سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

بهشتی:

هیچ قوم و تباری حق حاکمیت مطلق بر یک ملت متکثر را ندارد

استاد دانشگاه باختر گفت بدون خودکفایی اقتصادی ثبات سیاسی و اجتماعی بدست نمی آید

مسئولان موسسه مطالعات اقتصادی و حقوق افغانستان، دانشگاه باختر و سازمان اجتماعی سفید نشست ملی همدیگر پذیری را دایر کرده و می‌گویند که افغانستان یک کشور کثرت‌گرا است، هیچ قوم و تباری حق حاکمیت مطلق به این کشور را ندارد.

این نشست یک روزه امروز پنجشنبه(19 حوت) با حضور اساتید دانشگاه‌ها و نمایندگان حکومت در دانشگاه باختر برگزار شد.

عبدالقاهر بهشتی مسئول تحقیق موسسه مطالعات اقتصادی و حقوق افغانستان گفت:" به اساس آیات قرآن کثرت گرایی مبنای جامعه انسانی است و جامعه انسانی به اساس اصول کثرت گرایی شکل گرفته است".

بهشتی گفت:" هیچ قوم، گروه و تباری نسبت به دیگران برتری نداشته و حق حاکمیت مطلق بر یک ملت متکثر را ندارد".

بهشتی با بیان اینکه حاکمیت حق جمعی همه شهروندان یک سرزمین است تاکید کرد در جامعه کثرت‌گرا حاکمیت جمعی از برایند انتخابات بوجود آید.

مسئول تحقیق موسسه مطالعات اقتصادی و حقوق افغانستان گفت: با توجه به ساختار جامعه افغانستان الزامی است که برای تامین صلح و ثبات سیاسی؛ کثرت گرایی را الگوی زندگی خویش قرار بدهیم و تفاوت همدیگر را درک کرده و بی‌پذیریم و از این رهگذر به ثبات اجتماعی و سیاسی دست پیدا کنیم.

بهشتی گفت:" به عنوان یک جوان افغانستانی برای عبور ازچالش‌ها و گذار از منازعات سیاسی و اجتماعی و رسیدن صلح پایدار در افغانستان، فرهنگ کثرت‌گرایی را اصل راهبرد برای جامعه پیشنهاد می‌کنم".

بهشتی گفت کثرت‌گرایی به حیث یک چهار چوب بزرگ و جامع، زمینه پذیرش عقاید، دیدگاه‌ها و اندیشه‌های متفاوت را در محور اصول و مبنای کثرت‌گرایی مهیا کرده و از سوی هم با اصول و ارزش‌های اسلامی سازگاری دارد. 

 بهشتی گفت:" ما در چشم انداز راهبردی خویش مفهوم کارآفرینی را به عنوان اندیشه موفق برای رسیدن به استقلالیت و رفاه اقتصادی مد نظر قرار داده‌ایم ".

در همین حال حضرت الله شریفی نماینده وزارت اطلاعات و فرهنگ در این نشست گفت: آوردن اصلاحات و ساختن یک کشور بستگی به همت جوانان آن دارد.

وی با بیان اینکه جوانی غرور است و هر جوان غرور دارد گفت:" جوانان افغانستان نباید غرور خویش را درکمپ‌های قطر، ترکیه و کشور‌های غربی زیر پا کنند بلکه از این انرژی در ساختن کشور خویش استفاده نمایند".

بهیر زلاند استاد دانشگاه باختر نیز گفت: افغانستان با اتحاد وهمدیگر‌پذیری جور می‌شود نه با بی‌اتفاقی و نهی همدیگر.

زلاند گفت:"ما با خیرات دیگران نمی‌توانیم به رفاه و خود کفایی اقتصادی دست پیدا کنیم حالا نیاز است با کشور‌های دور و نزدیک خویش رقابت مثبت کرده و از ظرفیت‌های داخلی‌مان استفاده کنیم".

این استاد دانشگاه باور دارد که بدون خود کفایی اقتصادی ثبات سیاسی و اجتماعی بدست نیامده و جامعه ما برای همه همیشه فقیر و زیر پای قدرت‌های جهان باقی خواهد ماند.

این گفته‌ها درحالی مطرح می‌شود که جهان نیز از مقامات طالبان می‌خواهند که حکومت همه‌شمول را در افغانستان تشکیل داده و همه اقوام را سهیم در قدرت بسازند.

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.