سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

نحوه انتخاب یک برنامه مدیریت رمز عبور مناسب

برای هر حساب و سایتی به یک رمز عبور قوی نیاز است و شما می‌توانید با استفاده از برخی برنامه ها، گذرواژه‌های خود را مدیریت کنید.

برای اینکه مطمئن شوید گذرواژه‌های ایمنی دارید باید رمز عبورتان حداقل ۲۰ کاراکتر داشته باشد و شامل همه کاراکتر‌های اصلی از جمله حروف بزرگ، کوچک، اعداد و نماد‌ها باشد. اما خبر خوب این است که نیازی نیست همه گذرواژه هایتان را بنویسید یا به یادبسپارید، چون برخی برنامه‌ها این کار را برای شما آسان می‌کنند.

برنامه‌ های مدیریت رمز عبور به شما کمک می‌کنند تا گذرواژه‌های قوی برای همه حساب‌های آنلاین خود ایجاد و از نشت احتمالی اطلاعات جلوگیری کنید.

تقریباً از هر وب‌ سایتی که بازدید می‌کنید، از سایت‌های آموزشی گرفته تا سایت‌های خدمات مالی، همه آن‌ها اصرار دارند که یک حساب کاربری و یک رمز عبور قوی ایجاد کنید. در این صورت سخت است که چندین مدل گذرواژه را بدون فراموشی حفظ کنیم و با هم اشتباه نگیریم.

برخی از افراد این ایده را دارند که از ساده‌ترین رمز‌های عبور در دسترس استفاده کنند، چیز‌هایی که به راحتی قابل یادآوری هستند، مانند "۱۲۳۴۵۶۷۸۹"، شماره تلفن یا غیره. برخی دیگر هم یک رمز عبور ثابت را حفظ می‌کنند و از آن برای همه چیز و در همه جا استفاده می‌کنند. اما جالب است بدانید هر دو دسته، احتمالاً قربانیان بعدی سرقت اطلاعات خواهند بود.

اما شما می‌توانید مثل آن‌ها نباشید و از یک برنامه مدیریت رمز عبور استفاده کنید تا گذرواژه هایتان از امنیت کافی برخوردار شوند.

با استفاده از برنامه‌های مدیریت رمز عبور، لازم نیست رمز‌های عبور قوی و منحصر به فردی را برای همه حساب‌های خود به خاطر بسپارید. این برنامه‌ها گذرواژه‌ها را برای شما ذخیره می‌کنند و به شما کمک می‌کنند تا گذرواژه‌های جدید و تصادفی ایجاد کنید.

برنامه‌های پولی زیادی وجود دارند که می‌توان با خرید اشتراک، از آن‌ها استفاده کرد. البته برخی از آن‌ها با محدودیت هایی، به صورت رایگان نیز در دسترس هستند.

ده‌ها گزینه برای انتخاب برنامه مدیریت رمز عبور وجود دارد که هرکس باید بررسی کند تا بهترین مورد را برای خود پیدا و انتخاب کند. اما اگر از انتخاب خود راضی نبودید نگران نباشید، اکثر سرویس‌ها به شما امکان می‌دهند از داده‌های ذخیره‌شده خود خروجی بگیرید یا خروجی خود را درج کنید.

رمز‌های عبور خود را در هر پلتفرمی ایمن کنید

هنگامی که می‌خواهید از یکی از این سرویس‌ها استفاده کنید، بعد از ثبت نام، یکی از اولین کار‌هایی که باید انجام دهید این است که یک رمز عبور اصلی برای حساب خود ایجاد کنید. رمز عبور اصلی شما برای رمزگذاری محتویات مخزن رمز عبور شما استفاده می‌شود، بنابراین باید حدس زدن یا کشف آن برای دیگران دشوار باشد پس یک گذرواژه قوی ایجاد کنید. اما یادتان باشد که نباید آن را فراموش کنید، در صورت فراموشی به احتمال زیاد رمز عبور قابل بازیابی نیست.

به عنوان یک اقدام احتیاطی، باید احراز هویت (بیومتریک، مبتنی بر پیامک یا از طریق گذرواژه‌های یک بار مصرف مبتنی بر زمان) را برای ایمن کردن حساب مدیریت رمز عبور خود تنظیم کنید.

بهترین سرویس‌های مدیریت رمز عبور، در بحث احراز هویت از کلید‌های امنیتی سخت افزاری مبتنی بر U۲F یا OTP پشتیبانی می‌کنند، که اکثر آن‌ها به اندازه یک کلید واقعی هستند و برای استفاده روی دسته کلید شما ساخته شده اند.

