سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

کارشناس بیماری‌های غیرواگیر مرکز بهداشت ایلام:

روزه داری به بهبود واکنش بدن مقابل عوامل استرس زا کمک می‌کند

کارشناس بیماری‌های غیرواگیر مرکز بهداشت ایلام گفت: نخوردن غذا با رعایت شرایط ویژه تغذیه سالم نه تنها عارضه‌ای در افراد سالم ایجاد نمی‌کند بلکه افراد سالم کمتر از ۶۵ سال با رعایت موارد بهداشتی تغذیه می‌توانند روزه بگیرند

به گفته آقای احسان زاده، روزه داری سبب تقویت ایمنی بدن، کاهش پاسخ‌های التهابی زیانبار و بهبود واکنش بدن در موارد استرس می‌شود.

او در خصوص افراد بیمار نیز می گوید: بیمارانی که پیوند اعضا شده‌اند، نباید روزه بگیرند، اما روزه گرفتن برای بیماران پیوند قرنیه بلامانع است.

کارشناس مسئول بیماری‌های غیرواگیر مرکز بهداشت استان ایلام  گفت: روزه داری در شرایط بحران ویروس کرونا متفاوت از سال‌های دیگر نیست و در موارد خاص با نظر پزشک متخصص می‌توانند اقدام به روزه داری کنند.

به گفته احسان زاده در مورد بیمارانی که مبتلا به ویروس کرونا شده و بهبود یافته اند، توصیه می‌شود حداقل تا ۶ هفته پس از بیماری اقدام به روزه داری نکنند.

او می گوید: همچنین افراد مبتلا به بیماری‌های زمینه‌ای نظیر فشار خون بالا، بیماری‌های قلبی - عروقی، سرطان و دیابت بیش از دیگران در معرض ابتلا به کرونا هستند، بنابراین به منظور پیشگیری از ابتلا به این بیماری افرادیکه مطمئن نیستند روزه برای آن‌ها ضرر دارد یا خیر برای احتیاط از انجام این فریضه الهی پرهیز کنند، مگر اینکه با نظر پزشک متخصص اطمینان از بی ضرر بودن روزه برای آن‌ها حاصل شود.

کارشناس مسئول بیماری‌های غیرواگیر مرکز بهداشت استان ایلام توصیه کرد: برای پیشگیری از هرگونه عوارض روزه داران از دارو‌های هورمونی مانند دارو‌های ضدبارداری خوراکی، دارو‌های استروژنی، استروئید‌های آنابولیک و ... به صورت خودسرانه استفاده نکنند.

به گفته احسان زاده از جمله مشکلات رایج در روزه داری یبوست، سوء هاضمه و نفخ افت فشار خون، سردرد، افت قند خون، گرفتگی عضلات، زخم معده، سنگ کلیه و درد مفاصل است.

او می گوید: برای درمان این مشکلات از مصرف زیاد غذا‌های تصفیه شده خودداری شود، افزایش مصرف آب و مایعات کافی، مصرف سبزیجات در وعده سحری، پرهیز از مصرف غذا‌ها و نوشیدنی‌های حاوی قند‌های ساده در وعده سحری، مصرف غذا‌هایی که منبع غنی از کلسیم، منیزیم، سدیم و پتاسیم مورد توجه قرار گیرد.

برچسب ها: روزه داری ، ماه رمضان
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.