سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

توسعه شرکت‌های دانش‌بنیان در گرو تفویض اختیارات به استان‌ها است

رئیس پارک علمی و فناوری فارس گفت: ضروری است اختیارات پارک‌های علم و فناوری در استان‌ها برای جذب شرکت‌های دانش‌بنیان افزایش یابد.

امین رضا ذوالقدر گفت:  طبق بیانات مقام معظم رهبری آمار شرکت‌های دانش‌بنیان کشور باید رشد دو برابری داشته باشد که این امر مستلزم یک کار جهادی است.

ضرورت ترغیب شرکت‌های صلاحیت‌دار برای دانش‌بنیان شدن

او گفت:  در حال حاضر ارزیابی و تشخیص صلاحیت شرکت ها به منظور دریافت مجوز برای دانش بنیان شدن به صورت متمرکز در تهران انجام می‌شود و معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری متولی این کار است.

ذوالقدر گفت: استان‌ها در شرایط کنونی این اختیار را ندارند که بتوانند به جذب شرکت دانش‌بنیان بپردازند و این در حالی بود که برخی شرکت‌ها  ظرفیت دانش‌بنیان شدن را دارند اما به دلیل فرآیند ثبت‌نام در سامانه و دستور العمل هایی که وجود دارد ممکن است تمایل زیادی برای ورود به این عرصه نداشته باشند.

رئیس پارک علمی و فناوری فارس گفت: باید زمینه‌ مناسبی را برای ترغیب و تشویق شرکت‌های صلاحیت‌دار به دانش‌بنیان شدن فراهم کنیم و بدون شک این امر با اختیاراتی که به پارک‌های علم و فناوری داده می‌شود تحقق می یابد.

لزوم واگذاری اختیارات به پارک‌های علم و فناوری برای توسعه شرکت‌های دانش‌بنیان

او با تشکر از سورنا ستاری معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری گفت: هرچند در طول این سال ها اقدامات قابل توجهی از سوی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری انچام شد اما اگر بخشی از اختیارات به پارک‌های علم و فناوری استان‌ها واگذار شود، می‌توانیم گام‌های محکم‌تری در مسیر توسعه شرکت‌های دانش‌بنیان برداریم.

ذوالقدر گفت: در کنار ارزیابی‌هایی که از سوی کارگزاران معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری انجام می شود اختیاراتی به پارک‌های استانی داده شود تا این پارک‌ها بتوانند خودشان به صورت میدانی در این عرصه حضور یابند و شرکت‌هایی که صلاحیت دانش‌بنیان شدن را دارند شناسایی کنند.

رئیس پارک علمی و فناوری فارس گفت: پارک‌های علم و فناوری می‌توانند بررسی‌های لازم را انجام دهند و به ترغیب شرکت‌ها بپردازند و اگر شرکتی مورد تایید پارک بود وارد فاز بعدی شود و اقدام به ثبت‌نام در سامانه کند، در واقع تایید پارک باید به معنای این باشد که شرکت‌های مسجل شده نیاز به ارزیابی مجدد ندارند.

او گفت: باید ارزیاب‌هایی برای این کار در نظر گرفته شود تا بتوانیم ضمن رعایت اصول حاکم بر ارزیابی‌ها در معاونت فناوری به تسهیل و تسریع روند جذب شرکت‌های دانش‌بنیان بپردازیم.

طرح دستیار فناوری راهکاری بلندمدت برای رشد شرکت‌های دانش‌بنیان

ذوالقدر گفت: این طرح که در هفته پایانی سال از سوی وزیر علوم، تحقیقات و فناوری تصویب و به کل دانشگاه‌ها و پارک‌های علم و فناوری کشور ابلاغ شد با هدف تعامل دانشجویان با شرکت‌های دانش‌بنیان و جذب دانشجویان در این شرکت‌ها با توجه به رشته‌های تحصیلی‌ آنها اجرا می‌شود و شرایطی را ایجاد می‌کند تا بتوانیم نظام تربیت نیروی انسانی متخصص را تقویت کنیم.

او گفت: باید زمینه فراگیری بخشی از توانایی‌ها و مهارت‌های مورد نیاز بازار کار برای دانشجویان در طول دوران تحصیل فراهم شود زیرا ایجاد راهکارهایی برای فراهم آمدن اشتغال دانش‌بنیان می تواند به ایجاد تحول و جهش در میزان اشتغال در کشور کمک کند. 

رئیس پارک علمی و فناوری فارس گفت: رویکرد وزارت عتف برای اجرایی شدن طرح دستیار فناوری، راه را برای بکارگیری دانشجویان در حین تحصیل در شرکت‌های دانش‌بنیان و فناور مستقر در پارک‌های علم و فناوری هموار می‌کند.

