سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان‌ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

ضرورت برخورد جدی با کشت دوم در مناطق ممنوعه

عضو هیئت علمی دانشگاه رازی کرمانشاه بر ضرورت برخورد جدی با کشت دوم در مناطق ممنوعه برداشتِ آب تاکید کرد.

حمیدرضا چغازردی محدودیت کشت محصولات آب‌بَر را جهت مقابله با خشکسالی و مدیریت منابع آب ضروری عنوان کرد و گفت : محصولاتی که به صورت کشت دوم و گا‌ها سوم در مزارع کشاورزی کاشته می‌شوند، نیاز به استفاده از منابع آبی زیادی دارند که با توجه به کاهش منابع آبی در یکی دو گذشته در استان کرمانشاه و کشور، انجام این کشت‌ها در مزارع توصیه نمی‌شود.

به گفته عضو هیئت علمی دانشگاه رازی کرمانشاه یکی از اهداف مهم کشت دوم محصولات کشاورزی استفاده از منابع موجود برای تولید محصولات کشاورزی است و حال که به دلیل خشکسالی حادث شده منابع آبی با کمبود مواجه شده‌اند، باید این نوع کشت‌ها که اتفاقا جزو کشت‌های آب‌بر هم هستند، محدود شوند.

ایران جزو ۱۰ کشوری است که بر اساس پیش‌بینی سازمان خواربار و کشاورزی ملل متحد (فائو) تا سال ۲۰۵۰ با بحران آب مواجه خواهد شد، از آنجایی که به سمت خشک‌سالی در کشور پیش می‌رویم، باید برای حفاظت از منابع آبی به ویژه منابع آب زیرزمینی برنامه داشته باشیم، چون این منابع فقط به نسل ما تعلق ندارند و باید آن‌ها را به دست آیندگان برسانیم.

به عنوان یک متخصص حوزه کشاورزی پیشنهاد دارم نهاد‌های ذی‌ربط شامل سازمان جهاد کشاورزی و امور آب به اشتراک جلساتی را برگزار کرده و مناطقی که به عنوان خط قرمز برای مصرف آب شناسایی شده‌اند را معرفی و از کشت‌های دوگانه و چندگانه در این مناطق جلوگیری کنند، چون اگر فقر منابع آبی رخ دهد، بروز پدیده فرونشست زمین و بحران‌های دیگر در منطقه دور از انتظار نخواهد بود.

نبود الگوی کشت به عنوان یکی از چالش‌های مهم پیش روی بخش کشاورزی در کشور است وقتی برای هر منطقه الگوی کشت نداریم، نتیجه آن این می‌شود که هم اکنون در مناطقی با منابع آبی محدود کشت‌های دوم و سوم داشته باشیم.

هم اکنون در استان کرمانشاه دشت‌هایی مثل دشت ماهیدشت را داریم که دشت مرده به حساب می‌آیند که قطعا باید کشت دوم در چنین دشت‌هایی قطع و ممنوع باشد و با نظارت جدی مسئولین از کشت‌های دوم در این مناطق جلوگیری و با متخلفان برخورد شود.

باید به جد با کشت‌های دوم و سوم در مناطق ممنوعه برداشت آب برخورد شود، با توجه به مطرح بودن موضوع امنیت غذایی و نیز با توجه به وقوع جنگ اوکراین و کاهش تولید محصولات کشاورزی در این کشور، باید بتوانیم نیاز کشور به یک سری محصولات را تامین کنیم، لذا هرچند در خیلی از مناطق امکان کشت‌های دوگانه و چندگانه را نداریم، اما هنوز نقاطی وجود دارد که جزو مناطق ممنوعه نیستند و می‌توان به صورت لکه‌ای در آن‌ها کشت‌های دوم و سوم انجام داد .

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.