سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

اخبار پربازدید حوزه دفاعی امنیتی در فروردین ۱۴۰۰

پدر موشکی حزب‌الله لبنان را بهتر بشناسیم/ کمان‌های بومی در دست تفنگداران ایرانی

معرفی سردار شهید حجازی، ناوبندر مکران و سلاح‌های انفرادی بومی از جمله اخبار پربازدید حوزه دفاعی امنیتی باشگاه خبرنگاران جوان در فروردین ۱۴۰۰ هستند.

حوزه دفاعی امنیتی در مسائل مختلف منطقه و موضوعات نظامی در یک سال گذشته گزارش‌های متنوعی را تهیه کرده که در بسته‌های خبری آتی به مرور پربازدید‌های این گزارش‌ها می‌پردازیم.

سردار حجازی، پدر موشکی حزب‌الله لبنان را بهتر بشناسیم

سردار سرتیپ پاسدار سیدمحمد حجازی جانشین فرمانده نیروی قدس سپاه پاسداران بود که شامگاه ۲۹ فروردین عروج کرد. او علاوه بر حضور در دوران دفاع مقدس و انجام مسئولیت‌های مختلف، معروف است که سردار حجازی از افراد موثر و طبق گفته برخی از منابع، موسس واحد موشکی حزب الله لبنان نیز بوده است. (بیشتر بخوانید)

خلبانی که پس از ۲۲ سال پرواز به خانه‌اش بازگشت 

امیر سرلشکر خلبان شهید اسدالله بربری یکی از خلبانان شهید نیروی هوایی ارتش است که در دهم مهرماه سال ۱۳۲۶ در شهرستان محلات از توابع استان مرکزی و در خانواده‌ای مذهبی چشم به جهان گشود. دوران تحصیلات ابتدایی و دبیرستان را در زادگاه گذراند و پس از اخذ دیپلم در آبان ماه سال ۱۳۴۷ در نیروی هوایی ارتش استخدام شد. اسدالله به علت علاقه به خلبانی وارد دانشکده خلبانی شد و دوره‌های مقدماتی خلبانی را طی کرد. (بیشتر بخوانید)

داستان فرماندهی که معتقد بود نظامی کسی است که تن به اسارت ندهد

امیر سرلشکر شهید ابراهیم ثابت یکی از فرماندهان نیروی زمینی ارتش است که در ۲۳ دی ماه سال ۱۳۱۵ در شهرستان تنکابن در استان مازندران و در خانواده‌ای متدین و متعهد چشم به جهان گشود. ابراهیم از همان جوانی به نظامی‌گری علاقه داشت و به همین دلیل هم پس از گذراندن دوران ابتدایی و دبیرستان در زادگاهش برای طی دوره‌های نظامی وارد دبیرستان نظام شد. دوره مقدماتی را در دانشگاه افسری گذراند و پس از فارغ التحصیلی برای طی دوره عالی به مرکز پیاده شیراز اعزام شد و آن دوره را هم با موفقیت گذراند. او دوران نظامی خود را تا پیروزی انقلاب اسلامی با موفقیت طی کرد و همواره در انجام فرائض دینی پیشرو بود. (بیشتر بخوانید)

وقتی محمدرضا پهلوی به فرزندان زندانیان سیاسی اجازه ازدواج نمی‌دهد

امیر سرلشکر خلبان شهید ابراهیم دل‌حامد یکی از خلبانان شهید نیروی هوایی ارتش است که ۲۱ دی ماه سال ۱۳۲۸ در شهر تبریز و در خانواده‌ای متدین و مومن چشم به جهان گشود. ابراهیم یک خلبان و نظامی ضد شاه بود و چندین مرتبه هم دستگیر شد. به خاطر مجازاتش، ابراهیم را از خلبانی جنگنده اف ۵ خلع و به هواپیمای کوچک منتقل می کنند.  (بیشتر بخوانید)

فرمانده کبریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران کیست؟

امیر سرلشکر شهید مصطفی کبریایی یکی از فرماندهان شهید نیروی زمینی ارتش جمهوری اسلامی ایران است که هشتم اردیبهشت ماه سال ۱۳۲۴ در شهرستان طالقان از توابع استان البرز و در خانواده‌ای متدین و نسبتا پرجمعیت چشم به جهان گشود. امیر شهید مصطفی کبریایی پس از اینکه دوره عالی پیاده را با موفقیت گذراند به دانشکده افسری منتقل شد و مسئولیت فرماندهی و استادی یگان‌های دانشجویی را بر عهده داشت و تا پیروزی شکوهمند انقلاب اسلامی به تربیت و آموزش دانشجویان مشغول بود و شاگردانی که او تربیت کرده بود توانستند در طول هشت سال دفاع مقدس نیز بدرخشند. (بیشتر بخوانید)