ذوالقدر گفت: در این طرح با بورسیه نمودن دانشجویان در مقطع کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکتری به ترتیب ماهانه مبلغ ۱، ۲ و ۳ میلیون تومان، ۶ ماه فرصت کارآموزی در شرکت‌های دانش‌بنیان فراهم می‌شود.

پرورش نیروی متخصص و جلوگیری از خروج نخبگان

او گفت: ایده دستیار فناوری با هدف توسعه همکاری متقابل پارک علم و فناوری و دانشگاه و  افزایش اثربخشی فارغ التحصیلان در داخل کشور و جلوگیری از خروج نخبگان طراحی شده است.

رئیس پارک علمی و فناوری فارس گفت: شرکت‌های فناور علاوه بر کسب امتیازات گوناگون از سمت پارک علم و فناوری طرف قرارداد، می‌توانند فرصت انتخاب رایگان و هوشمند مدیران و کارکنان آینده خود را از دانشجویان مستعد و واجد شرایط داشته باشند.

ذوالقدر گفت: طرح فن آموزی نیز برای فارغ‌التحصیلان مقاطع کارشناسی و ارشد است که در این طرح شرایطی فراهم شده که فارغ‌ التحصیلان بتوانند به مدت یک یا دو سال در شرکت‌ها فعالیت داشته باشند.

او گفت: طرح پسا دکتری نوآوری نیز برای فارغ‌التحصیلان مقطع دکتری در نظر گرفته شده است که این طرح‌ها از طریق پرورش نیروی انسانی متخصص کمک‌ شایانی به توسعه شرکت‌های دانش‌بنیان می‌کنند.

رئیس پارک علمی و فناوری فارس گفت: در استان فارس از ظرفیت‌های بسیار خوبی برخوردار هستیم اما این ظرفیت‌ها آن طور که باید جهت‌دهی نمی‌شوند و این در حالی است که استفاده از این ظرفیت‌ها می‌تواند مانع خروج نخبگان از کشور شود.

افزایش تعداد شرکت‌های دانش‌بنیان با بهره‌گیری از ظرفیت دانشگاهی

ذو القدر گفت: استان فارس از ۲۰۴ شرکت دانش‌بنیان بهره می‌برد و ۳۵۰ شرکت فناور نیز در پارک علم و فناوری استان فارس مستقر هستند که بیش از ۲۰۰هزار دانشجو در مقاطع مختلف تحصیلی داریم که این تعداد دانشجو تناسبی با تعداد شرکت‌های دانش‌بنیان و فناور در استان ندارد و می‌توان شرایطی را در دانشگاه‌ها ایجاد کرد که تعداد شرکت‌های دانش‌بنیان فارس با این گنجینه نیروی انسانی که در اختیار داریم افزایش یابد. 

رهبر معظم انقلاب اسلامی یکشنبه ۲۹ اسفند ۱۴۰۰ در پیامی به‌ مناسبت آغاز سال ۱۴۰۱ هجری شمسی، با تبریک عید نوروز و ایام ولادت حضرت بقیةالله الاعظم(عج) به ملت بزرگ ایران و همه ملت‌های همدل، و با تبریک ویژه به خانواده‌های معظم شهدا، جانباز، ایثارگران و خدمتگزاران ملت در میدان‌های مختلفِ علم، سلامت، امنیت و مقاومت، سال جدید را سال تولید، دانش‌بنیان و اشتغال‌آفرین نامگذاری کردند. 

مقام معظم رهبری دوشنبه یکم فروردین ماه ۱۴۰۱ در سخنرانی تلویزیونی که به مناسبت فرارسیدن سال نو و به صورت زنده و مستقیم از شبکه‌های تلویزیونی صداوسیمای جمهوری اسلامی پخش شد اعلام کردند که برای رشد اقتصاد کشور به طور قاطع باید به سمت اقتصاد دانش بنیان حرکت کنیم و تنها راه رسیدن به رشد اقتصادی، حرکت به سمت اقتصاد دانش‌بنیان است. 

ایشان بیان کردند منظور از اقتصاد دانش‌بنیان، نگاه علمی و فناورانه به تولید در همه عرصه‌ها است که نتیجه آن، کاهش هزینه‌های تولید، افزایش بهره‌وری، ارتقای کیفیت محصولات، رقابت‌پذیر شدن تولیدات در بازارهای جهانی و کاهش قیمت تمام‌شده محصولات در داخل خواهد بود.

رهبر معظم انقلاب تأکید کردند، توقع‌ام از مسئولان این است که شرکت‌های دانش‌بنیان صد در صد افزایش یابند.

منبع: ایرنا

 

 

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.