سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

مشکلات و راهکار‌های بازگشت دانش آموزان به مدرسه

پس از گذشت دو سال از همه گیری ویروس کرونا، دانش آموزان با اعلام ستاد ملی مقابله با کرونا ملزم به حضور در کلاس‌های درس شدند.

در دو سال گذشته تماشای دانش آموزان در خیابان اتفاقی عجیب بود؛ اما حالا مدارس باز شده اند و دانش آموزان در کلاس‌های درس خود حاضر می‌شوند.

آن‌ها اکنون دانش آموزان دو سال پیش نیستند و بعضی از آن‌ها دیگر تمایلی به درس و مدرسه ندارند. بسیاری به دلیل استفاده از مواد ضدعفونی وسواس‌های خاصی پیدا کرده اند و گوشه گیر شده اند. تعداد زیادی از دانش آموزان با افت تحصیلی آن هم به شکل بسیار جدی مواجه شده اند. این‌ها مهمترین مشکلاتی هستند که والدین و دانش آموزان با آن روبه رو هستند؛ مشکلاتی که برای حل آن ها راه کار نیز وجود دارد.

به برخی از این مشکلات و راهکار‌های حل آن ها اشاره خواهیم کرد.

ترس از ابتلا به کرونا در مدرسه

تعدادی از دانش آموزان اکنون به دلیل ترس از ابتلا به این ویروس حاضر نیستند به مدرسه بروند و حضور در منزل را به حاضر شدن در کلاس درس ترجیح می‌دهند. بخشی از ترس بچه‌ها برای این وضعیت طبیعی است و می‌توان به آن ها حق داد، اما ترس بیش از اندازه هم می‌تواند مشکلات فراوانی را برای تحصیل دانش آموزان ایجاد کند.

راهکار: برای کودکان تصویر سازی کنید که با وجود همه گیری ویروس کرونا، زندگی همچنان در کشور جاری است و بسیاری از افراد با رعایت شیوه نامه‌ها در محل کار خود حاضر می‌شوند، به خرید می‌روند و با دیگران معاشرت می‌کنند. کودکان نیز می‌توانند این کار‌ها را انجام دهند. اگر شرایط سنی کودکان برای واکسن زدن مناسب است، آن‌ها را به انجام این کار تشویق کنید و به آن‌ها بگویید که با انجام این کار درصد و یا شدت ابتلای آن‌ها به بیماری کرونا کمتر می‌شود. با این وجود باید به کودکان آموزش داد که باید تمامی شیوه نامه‌های بهداشتی را رعایت کنند، همیشه ماسک خود را به همراه داشته باشند و استفاده کنند.

افت تحصیلی

کارشناسان می گویند دانش آموزان در این مدت با افت تحصیلی بسیار جدی مواجه شده  اند.

آموزش‌های آنلاین باعث شده اند که در زمان برگزاری امتحانات آن هم به صورت مجازی، خیلی از دانش آموزان جواب سوال‌ها را با استفاده از کتاب‌های خود بنویسند. موضوعی که با حضوری شدن امتحانات و دریافت نمره واقعی توسط دانش آموزان کاملا مشخص خواهد شد.

راهکار: این موضوع مشکل بسیاری از دانش آموزان است و برای حل آن باید بسیار زود اقدام کرد. اگر شرایطش را دارید برای امتحانات خرداد از معلم خصوصی استفاده کنید و اگر هم نمی‌توانید معلم خصوصی استخدام کنید، از نرم افزار‌های موجود در بازار و کتاب‌های کمک درسی استفاده کنید. در کل به هر شکلی که می‌توانید و توانایی آن را دارید، دانش آموز خود را برای امتحان‌های خرداد با تمرین بسیار آماده کنید. اگر می‌خواهید این مشکل ریشه‌ای حل شود، در تابستان هم با گذاشتن وقت برای دانش آموزان خود سعی کنید مشکلات افت تحصیلی او را به صورت ریشه‌ای حل کنید.

گوشه گیری

عجیب نیست که اکنون در مدارس دانش آموزان گوشه گیر باشند؛ خصوصا کلاس اولی‌ها که هنوز فرصت یادگیری مهارت ارتباط برقرار کردن با دیگران را نداشته اند. اگر هم دانش آموزان در مقاطع بالاتری هستند، احتمالا باید این مهارت‌ها را یاد بگیرند. گوشه گیری پس از دو سال دوری از مدارس چندان عجیب نیست.

راهکار: اگر فرزندتان اولین سالی است که به مدرسه می‌رود، محیط مدرسه را برای او شبیه سازی کنید و به او بگویید که محیط مدرسه متشکل از دانش آموزان و اولیای آن‌ها و افرادی است که هر زمانی که کمک بخواهید به او کمک خواهند کرد.

