مشابه به نحوه رشد گیاه آرابیدوپسیس در سایر محیط‌های خشن، مانند خاک با نمک فراوان یا فلزات سنگین، واکنش نشان داده‌اند. این تیم اکنون قصد دارد از همان سنگ سنگی برای کاشت بذر‌های بیشتری استفاده کند تا دریابد که آیا گیاهان اصلی تأثیری بر مواد ماه داشته اند یا خیر.

این مطالعه در حالی انجام می‌شود که ناسا برنامه آرتمیس را پیش می‌برد. ناسا در برنامه خود قصد دارد انسان‌ها را برای اولین بار پس از مأموریت‌های آپولو به سطح ماه بازگرداند. بیل نلسون، رئیس ناسا می‌گوید، این تحقیق برای اهداف بلندمدت اکتشاف انسانی ناسا حیاتی است، زیرا باید از منابع موجود در ماه و مریخ برای توسعه منابع غذایی فضانوردان آینده که در اعماق فضا زندگی و کار می‌کنند، استفاده کنیم.

این تحقیق بنیادی رشد گیاه، نمونه‌ای کلیدی از نحوه کار ناسا برای باز کردن نوآوری‌های کشاورزی است که می‌تواند به ما در درک چگونگی غلبه بر شرایط استرس‌زا در مناطق کم‌غذایی در زمین کمک کند. فضانوردان در ایستگاه فضایی بین‌المللی روش‌هایی را برای رشد گیاهان خوراکی در ماهواره‌های قابل سکونت، با سبزی‌های برگ‌دار با موفقیت، آزمایش کرده‌اند.


بیشتر بخوانید


تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۵
در انتظار بررسی: ۰
ناشناس
۰۲:۲۸ ۲۶ ارديبهشت ۱۴۰۱
این که حرفاتون درسته حرفی نیست،،خب که چی آخرش؟
ناشناس
۱۴:۳۵ ۲۵ ارديبهشت ۱۴۰۱
چورمنگایی هستن دانه خوب همینطوری هم رشد میکنه
ناشناس
۱۱:۲۹ ۲۵ ارديبهشت ۱۴۰۱
چیکار اون ور کره زمین داریم محققان باید به فکر کره زمین و مردمش باشن مردم دارن از بیماریهای ناشناخته جون میدن
ناشناس
۲۳:۲۷ ۲۴ ارديبهشت ۱۴۰۱
وقتی آب نباشه،این تحقیقات بی‌فاییده است
علی رضا
۲۲:۱۴ ۲۴ ارديبهشت ۱۴۰۱
شماها باور کردید ناسا به ماه سفر کرده؟!