پرنده‌هایی که جان دوباره گرفتند/ هواپیما‌های مسافربری کجا اورهال می‌شوند؟

واپیما‌های مسافربری یا تجاری یکی از وسایل نقلیه‌ای هستند که بسیاری از مردم بدون ایجاد مشکل در طول سال از آن‌ها استفاده می‌کنند. اما این هواپیما‌ها توسط سازمان صنایع هوایی نیرو‌های مسلح وزارت دفاع اورهال و آماده پرواز می‌شوند. (بیشتر بخوانید)

بزرگ‌ترین عملیات هوایی تاریخ جنگ‌های جهان چگونه انجام شد؟

هنگامی که ارتش بعث به کشورمان حمله کرد؛ آماده‌ترین نیرویی که برای دفاع از کشورمان به نیرو‌های بعثی یورش برد، نیروی هوایی ارتش جمهوری اسلامی ایران بود. نیروی هوایی ارتش در سال‌های ابتدایی جنگ تحمیلی توانست بزرگ‌ترین عملیات هوایی جهان را انجام بدهد. (بیشتر بخوانید)

نیرویی که با هوش مصنوعی و بدون سرنشین با دشمن می‌جنگد

نیرو‌های مسلح جمهوری اسلامی ایران چندین سال است با توجه به تهدیدات موجود در پیرامون ایران اسلامی و فرامنطقه اقدام به طراحی و ساخت تجهیزات جدید و نوسازی و حتی بهینه سازی تجهیزات جدید کرده‌اند. رزمایش‌های نظامی یکی از عرصه‌های نمایش قدرت در همه نیرو‌های نظامی جهان هستند. ارتش جمهوری اسلامی ایران هم در تمام نیرو‌های خود اصل نوآوری و حرکت به سوی تجهیزات جدید را مد نظر قرار داده است تا بتواند در صورت وقوع جنگ‌های احتمالی از قدرت عملیاتی بالایی برخوردار باشد. عرصه رباتیک و استفاده از دانش هوش مصنوعی یکی از همین دانش‌های جدید و فناوری‌های نوین است. (بیشتر بخوانید)

آسمان، زمین و دریا زیر چتر عملیاتی پهپادهای ارتش جمهوری اسلامی

پهپاد‌ها یکی از تجهیزاتی هستند که امروزه دیگر صرفا یک پرنده ساده نیستند، بلکه جای جنگنده‌ها و هواپیما‌های را تا حدودی پر کرده‌اند. دانش ساخت و به کارگیری پهپاد‌ها به قدری گسترش یافته است که به طور گسترده در زمینه‌های مخابرات، ناوبری جهانی، تحقیقات هواشناسی، جغرافیایی و جاسوسی به کار گرفته می‌شوند. در حال حاضر ۳۲ کشور در حال ساخت و گسترش ۲۵۰ مدل پهپاد‌های اکتشافی هستند. نیروهای مسلح کشورمان نیز چندین سال است که به طراحی و تولید انواع پهپادها مشغول هستند. (بیشتر بخوانید)

کمان‌های بومی در دست تفنگداران ایرانی

اسلحه‌های انفرادی و انواع جزو مولفه‌های تاثیرگذار در نبردهای مختلف هستند. این اسلحه‌ها جزو تسلیحاتی هستند که بومی‌سازی شده و به نیرو‌های مسلح تحویل داده شدند. نیرو‌های مسلح ایران که تا پیش از پیروزی انقلاب اسلامی جزو کاربران سلاح‌های خارجی در همه زمینه‌ها بودند، پس از پایان جنگ تحمیلی و دفاع مقدس دست به طراحی و تولید تسلیحات و تجهیزات بومی زدند. یکی از حوزه‌ها، اسلحه‌های رزم انفرادی بودند. این اسحله‌ها به نیرو‌های عمل‌کننده اجازه می‌دهند تا به راحتی از خود دفاع کنند. (بیشتر بخوانید)

ناوبندر مکران؛ شهر روی آبی که استمرار عملیاتی نیروی دریایی را افزایش داد

نیروی دریایی ارتش برای اجرای ماموریت‌های خود در دوردست‌ها نیاز داشت تا به خوبی پشتیبانی شود. البته نیروی دریایی ارتش یک کشتی پشتیبان به نام خارک را دراختیار دارد تا از این نیرو در عملیات‌های متفاوت پشتیبانی کند. اما این به تنهایی کافی نبود و نیروی دریایی برای اجرای عملیات‌های دوربرد خود باید یک کشتی چند منظوره را طراحی کرده و می‌ساخت. همین دلیل کافی بود تا ایده طراحی و ساخته ناوبندر مکران شکل بگیرد. (بیشتر بخوانید)

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.