به فرزندتان یاد بدهید اگر می‌خواهد با کسی دوست شود، چگونه باید سلام کند و چگونه می‌تواند با دیگران ارتباط دوستانه برقرار کند. با فرزندتان تمرین کنید و لزوم داشتن دوست را برای او توضیح دهید. به او بگویید که اگر می‌خواهد در مدرسه راحت به تحصیل خوب فکر کند، باید نحوه ارتباط برقرار کردن با دیگران را بداند و البته والدین هم می‌توانند در انتخاب دوست به فرزندان خود کمک کنند.

وسواس رفتاری

اگر فرزندتان بیش از اندازه دست‌های خود را می‌شوید و از مواد ضد عفونی استفاده می‌کند، احتمالا با وسواس تمیزی مواجه شده است. موضوعی که می‌تواند یکی از دلایلی باشد که موجب اختلال در مدرسه رفتن دانش آموزان می شود.

این موضوع حتی می‌تواند در ارتباط برقرار کردن دانش آموز با دوستانش و حتی شرایط درسی او تاثیرگذار باشد.

راهکار: این را بدانید که کودکان راحت‌تر از بزرگسالان عادت‌های وسواس‌گونه خود را ترک می‌کنند. بهتر است به کودکتان روش‌های کاهش اضطراب را آموزش دهید. به او بگویید پس از شست و شو می‌تواند نفس عمیق بکشد. تنظیم ریتم تنفسی می‌تواند به دانش آموز کمک کند که آرامش خود را پیدا کند و کم کم رفتار‌های وسواس گونه خود را ترک کند. روش دیگر پرت کردن حواس فرزندتان است.

یکی دیگر از دلایل وسواس رفتاری دانش آموزان استرس است. می‌توانید استرس او را با انجام بازی‌هایی مثل ترکاندن نایلون‌های حباب دار، خمیر بازی یا توپ‌های ضد استرس کم کنید. در آخر هم می‌توانید از مشاور کمک بگیرید.

تنبلی از حضور در مدرسه

اگر فرزندتان تا پیش از این مشتاق حضور در کلاس درس بود و پس از همه گیری کرونا و آموزش‌های مجازی چندان علاقه‌ای به مدرسه رفتن ندارد، احتمالا دچار تنبلی شده و شوقی برای مدرسه ندارد؛ چرا که تمامی تصوراتش از حضور در مدرسه در این دو سال از بین رفته است.

راهکار: درست است که افزایش انگیزه دانش آموزان وظیفه معلم است؛ اما شما هم به عنوان والدین باید تلاش خود را انجام دهید. قبل از هر چیز از معلم دانش آموز خود بخواهید انگیزه فرزندتان را برای درس خواندن بیشتر کند. شما هم می‌توانید در منزل از روش‌های تنبیه و تشویق استفاده کنید. البته تنبیه به آن معنا نیست که فرزند خود را تحقیر کنید. به عنوان مثال اگر یک برنامه تلویزیونی را دوست دارد، به او بگویید تا زمانی که درسش را تمام نکرده  است حق تماشای برنامه مورد علاقه خود را ندارد.

حتی می‌توانید فرزندتان و تعدادی از همکلاسی هایش را به اردو ببرید و اجازه دهید در محیطی دور از منزل با یکدیگر درس بخوانند. این کار اشتیاق فرزندتان را برای درس خواندن بسیار افزایش می‌دهد.

