سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

تلسکوپ هابل به کشف ارتباط بین سیارات فراخورشیدی کمک کرد

مطالعات انجام شده ممکن است بشریت را اندکی به درک مناسبی از چگونگی پیدایش تمام جهان‌های سنگی، گازی و یخی نزدیک‌تر کند.

پس از بررسی دقیق هزار ساعت از مشاهدات تلسکوپ هابل و اسپیتزر ناسا دانشمندان بین المللی دریافتند که دسته‌ای از سیارات فراخورشیدی پراکنده در سراسر کیهان به طور جدایی ناپذیری توسط اتمسفرشان به هم مرتبط هستند که نقطه عطف مهمی برای مطالعه بین ستاره‌ای است.

به گزارش cnet، این موضوع مانند یک موقعیت کیهانی است، اما می‌تواند چگونگی شکل‌گیری سیاراتی که ما با آن‌ها بیشتر آشنا هستیم، مانند زمین و مریخ را روشن کند. بیلی ادواردز، ستاره شناس در دانشگاه کالج لندن و یکی از نویسندگان مطالعه منتشر شده در مورد این کشف، گفت: مقاله ما نقطه عطفی برای این زمینه است ما اکنون از توصیف اتمسفر‌های سیارات فراخورشیدی به توصیف جمعیت‌های جوی حرکت می‌کنیم.

به این شکل فکر کنید: بگویید که می‌خواهید صدا‌ها و هجا‌های هر زبان را بفهمید، اما فقط پنج کلمه برای کار با آن‌ها دارید. این روش خیلی سخت است، اما اگر ۱۰ هزار کلمه برای کار کردن داشتید، می‌توانید شباهت‌هایی بین آن‌ها پیدا کنید، آن‌ها را بر اساس زبان گروه‌بندی کنید. در نهایت، حتی ممکن است یک قاعده زبانی پیدا کنید که به رمزگشایی کلی معماری زبان کمک کند.

به همین ترتیب، در گذشته، ما فقط سیارات منظومه شمسی خود را برای درک انواع مختلف تشکیل سیاره در اختیار داشتیم. با گذشت زمان، ما شروع به شناسایی سیارات فراخورشیدی در اعماق فضا کردیم و امروز، هزاران هزار جهان خارجی در اختیار داریم حجم نمونه عظیمی که به لطف پرتاب اخیر تلسکوپ فضایی جیمز وب ناسا به طور تصاعدی رشد خواهد کرد.

بنابراین، با چنین پایگاه داده غنی از سیارات فراخورشیدی، محققان مطالعه جدید تصمیم گرفتند شروع به جمع آوری اطلاعات سیارات کنند تا طبقه بندی آن‌ها را درک کنند و شاید حتی گام‌هایی برای کشف یک نظریه تشکیل سیاره یکپارچه بردارند. این موضوع مانند قاعده زبانی نهایی است. برای این مطالعه، محققان به طور خاص ۲۵ موضوع سیاره فراخورشیدی خود را سرپرستی کردند، زیرا این گوی‌ها قبلاً اشتراکات زیادی داشتند. آن‌ها غول‌های گازی فوق‌العاده داغ هستند که نسبتاً نزدیک به یک ستاره میزبان می‌چرخند شبیه به مشتری غروب‌رنگ منظومه شمسی که در اطراف خورشید ما قرار دارد.

تیم اساساً متعجب بود که آیا چیز‌های بیشتری وجود دارد که می‌توانستند به فهرست شباهت‌های سیارات فراخورشیدی اضافه کنند، مخصوصاً در مورد جو. مطالعه جدید مشخص کرد که برخی از این سیارات فراخورشیدی در واقع شرایط جوی و حتی حرارتی مشترکی دارند. علاوه بر این، آن‌ها خواص شیمیایی مشترک و چند چیز دیگر را نشان می‌دهند.

به طور خاص، طبق این مقاله، همبستگی‌ها به پاسخ درباره پنج سؤال مهم و در عین حال برجسته مربوط به سیاره فراخورشیدی کمک کردند. به یک معنا، این راه‌حل‌ها ممکن است بشریت را اندکی به درک نسبتا خوبی از چگونگی پیدایش تمام جهان‌های سنگی، گازی، یخی، عجیب و غریب و آشنا نزدیک‌تر کند. این تیم خاطرنشان می‌کند که تحقیقات بیشتری برای تقویت برخی از یافته‌های آنها، به ویژه چند همبستگی در مورد شباهت‌های حرارتی مورد نیاز است.

با این حال، عمق بسیار کار یک دستاورد نسبتاً درخشان است. بررسی یک سیاره فراخورشیدی بسیار سخت است، چه رسد به مطالعه چندین سیاره فرا خورشیدی. یک محقق در این ارتباط گفت: «هابل توصیف عمیق ۲۵ سیاره فراخورشیدی را امکان پذیر کرد، و مقدار اطلاعاتی که ما در مورد شیمی و شکل گیری آن‌ها آموختیم، به لطف یک دهه کارزار‌های رصدی شدید، باورنکردنی است.»


بیشتر بخوانید


 

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.