سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

تور‌های گردشگری به مجوز نیاز دارند

مشاور رئیس فراکسیون محیط زیست مجلس گفت: تور‌های گردشگری در محیط زیست باید مجوز اداره‌ی کل استان را بگیرند.

صنعت گردشگری با ویژگی‌های خود، صنعتی پویا تلقی می‌شود. سرمایه گذاری در این صنعت در تمام کشور‌های دارای جاذبه‌های جهانگردی روبه افزایش است. امروزه جذب گردشگران خارجی به رقابتی فزاینده در بین نهاد‌های درگیر در صنعت گردشگری تبدیل شده است.

از مجوز تور‌های گردشگری تا آفرود‌های بدون مجوز

مشاور رئیس فراکسیون محیط زیست مجلس گفت: اگر تور‌های گردشگری در مناطق چهارگانه‌ی محیط زیست باشند بسته به استانی که در آن قرار می‌گیرند باید مجوز اداره‌ی کل آن استان را دارا باشند؛ به طور مثال برای گردشگری در پارک ملی بمو در استان فارس باید از اداره کل محیط زیست استان فارس مجوز دریافت کنند در غیر از مناطق چهارگانه نیز نیازی به مجوز خاصی نیست.

به گفته نادری، مجوز توسط اداره‌ی کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان‌ها و یا کل کشور صادر می‌شود، اما معضلاتی مانند آفرود که ضوابطی برای آن تعیین نشده و خارج از مناطق چهارگانه است سازمان محیط زیست ورود ندارد به همین دلیل این قبیل تور‌ها انجام می‌شود و آسیب‌های زیادی را نیز به طبیعت وارد می‌کند.

ایران دارای ۱۱ اقلیم از ۱۳ اقلیم جهانی!

یک کارشناس منابع طبیعی گفت: ایران دارای کرانه‌های ساحلی در شمال و جنوب است و از ۱۳ اقلیم دنیا ۱۱ اقلیم را برخوردار است که این امر پتانسیل بالایی را رقم زده، در سال‌های اخیر صنعت گردشگری و به ویژه صنعت طبیعت گردی رونق گرفته است؛ برخی از تور‌ها دارای سابقه و تجربه‌ی بسیار خوبی هستند و با در نظر گرفتن تمهیدات و ملاحظات محیط زیستی وارد مناطق می‌شوند و اصول را رعایت می‌کنند.

به گفته جدی، عمده گروه‌های گردشگر به ویژه تورلیدر‌ها این ملاحظات را نمی‌دانند و یا توجه نمی‌کنند چرا که این امر بیشتر به منظور کسب درآمد صورت می‌گیرد و چندان برایشان حفاظت و صیانت از محیط زیست موضوعیت ندارد و از طرفی، چون این مناطق تحت مدیریت محیط زیست نیست ضوابط خاصی هم حاکم نیست چرا که فقط ۱۲ درصد مساحت سرزمین تحت مدیریت سازمان محیط زیست است و حدی نظارت می‌شود و مابقی عرصه‌ها از حداقل حفاظت برخوردار است.

او گفت: برخی از گروه‌ها نیز چه در مناطق حفاظت شده و چه غیر از آن ملاحظات را رعایت می‌کنند و پسماند‌های تجزیه ناپذیر خود را جمع آوری می‌کنند، در سال‌های اخیر اکثر تور لیدر‌ها آموزش دیده و گواهینامه آن را دریافت کرده‌اند، اما عمده تعهدات درباره افراد گردشگر است و نه درباره‌ی طبیعت و اکوسیستم.

با توجه به مفهوم اکوتوریسم در ایران صرفا برخی از تور‌ها به سفری مسئولانه در مناطق دارای جاذبه‌های گردشگری می‌پردازند، اکوتوریسم نوعی از گردشگری است که در آن گردشگر برای دیدن مناطق طبیعی بکر جهان سفر می‌کند و به تماشای پوشش گیاهی، گونه‌های جانوری می‌پردازند.

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
ناشناس
۰۷:۴۵ ۲۸ فروردين ۱۴۰۱
برای تور گردشگری مجوز نیاز هست اما برای ایجاد پالایشگاه ۹۰هکتاری تو میانکاله از محیط زیست مجوز نیاز نیست چه خبر تو این کشور ...با چه قانونی محیط زیست اجازه تخریب میانکاله رو میده