پریسا موسویان کارشناس گروه بهبود تغذیه جامعه دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شیراز گفت: سفر رژیم غذایی افراد را با تغییراتی مواجه میسازد و از طرفی افزایش استفاده مردم از غذاهای آماده، غذاهای دستفروشی در کنار خیابان و جاده، خطر بروز مسمویتها را افزایش داده و مشکلات زیادی را به بار میآورد؛ بنابراین داشتن یک تغذیه مناسب و درست در طول سفر، از جمله اصولی است که همواره باید به آن توجه کرد.
او گفت: در طول سفر مانند سایر مواقع به طور متناسب، متعادل و متنوع از همه گروههای غذایی استفاده کنید.
موسویان گفت: برای جلوگیری از کم آبی و یبوست، مقادیر مناسبی آب بنوشید و بهتر است از آبهای بسته بندی که سلامت آن مورد اطمینان است استفاده شود.
کارشناس گروه بهبود تغذیه جامعه دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شیراز گفت: به جای مصرف غذاهای سرخ شده از غذاهای آب پز، کبابی و تنوری استفاده کنید.
او گفت: از میوهها به عنوان میان وعده مناسب استفاده کنید و قبل از استفاده آنها را خوب شست و شو دهید.
موسویان گفت: به جای استفاده از نوشابههای گازدار از نوشیدنیهای طبیعی پاستوریزه و کم نمک، چون دوغ مصرف کنید.
کارشناس گروه بهبود تغذیه جامعه دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شیراز گفت: تا حد امکان غذا را آماده کرده و از مصرف مواد غذایی در رستوران و غذاخوریهای نامطمئن و یا خرید مواد غذایی از دستفروشان خودداری کنید.
او گفت: غذاهای به صورت مایع مثل انواع خورشت ها، سریعتر فاسد میشود، غذاهای خشک همراه با سبزی تازه که خوب شسته شده است، غذاهای مناسبی برای سفر است.
موسویان گفت: در صورت تهیه غذا در طول سفر اطمینان لازم را از پخته شدن کامل غذا ایجاد کرده و به دلیل کمبود وقت، هرگز غذاها را به صورت نیمه پخته حمل نکنید.
کارشناس گروه بهبود تغذیه جامعه دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شیراز گفت: هرگز از کنسروهای ضربه خورده یا دارای مشکلات ظاهری استفاده نکنید و قبل از مصرف، ۱۵-۲۰ دقیقه کنسرو را بجوشانید و پس از باز کردن قوطی کنسرو و مصرف آن، اگر باقیماندهای داشت آن را دور بریزید.
او گفت: هنگام خرید مواد غذایی به تاریخ استفاده و نحوه نگهداری آن که بر روی برچسب بسته بندی غذا نوشته شده دقت کنید.
موسوی گفت: لبنیات پاستوریزه مصرف کنید. مصرف محصولات لبنی پاستوریزه نشده خطر ابتلا به بیماری تب مالت را به همراه دارد.