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۲۶
در انتظار بررسی: ۰
ناشناس
۱۶:۵۶ ۲۱ فروردين ۱۴۰۱
سلام بهداشت مدرسه ها خوب نیست چرابایدبچه هاسرکلاس ۴۰ نفره بشینن بااین وضع بدون هواکش
آقابابائی
۱۶:۲۳ ۲۱ فروردين ۱۴۰۱
ای کاش درس و مدرسه از اول مهر حضوری بود. افت تحصیلی و هزاران مشکل دیگر ارمغان فضای مجازی صرف است.
ناشناس
۱۳:۲۷ ۲۱ فروردين ۱۴۰۱
سلام یک سوال: چرا در آموزش و پرورش حرف بدون عمل و اینکه در مدرس به جای صندلی چراااااااااا باید دانش آموز در نیمکت بشین و حتی در بهار یک کولر روشن نمیکنن پس قابل توجه مسولین آموزش و پرورش حرف بدون عمل شما معنی نداره شما نباید حق دانش آموزها را بخورید پس بیشتر به فکر مدرسه ها باشید و امکانات بدید
ناشناس
۱۳:۱۹ ۲۱ فروردين ۱۴۰۱
اون عکسایی که گذاشتی رو تو کدوم کشور گرفتی؟ کلاس ما که کیپ تا کیپ ۳۳ نفر کنار هم نشستیم بدون فاصله. پنجره هم باز کردن مثلا که بگن هوا میچرخه
ناشناس
۱۱:۴۹ ۲۱ فروردين ۱۴۰۱
تأسف تأسف
به این وضع بهداشت مدارس
ناشناس
۱۱:۴۷ ۲۱ فروردين ۱۴۰۱
دولتمردا تاسف تاسف به این وضع آموزش وبهداشت مدارس
ناشناس
۱۱:۳۶ ۲۱ فروردين ۱۴۰۱
مدرسه ای با قدمت ۶۰ سال ساخت بدون تهویه و وسایل سرمایشی در جنوبی ترین نفطه ی استان فارس با دمای ۴۰ درجه و ۴۰ دانش آموز چطوری حضوری باشه و مشکلی پیش نیاد؟
یک کولر آبی برای گردش هوا نداریم خنکی پیش کش مسئولین بیسواد و بیلیاقت
اموزش و مرورش در اولویت هیچ کدام از دولت ها نبوده و نیست
هر چه ملت بیسوادتر باشند این جماعت بهتر میچاپد و حکومت میکند
ناشناس
۱۱:۲۵ ۲۱ فروردين ۱۴۰۱
یه راهپیمایی باید راه بندازیم تا حساب کار تو دستشون بیاد بچه های ما بازیچه دولتمردای بی فکر نیستن،یعنی اینقد سخته مدارس برای بچه ها تجهیز بشه،مگه نسل آینده نیستن؟،شما اینطور نسل آینده یک کشور رو حفظ می کنین،جای تاسف هست برای همچین کشورداری
ناشناس
۱۱:۲۱ ۲۱ فروردين ۱۴۰۱
مسئولین چطور خودتون در جلسات فاصله ۱/۵متری رو رعایت می کنیند بعد بچه های ابتدایی ما بچپن رو یه میز تو کلاس ۳۰یا ۴۰نفری،رعایت فاصله فقط مال شما وبچه هاتونه،بهداشت فقط برای خودتونه بعد مدارس دولتی چاه فاضلابش بالا زده،دستگاه ضد عفونی کننده نداره،کلاس شلوغ،شما ها خوابین یا خودتونو زدین به خواب،اگه دوست ندارین ما بچه هامونو نفرستیم مدرسه به هین وضع ادامه بدین
ناشناس
۱۱:۰۶ ۲۱ فروردين ۱۴۰۱
مافیای مدارس غیرانتفاعی میخواهد خودش را نجات دهد با این گردش مالی شصتهزار میلیارد تومانی آنقدر قدرت دارد تا همه ی اهرمهای قدرت را برای منافع خود بسیج کند و اصلا بفکرسلامت نوشکوفه های زندگی مردم نیستند.
ناشناس
۱۱:۰۵ ۲۱ فروردين ۱۴۰۱
چطور یک‌مادر میتونه طاقت بیاره که بچه اش ۵ ساعت ماسک به صورتش باشه و به سختی نفس بکشه و با همه اینها باز هم خطر تهدیدش کنه شما که این همه راهکار نوشتید اصلا دلتون برای ریه بچه ها که زیر ماسک خفه میشه دل میسوزونید؟ پس لطفا نگید باید حضوری باشه
ناشناس
۱۰:۵۲ ۲۱ فروردين ۱۴۰۱
فرزندم بیماری زمینه ای دارد و گفتن از طرف آموزش و پرورش اینطور بیماری ها مهم نیست و باید حضوری برود.موندم وقتی بچم مریض شه و من درگیر درمانش باشم، آموزش و پرورش چه کمکی بمن در درمانش میکنه!!!!!!
ناشناس
۱۰:۲۶ ۲۱ فروردين ۱۴۰۱
با این وضع مدارس ما که بچه هامون رو نفرستادیم مدرسه،بهداشت مدارس صفره،الانم که مجازی رو برداشتین،انگار بچه ترک تحصیل کرده،باعث وبانیشم دولت وآموزش پرورشه،بچه من شاگرد اول کلاسش هست ولی الان مجبوره توخونه بشینه واز درس فاصله گرفته چون هیچ آموزشی دریافت نمی کنه،اصلن راضی هم نیست بره مدرسه،هزینه معلم خصوصی هم ندارم،یعنی سال بعد نفرستم مدرسه؟
ناشناس
۱۰:۲۰ ۲۱ فروردين ۱۴۰۱
مدارس کشور ما هیچ وقت پیشرفت نمی کنه،چه از نظر بهداشت چه آموزش،چون دولتمردای ما به این چیزا اهمیت نمی دن،واقعا جای تاسفه،آموزش های مدارس خودمون با کشورهای پیشرفته،یکم تلاش کنین ،برای نسل آینده ارزش قائل باشین ،آموزش وپرورش خیلی ضعیف عمل کرده،تاسف تاسف
ناشناس
۰۸:۴۷ ۲۱ فروردين ۱۴۰۱
مجازی کنید
شما که حتی آمار دقیق کرونا رو هم ندارید
در کلاس خفه و دربسته که 20 تا بچه نفس می‌کشند اگر یکی کرونا داشته باشه همه مبتلا خواهند شد
ناشناس
۱۳:۴۵ ۲۱ فروردين ۱۴۰۱
الودگی هوا هم مزید بر علت شده.الان ریه بچه ها یا آلودگی هوا و کرونا همزمان میتونه مقابله کنه؟؟؟
صالح
۰۸:۲۵ ۲۱ فروردين ۱۴۰۱
چرا در کلاس های مدارس دوربین نصب نمی شود؟
بچه که بودم (کلاس ششم)
بعد از زنگ تفریح موقع اومدن معلم میرفتم سر کلاس

