سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

دستاورد ارزشمند محققان دانشگاه اصفهان

دستگاه طیف‌بینی فوتوالکترون پرتو ایکس (XPS) پس از ۱۰ سال در دانشگاه اصفهان راه اندازی شد.

اسداللهی رئیس آزمایشگاه مرکزی دانشگاه اصفهان گفت: دستگاه طیف بینی فوتوالکترون پرتو ایکس در فعالیت‌های علمی وآزمایشگاهی،  برای شناسایی و تعیین مقدار عناصر روی سطح (فاصله ۱۰ نانومتر) برای تمامی سطوح به جز هیدروژن و هلیم، شناسایی فرمول تجربی، شناسایی حالت شیمیایی و الکترونی هر عنصر روی سطح، شناسایی ناخالصی‌های روی سطح، پروفایل‌های ترکیبی توزیع عنصری در فیلم‌های (لایه‌های) نازک و آنالیز ترکیب نمونه‌ها، هنگامی که باید از تأثیرات مخرب تکنیک‌های اشعه الکترونی، پرهیز شود، کاربرد دارد.

به گفته اسداللهی دستگاه طیف بینی فوتوالکترون پرتو ایکس در سال ۱۳۸۸ از محل بودجه ارزی وزارت عتف به سفارش یکی از دانشگاه‌های کشور خریداری شد، اما به دلیل نبود امکانات و زیرساخت‌های لازم درآن دانشگاه و نیز عدم همکاری کشور آلمان به عنوان سازنده این دستگاه به جهت تحریم‌های ظالمانه، متاسفانه به مدت ۱۰ سال بدون استفاده مانده بود.

 با پیگیری‌های مستمرآزمایشگاه مرکزی دانشگاه اصفهان و باحمایت وزارت علوم، تحقیقات و فناوری و معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، سرانجام این دستگاه جهت نصب و راه اندازی به دانشگاه اصفهان منتقل شد.

رئیس آزمایشگاه مرکزی دانشگاه اصفهان می گوید متعاقب انتقال این دستگاه به دانشگاه اصفهان، آزمایشگاه مرکزی دانشگاه، متولی پیگیری امور راه‌اندازی دستگاه شد و با وجود چندین بار مذاکره با شرکت سازنده آلمانی برای نصب و راه‌اندازی این دستگاه، این شرکت به دلیل تحریم‌ها از همکاری خودداری نمود.
 سرانجام با تلاش‌ها و پیگیری‌های صورت گرفته درآزمایشگاه مرکزی دانشگاه، این دستگاه با همکاری متخصصین ایرانی و اعضای هیات علمی و کارشناسان آزمایشگاه مرکزی دانشگاه اصفهان نصب و راه‌اندازی شد.

دستگاه طیف بینی فوتوالکترون پرتو ایکس دارای فناوری بسیار پیشرفته است که در کشور تنها ۲ نمونه از آن وجود دارد و بدین ترتیب ضمن کمک به انجام پژوهش‌های کاربردی و بنیادی و ارائه خدمات فناورانه به جامعه علمی، تحقیقاتی و صنعتی کشور، نقش بسزایی در جلوگیری از خروج ارز از کشور ایفا خواهد کرد.

این دستگاه ضمن جلوگیری از خروج ارز برای آنالیز نمونه‌های ارسالی به خارج از کشور برای پژوهشگران کشور‌های منطقه نیز خدمات ارائه می‌نماید.

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
زاگرسیان
۱۶:۳۶ ۱۰ ارديبهشت ۱۴۰۱
خخخخخخخخخ
راه اندازی این دستگاه اینقدر سخت بود نخبه های ملی ،
چشم نخورید گوگوری مگوریها