سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

ریزه خواری را در برنامه غذایی خود کنترل کنیم

کارشناس ارشد تغذیه بالینی دانشکده تغذیه و علوم غذایی شیراز گفت: تمایل به ریزه خواری در طول روز به دلایل مختلفی ایجاد می‌شود که قابل کنترل است و باید علت زمینه‌ای آن برطرف شود.

نسرین نسیمی درباره دلایل عمده ریزه خواری و راهکار‌های کنترل آن می‌گوید: حذف میان وعده یا نداشتن انتخاب مناسب غذایی در میان وعده باعث افزایش ریزه خواری می‌شود؛ از این رو لازم است در برنامه غذایی خود، میان وعده را بگنجانیم.

او گفت: همچنین برای غذا خوردن زمان تعیین کنیم، به طوری که خارج از زمان تعیین شده، مواد غذایی مصرف نشود.

به گفته کارشناس ارشد تغذیه بالینی دانشکده تغذیه و علوم غذایی شیراز، این زمانبندی به مرور مغز را از اختلال در خوردن نجات می‌دهد و وجود چهارچوب مغزی، مانع ریزه خواری می‌شود.

او گفت: برای کنترل بیشتر ریزه خواری سعی کنیم از گروه شیر و لبنیات (مانند کشک و ماست)، گروه نان و غلات، گروه میوه‌ها و سبزی‌ها به صورت تکه‌های کوچک استفاده کنیم و این میزان را از کل کالری دریافتی خود کاهش دهیم.

نسیمی گفت: همچنین میزان مصرف آب و مایعات کم کالری را در طول روز افزایش دهیم. با افزایش دریافت آب و مایعات، گرسنگی کاذب و میل به مصرف شیرینی‌ها و ریزه خواری بهتر کنترل می‌شود.

او گفت: وقتی مواد غذایی مازاد نیاز خود خریداری و در منزل نگهداری می‌کنیم، دیر یا زود برای مصرف آن‌ها به سراغشان می‌رویم. از این رو توصیه می‌شود خرید‌های مازاد و دسترسی به خوراکی اضافه خارج از رژیم را محدود کنیم.

کارشناس ارشد تغذیه بالینی دانشکده تغذیه و علوم غذایی شیراز گفت: قبل از اقدام به خرید، فهرست خرید خود را تهیه کنیم و بدون داشتن فهرست، به فروشگاه‌ها و سوپر مارکت‌ها خرید مراجعه نکنیم؛ زیرا همیشه مازاد بر نیاز و اغلب خوراکی‌های ناسالم در سبد خرید ما وارد می‌شود.

او می‌گوید: پروتئین کافی در رژیم غذایی باعث القای حس سیری شده و گرسنگی را به مدت زمان بیشتری کنترل و میل به مصرف شیرینی‌ها را کمتر می‌کند. استفاده از منابع پروتئینی مانند فیله گوشت، مرغ و ماهی کبابی، تخم مرغ، حبوبات تفت داده شده و لوبیای سویا در میان وعده به علت افزایش حس سیری می‌تواند در کنترل ریزه خواری موثر باشد.

نسیمی گفت: اگر کودک داریم، باقیمانده غذای کودک خود را مازاد بر رژیم غذایی خود مصرف نکنیم. این مواد غذایی شامل باقی مانده بیسکوئیت، کیک، تخمه آفتابگردان، آجیل ها، شکلات، سیب زمینی سرخ کرده و مواردی از این دست نیز می‌شود.

او می‌گوید: غذا خوردن در محیط آرام، باعث کنترل پرخوری شده و پیام‌های درک سیری در مغز راحت‌تر تجزیه و تحلیل می‌شود.

نسیمی گفت:  استفاده از فضای مجازی مانند کانال‌های آشپزی، شیرینی پزی، دسر و کیک پزی را محدود کنیم. زیرا با دیدن مکرر مواد خوراکی خوشمزه، دسر‌ها و انواع شکلات و کیک‌ها در فضای مجازی کنترل ریزه خواری و میل به خوردن بسیار مشکل می‌شود.

به گفته کارشناس ارشد تغذیه بالینی دانشکده تغذیه و علوم غذایی شیراز، برای یک رژیم غذایی سالم، خواب منظم و کافی داشته باشیم، زیرا بی خوابی باعث برهم خوردن تعادل اشتها و دریافت غذایی می‌شود.

او گفت: برای فرار از استرس‌ها و هیجانات به مواد خوراکی متوسل نشویم، چون نه تنها استرس درمان نمی‌شود، بلکه دچار اضافه وزن هم می‌شویم.

نسیمی گفت: استرس‌ها و هیجان‌های خود را مدیریت و کنترل کنیم و یا از یک مشاور روانشناس کمک بگیریم. برای کنترل ریزه خواری می‌توانیم اوقات فراغت خود را با هنر، موسیقی، ورزش‌هایی مانند یوگا و یا سرگرمی‌های پرتحرک پر کنیم.

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.