سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

یک نماینده مجلس: توسعه صنعت فضایی بیشتر از قبل نظارت می‌شود

عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس گفت: مجلس یازدهم بیشتر از دولت قبل توسعه صنعت فضایی را از دولت سیزدهم مطالبه می‌کند.

آقای سید محسن دهنوی گفت: اگر دولت با مجلس همسو است و شعار توسعه صنعت فضایی را می‌دهد، به این معنا نیست که نمایندگان این حوزه را رها کنند؛ بلکه نظارت مجلس جدی‌تر می‌شود تا هدف پیشرفت صنعت فضایی محقق شود.

دولت سیزدهم «توسعه صنعت فضایی» را از اهدافش معرفی کرده. وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در نشست رأی اعتماد مجلس صنعت فضایی را از برنامه‌هایش اعلام کرد.

رئیس جمهور ۵ آذر ۱۴۰۰ اولین نشست شورای عالی فضایی را پس از وقفه‌ای حدوداً ۱۰ ساله برگزار کرد؛ آقای رئیسی در این نشست تأکید کرد که «صنعت فضایی در ایران باید ارزان و بومی‌سازی شود.»

«وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات»، «وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح»، «سپاه» و «ارتش» از دستگاه‌ها و نهادهای فعال در حوزه فضایی ایران هستند.

رئیس جمهور دولت سیزدهم در شورای عالی فضایی گفت «نهادها و دستگاه‌های فعال در این صنعت باید از تجربه‌هایشان استفاده داشته باشند و از موازی‌کاری پرهیز کنند تا خواسته آیت الله خامنه‌ای رهبر انقلاب، برای رسیدن به مدار ۳۶ هزار کیلومتری زمین محقق شود.»

آقای رئیسی تأکید کرده دستیابی به فناوری تثبیت شده برای مدار نزدیک به زمین(LEO) باید با برنامه‌ریزی دقیق به سرعت انجام شود و خواسته که پس از این اتفاق «با برنامه ریزی دقیق و کار مجاهدانه»، ایران به مدار ۳۶ هزار کیلومتری (GEO) برسد.

آقای زارع پور، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات گفته این دستور رئیس جمهور «غافلگیرانه» بوده اما اعتقاد دارد با کار شبانه‌روزی و حمایت دولت دسترسی به این مدار ممکن است.

چرا دستیابی به مدار ۳۶ هزار کیلومتری برای ایران مهم است؟

مدار GEO در ارتفاع حدوداً  ۳۵.۷۹ کیلومتری از زمین قرار دارد که ماهواره‌ها در این مدار می‌توانند در سرعتی نزدیک به سرعت چرخش زمین به دور خودش، حرکت کنند. 

ماهواره‌ها در مدار GEO می‌توانند یک سوم از زمین را پوشش دهند که کارشناسان می‌گویند با سه ماهواره در این مدار تقریباً می‌توان کره زمین را به جز مناطق قطبی پوشش داد. همچنین این مدار یک منبع محدود شناخته می‌شود که در زمان واحد، تعداد مشخصی از ماهواره می‌تواند در آن قرار بگیرند.

رئیس سازمان فضایی ایران به خبرگزاری فارس گفته هدف اول این سازمان «رسیدن به مدار ۵۰۰ تا هزار کیلومتری زمین است» و هدف دوم «دستیابی به مدار ۳۶ هزار کیلومتری است.»

آقای مرتضی براری اضافه کرده که «ماهواره‌‌برهای سیمرغ، سریر، سروش قابلیت قرارگیری در مدار ۳۶ هزار کیلومتری را دارند.» او گفته «ما نیاز به حمایت بیشتری در حوزه فضا داریم.»

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.