سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

در گفت‌وگو با سیف مطرح شد

توسعه هوش مصنوعی به کمک پایان نامه‌های دانشگاهی

مدیر کل دفتر ارتباط با جامعه و صنعت وزارت علوم از توسعه هوش مصنوعی به کمک استفاده از ظرفیت پایان نامه‌های دانشگاهی خبر داد.

محمد سعید سیف گفت: هوش مصنوعی در حوزه اقتصادی دارای کاربرد‌های پیش بینی تغییرات فصلی و بلندمدت در عرضه یا تقاضای محصولات مختلف و در کشاورزی دارای کاربرد‌هایی مانند بهبود در محصول برداری، نظارت مستمر بر خاک و محصول، ربات‌های کشاورزی و تحلیل داده کاربرد دارد.

بر اساس برآورد‌ها تا سال ۲۰۳۵، پیشرفت اقتصادی کشور سوئد از طریق هوش مصنوعی ۱۷ درصد، امریکا ۱۶ درصد، ژاپن ۱۵ درصد، اتریش ۱۴ درصد، آلمان ۱۳ درصد، انگلستان ۱۱ درصد و فرانسه ۹ درصد خواهد بود.

مدیر کل دفتر ارتباط با جامعه و صنعت وزارت علوم اظهار کرد: از سوی دیگر بررسی بودجه‌های کشور‌ها در امر پژوهش و توسعه فناوری در سال ۲۰۱۹ نشان دهنده افزایش سهم GDP کشور‌ها در این حوزه است، ولی بر اساس گزارش‌های منتشر شده از مراجع بین‌المللی این میزان در ایران حدود ۶ تا ۷ دهم درصد می‌شود.

به گفته این مقام مسئول آمار‌های مربوط به تعداد محققان در یک میلیون نفر در ایران حدود هزار نفر و در دنیا ۶ تا ۷ هزار نفر است.

این عدد نشان می‌دهد که ما هم در منابع انسانی و هم منابع مالی با محدودیت مواجه هستیم علی رغم آنکه تعداد فارغ التحصیلان زیادی داریم.

او موفقیت در توسعه هوش مصنوعی در کشور را در گرو همکاری و هم افزایی میان دستگاه‌های مختلف دانست و اظهار کرد: بر این اساس در دانشگاه‌ها می‌توان از ظرفیت‌های پایان نامه ها، کارآموزی ها، آموزش‌های متناسب با نیاز‌ها و مراکز تحقیق و توسعه موجود در دانشگاه در راستای توسعه هوش مصنوعی در کشور بهره برد.

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.