سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان‌ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

دلیل رعایت نشدن الگوی کشت بی برنامه بودن است

عضو کمیسیون کشاورزی مجلس به بیان توضیحاتی درباره دلیل عدم اجرایی شدن الگوی کشت در کشور پرداخت.

ذبیح الله اعظمی ساردوئی عضو کمیسیون کشاورزی، آب، منابع طبیعی و محیط زیست مجلس گفت: الگوی کشت در کشور ما مسئله تازه‌ای نیست بلکه از دهه ۸۰ در کشور ما مورد توجه قرار گرفته است و چند وزیر جهاد کشاورزی هم قول اجرای کامل آن در کشور را دادند، ولی موفق نبوده اند.

این نماینده مجلس یازدهم معتقد است بخشی از کار این بودجه که لایحه اصلاح الگوی کشت به مجلس آورده می‌شد که موفق نبود.

الگوی کشت طی سالهای اخیر یکی از چالش برانگیزترین مباحث مطرح شده در حوزه کشاورزی کشور بوده است؛ بسیاری ازکارشناسان و دست اندرکاران نابسامانی‌های تولید و حتی بازار محصولات کشاورزی را ناشی از عدم اجرای الگوی کشت مناسب می‌دانند. 

البته یکی از پیش زمینه‌های اصلاح الگوی کشت در کشور اجرای کشاورزی قرادادی است امری که اعظمی ساردوئی بر آن تاکید دارد و اعلام کرد: ۹۰ درصد اجرای الگوی کشت در کشور همان مشوق هاست و ۱۰ درصد اقدامات تنبیهی برای جلوگیری از کشت محصولات بیشتر از نیاز در کشور است.

اعظمی ساردوئی گفت: اگر زیر ساخت‌های کاشت، داشت و برداشت و فردش محصول در کشور فراهم باشد اصلا نیازی به اصلاح الگوی کشت در کشور نداریم. باید از موقعیت‌های چهار فصل بودن کشور و امکان کاشت یک محصول در استان‌های مختلف استفاده کنیم.

استفاده از الگوی کشت، تنها راه نجات کشاورزی ایران و رهایی از وضعیت فعلی تولید کم یا زیاد یک یا چند محصول است. در حال حاضر برخی محصولات به‌حدی زیاد تولید می‌شوند که قیمت آن‌ها فوق‌العاده پایین می‌آید و برعکس، تولید کم برخی محصولات، باعث افزایش قیمت نامعقول آن‌ها می‌شود.

اعظمی ساردوئی دلیل افزایش و یا کاهش محصولاتی مثل سیب زمینی و پیاز در کشور و عدم تعادل قیمت آن‌ها را علاوه بر رعایت نشدن الگوی کشت بی برنامه گی دولت و وزارت جهاد کشاورزی می‌داند و معتقد است که دولت باید سطح زیر کشت را کنترل، کشاورزی قرادادی را رواج و کشت را در کشور مدیریت کند.

این نماینده مجلس یازدهم اعلام کرد به طور طبیعی هر سالی که قیمت یک محصول بالا برود سال بعد کشاورزان به دنبال کاشت همان محصول می‌روند در نتیجه بر حجم محصول افزوده می‌شود و کشاورزان ضرر می‌کنند.

او معتقد است که دولت باید این مسئله را مدیریت کند.

کارشناسان معتقدند زمانی می‌توانیم کشاورز را به تغییر نوع کشت ترغیب کنیم که زیرساخت‌های لازم را از نظر آموزشی، حمایت‌های فنی و تکنیکالی روی زمین زراعی و همچنین بازار مناسب را برای محصولات کشاورزی فراهم کنیم، به‌نحوی که کشاورز اطمینان خاطر داشته باشد محصولی را که می‌کارد، در زمان برداشت قطعاً به فروش خواهد رسید.

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.