سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

خطر انقراض در کمین سه گونه گیاهی کهگیلویه و بویراحمد

رئیس اداره امور مراتع و بیابان منابع طبیعی و آبخیزداری کهگیلویه و بویراحمد گفت: گیاهان مرتعی استان شامل جاشیر خوراکی، بن سرخ و کرفس کوهی در خطر انقراض است.

سلیمان محمدی با یادآوری اینکه این گونه های ارزشمند به دلیل برداشت بی رویه در خطر انقراض قرار گرفته اند گفت: هنگامی که میزان تراکم گیاهان مرتعی به میزان کم برسد به آن گیاه در خطر انقراض اطلاق می شود.

او با اشاره به اینکه بقیه گونه های گیاهان خوراکی و دارویی موجود در مراتع کهگیلویه و بویراحمد مانند کاردک،بیلهر، تره و سایر گونه ها در خطر انقراض است می گوید: هیچ گیاه خوراکی یا مرتعی در استان  یافت نمی شود که بتوان با اطمینان از تراکم خوب آن یاد کرد.

محمدی قرقبانان منابع طبیعی کهگیلویه و بویراحمد با بیان اینکه در حال رصد مراتع استان برای شناسایی سودجویان بوته چینی هستند گفت: متخلفان برداشت بدون مجوز گیاهان دارویی و خوراکی در مراتع استان محکوم به جریمه مالی می شوند.

کهگیلویه و بویراحمد با دارا بودن بیش از ۴۰۰ گونه گیاه دارویی یکی از متنوع‌ترین استان‌های کشور درزمینه تولید گیاهان دارویی است به گونه ای که به گفته کارشناسان به اندازه ۶۰ کشور دنیا در آن گیاه دارویی می روید.

این استان دارای ۴۶ گونه گیاهی بومی و سه گیاه دارویی کمیاب دنیا شامل باریجه، آنغوزه و گزانگبین است که به وفور در ارتفاعات استان یافت می‌شود.

علاوه بر این  از بیلهر، جاشیر خوراکی، تره کوهی، کلوس، بن سرخ، کارده، آویشن، لاله واژگون، ترنجبین، خارو، خشت، چوش، درمه، برنجاس، کاسنی و سیاه دانه می توان به عنوان گیاهان دارویی و خوراکی در کهگیلویه و بویراحمد نام برد که در فصول مختلف مورد دستبرد سودجویان قرار می گیرد و همین امر نسل این گیاهان را در معرض نابودی قرار داده است 

او با بیان اینکه مرتع  کهگیلویه و بویراحمد ۱۲ درصد مراتع حوزه زاگرس را تشکیل می دهد گفت: مساحت مراتع این استان ۵۱۹ هزارو ۲۳۶ هکتار است.

محمدی می گوید: ۱۲ درصد از مراتع این استان غنی، ۲۸ درصد نیز دارای پوشش گیاهی متوسط و مابقی فقیر است.

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.