سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

تعرفه‌های گمرکی مانع بسته بندی شکیل پسته ایران

رئیس انجمن پسته ایران گفت: تعرفه های بالای گمرکی باعث شده است اغلب پسته ایران به شکل فله ای صادر شود.

محمد صالحی رئیس انجمن پسته ایران  گفت: خشکسالی و کم آبی‌ها باعث شده است که میزان تولید پسته در استان کرمان کاهش پیدا کند؛ علاوه‌بر کاهش بارندگی حجم آب‌های زیرزمینی نیز تقلیل پیدا کرده از این‌رو نمی‌توانیم برای افزایش تولید محصول پسته در کرمان برنامه‌ریزی بلند مدت انجام دهیم.

به گفته او ،  ۲ سال پی‌در پی سرمازدگی بهاره محصول پسته را از بین برد و هزینه‌های زیادی را به کشاورزان تحمیل کرد.

صالحی گفت : ۱۵۰ هزار تن پسته در سال گذشته تولید شد که از این میزان حدود ۱۰۰ هزار تن آن صادر و پیش‌بینی می‌شود حدود ۲۵ تا ۲۸ هزار تن آن در داخل کشور مصرف شود و حدود ۲۰ هزار تن دیگر آن صادر شود.

رئیس انجمن پسته ایران گفت: توان بسته‌بندی پسته برای صادرات در کشور وجود دارد، اما از آنجایی‌که تعرفه واردات و گمرکی پسته بندی شده زیاد است از این‌رو به‌صورت فله صادر می‌شود.

به گفته او ، اصلی‌ترین کشور صادراتی چین، اتحادیه اروپا، هند، روسیه و کشور‌های حوزه خلیج فارس هستند.

صالحی نرخ پسته صادراتی را کیلویی ۷ تا ۱۰ دلار دانست .

او گفت: حدود پنج نمونه پسته در کشور داریم که هر کدام از این ۵ نوع بین پنج یا شش سایز دارند و در مجموع ۲۷ تا ۲۸ نوع و سایز پسته در کشور داریم که قیمت پسته بنا به نوع و سایز، متفاوت است.

صالحی می گوید: نوسان‌های نرخ ارز یکی از اصلی‌ترین عوامل تعیین کننده نرخ پسته در داخل و خارج از کشور است.

رئیس انجمن پسته ایران با اشاره به رقابت نامتوازن ایران با آمریکا در تولید پسته گفت: سال گذشته در آمریکا حدود ۵۰۰ هزار تن پسته تولید شد که این حجم از تولید در مقابل ۱۵۰ هزار تن پسته تولیدی ما بسیار بالاتر است، در حال حاضر آمریکا رتبه نخست را در تولید پسته در جهان دارد.

او می گوید: امکان رشد پسته در مناطق کویری بیشتر است هر چند در ۲۷ استان کشور پسته تولید می‌شود، اما وقتی آب به میزان کافی نباشد در نتیجه نمی‌توانیم امیدوار به توسعه تولید باشیم.

برچسب ها: محصول پسته ، صادرات
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.