برخی از برنامه‌ها تشخیص و پیشنهاد می‌دهند که رمز عبور خود را در یک حساب تغییر دهید. همچنین زمانی که یک حساب کاربری جدید برای یک وب سایت امن ایجاد می‌کنید، اطلاعات شما را ثبت می‌کنند. همچنین برنامه‌های مدیریت گذرواژه می‌توانند رمز‌های عبور ضعیف را علامت گذاری کنند و به شما در بهبود آن‌ها کمک کنند.

نکته قابل توجه، این است که قبل از استفاده از برنامه‌ های مدیریت رمز عبور، باید مطمئن شوید که در هر دستگاهی که استفاده می‌کنید کار می‌کند و مانع همگام‌سازی گذرواژه‌هایتان در همه دستگاه‌ها نمی‌شود. بهترین برنامه‌های مدیریت گذرواژه برای هر مرورگر محبوبی، افزونه دارند.

پشتیبانی کامل از پلتفرم‌ های تلفن همراه برای این نوع برنامه‌ها الزامی است، زیرا امروزه اکثر مردم، اغلب از دستگاه‌های تلفن همراه خود برای دسترسی به سایت‌ها و برنامه‌ها استفاده می‌کنند. خوشبختانه، برنامه‌های مدیریت رمز عبور معمولاً به شما امکان می‌دهند با استفاده از اثر انگشت یا چهره خود احراز هویت کنید و وارد شوید.

ثبت اطلاعات به صورت خودکار

اکثر نرم افزار‌های مدیریت گذرواژه، می‌توانند اطلاعات کاربری ذخیره‌شده از قبل را به‌طور خودکار تکمیل کنند. با استفاده از این سرویس ها، به‌طور خودکار اطلاعات شخصی، مانند نام و نام خانوادگی، آدرس ایمیل، شماره تلفن، کارت‌های بانکی، شماره پاسپورت و ... را در فرم‌های مختلف وارد کنید.

تفاوت نرم افزار‌های مدیریت رمز عبور چیست؟

درست است که کاربرد همه این گونه برنامه‌ ها، مدیریت رمزعبور است، اما برخی قابلیت‌ها و امکانات بیشتری دارند. اکثر برنامه‌های مدیریت رمز عبور دارای مکانیزم داخلی برای به اشتراک گذاری ایمن رمز عبور با سایر کاربران هستند، اما برخی برنامه‌ها با مجوز‌های پیشرفته یک گام جلوتر از بقیه هستند.

به عنوان مثال، برخی برنامه‌ها به شما امکان می‌دهند بدون اینکه رمز عبور قابل مشاهده باشد، ورود به سیستم را به اشتراک بگذارید، اشتراک‌گذاری را لغو کنید و ... .

بهترین برنامه‌ های مدیریت رمز عبور

اگرچه یک نرم افزار مدیریت رمز عبور نیاز به ارائه ویژگی‌ های پیشرفته دارد، اما باید استفاده از آن آسان باشد و پیچیدگی‌های بی مورد نداشته باشد. کاربرانی که در یک برنامه گیج شوند ممکن است آن را رها کنند و به استفاده از گذرواژه‌های تکراری و یکسان یا یادداشت برداری از روی رمز عبور روی آورند. به همین دلیل ذکر شد که حتما قبل از انتخاب به دقت این برنامه‌ها را بررسی کنید.

بهترین سرویس‌های مدیریت رمز عبور از دیدگاه کارشناسان Dashlane، Keeper Password Manager & Digital Vault، LastPass و Zoho Vault هستند. Dashlane روان است و تعداد زیادی ویژگی دارد. Keeper مجموعه کاملی از قابلیت‌های پیشرفته، رابط کاربری شیک و ظریف و پشتیبانی از هر پلتفرم و مرورگر محبوبی را ارائه می‌دهد. LastPass Premium به دلیل سهولت استفاده و ابزار‌های امنیتی رقابتی شناخته شده است. Zoho Vault در تمام پلتفرم‌ها همگام‌سازی می‌شود و ویژگی‌های سازمانی متعددی برای تیم‌ها و مشاغل دارد.

این موارد بهترین‌ها در این حوزه هستند و می‌توانید با بررسی بیشتر، از این بین بهترین انتخاب را داشته باشید.


بیشتر بخوانید


گزارش از سید حسین موسوی

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.