سایر زبان ها

صفحه نخست

انتخابات

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

نهاوند شهر مدیران دکوری

یکی از چالش‌هایی که شهرستان‌ نهاوند در نظام اداری با آن دست و پنجه نرم می‌کند، اداره دستگاه‌های اجرایی به صورت سرپرستی است.

برخی از این سرپرست‌ها بیش از چند ماه است که به صندلی خود تکیه زده‌اند و این در حالی است که طبق قانون مدت زمان سرپرستی برای ادارات یا سازمان‌های دولتی یک دوره سه ماهه است.

شهرستان نهاوند با جمعیتی نزدیک به ۲۰۰ هزار نفر سومین شهر استان همدان به حساب می‌آید که در زمینه‌های مختلف از جمله کشاورزی، دامپروری، گردشگری، پرورش نخبگان علمی، سیاسی، دینی، ورزشی و موارد دیگر ظرفیت‌های زیادی دارد که نیاز به توجه مسئولی استانی دارد.

اما موضوع زمانی جالب‌تر می‌شود که به رغم برخورداری شهرستان از نیرو‌های جوان، خوش‌فکر و نخبه، این شیوه اداره کردن به مذاق برخی مدیران‌کل استان نیز خوش آمده و قصدی برای اعمال تغییرات و تعیین تکلیف این ادارات ندارند.

سرپرست در ادارات نوعی فرصت‌سازی برای تربیت مدیران آینده است، اما این نظریه کمتر مورد پذیرش است و اغلب افراد بر این امر متفق‌القولند که این موضوع به نوعی فرصت‌سوزی است، زیرا سرپرست‌ها خود نیز بلاتکلیفند و قطعا سرپرست انگیزه، توان و اختیارات اجرایی و عملیاتی یک مدیر را برای حل مشکلات ندارد و همچنین به دلیل ابهام در آینده مدیریتش امکان برنامه‌ریزی کوتاه و بلندمدت برای ارتقای مجموعه تحت امر خود را ندارد.

تعامل و همکاری که با ریاست یک دستگاه اجرایی می‌شود قطعا با یک سرپرست به وجود نمی‌آید چراکه سرپرست را جدی نمی‌گیرند، زیرا سرپرست در ایفای نقش مدیریتی و پذیرش مسئولیت با محدودیت مواجه است و اختیارات یک رئیس را در اجرای برنامه‌های دستگاه خود ندارد و به نوعی سرپرستان را می‌توان مدیران دکوری محسوب کرد.

در این میان برخی‌ها معتقدند وجود سرپرست یعنی معاملات سیاسی بزرگان و ابلاغ‌های سرپرستی تنها برای پرداخت بدهی‌های سیاسی در شرایط خاص صادر می‌شود و همه به خوبی می‌دانند که با سرپرست اهداف سازمانی به جایی ختم نخواهد شد.

در شهرستان نهاوند نیز نیمی از دستگاه دولتی از جمله فرمانداری، بخشداری، مراکز آموزش عالی و دانشگاه‌ها، بیمارستان‌ها، ورزش و جوانان، فرهنگ و ارشاد اسلامی، صنعت معدن تجارت، راه و شهرسازی، بهزیستی، راهداری و حمل و نقل جاده‌ای، اوقاف و امور خیریه، حفاظت محیط زیست و چندین دستگاه مهم شهرستان با سرپرستی اداره می‌شوند که نیاز است نماینده شهرستان در مجلس از بُعد نظارتی و استاندار و مدیران کل در بحث اجرایی نسبت به تعیین تکلیف این موضوع اقدام لازم را انجام دهند چرا که برخی از این سرپرست‌ها در حد و اندازه مدیریت این ادارات نیستند و شهرستان نهاوند در سال‌های اخیر به علت مدیریت ضعیف در برخی ادارات دچار صدمات جبران‌ناپذیری شده است.

بی‌شک وجود این همه سرپرست در یک شهرستان نمی‌تواند نشانه‌های خوبی از عملکرد استاندار و یا نماینده شهرستان باشد، این در حالیست که بیش از هفت ماه از فعالیت دولت مردمی و انقلابی آقای رئیسی می‌گذرد و تعیین تکلیف سکانداری فرمانداری نهاوند به عنوان مدیریت ارشد شهرستان هنوز در هاله ابهام است.

منبع: تسنیم

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.