سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

ضرورت اقتصادی کردن تولید چای برای رونق این صنعت در گیلان

استاندار گیلان گفت: اقتصادی کردن تولید برای رونق صنعت چای و جلوگیری از تغییر کاربری باغات و مزارع کشاورزی ضرورت دارد.

اسدالله عباسی در جلسه ساماندهی صنعت چای کشور در لاهیجان گفت: زندگی و معیشت هزاران چایکار و کسانی که در گیلان به نوعی به صنعت چای وابسته اند، به این محصول استراتژیک بستگی دارد.

او افزایش قیمت ارز و رقابتی شدن تولید چای در سال‌های اخیر را از عوامل توجیه پذیر شدن موضوع تولید و فرآوری چای دانست و گفت: امسال با رشد ۴۸ درصدی برگ سبز چای درجه دو و ۳۷ درصدی برگ سبز چای درجه یک، بارقه‌های امید در دل چایکاران و فعالان این صنعت روشن شده است.

به گفته استاندار اعتبار ۷۵ میلیارد تومانی برای اصلاح باغات چای از محل سفر رئیس جمهوری به گیلان هم در این راستا در نظر گرفته شده است.

پرداخت به موقع مطالبات چایکاران، ارائه تسهیلات به زراعی به چایکاران و تسهیلات نوسازی ماشین آلات کارخانجات چای و اختصاص یک میلیارد تومان یارانه نهال به سازمان چای از دیگر اقدامات مهم دولت برای حفظ کاربری باغات و توسعه محصول استراتژیک چای است که در این جلسه به آن اشاره شد.

آقای عباسی گفت: اقتصادی کردن تولید برای جلوگیری از تغییر کاربری باغات و مزارع کشاورزی ضرورت دارد و اگر رابطه بین باغداران و کارخانجات چای در گیلان رابطه تعاملی و اثربخش باشد، به نفع هر دو طرف خواهد بود.

به گفته او ارتقای کیفی تولید در باغات و کارخانجات هم می‌تواند ضامن حفظ بلندمدت صنعت چای در کشور و به تبع آن در گیلان باشد.

استاندار گیلان همچنین سازمان چای را برای برنامه ریزی صحیح در جهت حفظ و احیای باغات چای موجود و باغات رها شده مکلف کرد با همکاری فرمانداران شهرستان‌های چای خیز در بازه زمانی مشخص، حدود باغات چای استان را مشخص کنند.

برنامه ریزی سازمان جهاد کشاورزی و دیگر متولیان صنعت چای در ترویج، فرهنگ سازی و پرداخت تسهیلات به باغدار و کارخانه داران و نیز تقویت صندوق حمایت از تولید کنندگان و مصرف کنندگان چای هم در این نشست مورد تأکید قرار گرفت.

آقای عباسی حمایت از تولید و افزایش سطح درآمد کشاورزان را در عدم تغییر کاربری زمین‌های حاصلخیز گیلان بسیار موثر دانست و گفت: کشاورزان برای جبران هزینه‌های زندگی خود به ناچار اقدام به فروش زمین زراعی و باغات خود می‌کنند، این در حالی است که با فروش این زمین‌های با ارزش، شاهد از بین بردن زیست بوم در استان خواهیم بود.

در این جلسه نمایندگان مردم در شهرستان‌های لاهیجان و سیاهکل، آستانه اشرفیه و کیاشهر و لنگرود، فرمانداران فومن و املش، رئیس سازمان چای کشور، رئیس اتحادیه چایکاران کشور، رئیس اتحادیه چایسازان املش، رئیس سندیکای کارخانجات چای شمال و تعدادی از فعالان صنعت چای مشکلات، نظرات و پیشنهادت خود را برای رونق این صنعت در گیلان ارائه کردند.

۹۰ درصد باغ‌های چای کشور در استان گیلان و ۱۰ درصد دیگر در استان مازندران قرار دارد.

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.