چون بعضی بچه های بی تربیت و بی خانوداه در کلاس کارشون فحش و حرف های زشت و ناسزا و..... بود
یک انگل که میفتاد تو یک کلاس مدرسه مثل ویروس همه رو از درس خوندن متنفر می‌کرد
ناشناس
۰۹:۴۵ ۲۱ فروردين ۱۴۰۱
همین انگل رو که میگی تا معلم بهش میگه بالای چشت ابروعه ده ها صاحب پیدا میکنه از پدر و مادر گرفته تا مردم و مدیر و دادستان و وزیر ... میریزن سر معلم ، معلم در جواب میگه جهنم قبولش می کنم بره بالا تا نیروی انتظامی و دادگاه بعدا توی جامعه کنترلش کنه به همین راحتی
ناشناس
۱۰:۱۷ ۲۱ فروردين ۱۴۰۱
چون اینقد مدرسه های ما پیشرفت نکرده که همچین کاری کنن
ناشناس
۰۷:۴۰ ۲۱ فروردين ۱۴۰۱
با وجود هر تهدیدی منجمله نمره ، تجدیدی و تکرار پایه و مردودی ، باز هم 30 درصد دانش آموزان در مدرسه ما از حضور در مدرسه امتناع می کنند و خانواده هم از بچه هاشون حمایت ، از اونجایی که آموزش مجازی هم تعطیل شده راهکار موثری به نظر نمیرسه به جز ترک تحصیل این دانش آموزان
علی احمدی
۰۹:۴۹ ۲۱ فروردين ۱۴۰۱
تهدیدات شما غیر قانونی است ، قانونا اگر دانش آموز فقط اول مهر ثبت نام کند و خرداد ماه برای امتحان حاضر شود باید ازش امتحان بگیرید.
ناشناس
۰۷:۲۵ ۲۱ فروردين ۱۴۰۱
با شروع موج هفتم همه این مسخره بازی ها بازهم تمام می شود
ناشناس
۰۹:۴۸ ۲۱ فروردين ۱۴۰۱
از آسمون سنگ هم بباره دیگه تعطیلی بی تعطیلی معلم که بیکار نیست صبح تا شب بشینه پای گوشی و فضای مجازی ، گوشی بنده سوخت ، چشمام ضعیف شده ، موج بی موج
ناشناس
۱۱:۵۶ ۲۱ فروردين ۱۴۰۱
آقا یا خانم معلم موج بی موج،ما هم راضی نیستیم مدارس تعطیل باشه ولی با این وضع بهداشت مدارس اجازه نمی دیم بچمون بره سرکلاس چهل نفری بدون هیچ گونه بهداشتی،شما هم اگه معلمی برو سرکلاس خالی بشین،پولتو بگیر
ناشناس
۱۳:۴۸ ۲۱ فروردين ۱۴۰۱
معلم موج بی موج، فکر کردی چشم بچه های ما قوی مونده.چشم ضعیف بهتر از مرگه.صب کن خودت و بچت کرونا بگیرین و برین بخش مزاقبت ویژه اونوقت میفهمی ضعیفی چشم چیه
ناشناس
۱۳:۴۹ ۲۱ فروردين ۱۴۰۱
معلم موج بی موج...تا الان که در آموزش مجازی ، ما والدین زحمت کشیدیم و به بچه درس دادیم