آقای رضی مدیر بزرگترین سردخانه سیب مراغه گفت: ساخت بزرگترین سردخانه سیب مراغه به ظرفیت ۸ هزار تن و پیشرفت ۶۵ درصد از ۳ سال پیش آغاز شده است.
برای ساخت این سردخانه ۳۰ میلیارد تومان هزینه شده، اما به علت پرداخت نشدن وام ۱۰ میلیارد تومانی یک و نیم سال است که این طرح نیمه تمام مانده است.
برای دریافت تسهیلات به بانک عامل در شهرستان، مرکز استان، فرمانداری و استانداری مراجعه کرده ام، اما نتیجهای نگرفته ام.
دستگاههایی را که برای این سردخانه خریدای کرده ام در محوطه و جلوی آفتاب، برف و باران و خاک میخورند.
آقای منصوری از دیگر صاحبان سردخانه در این شهرستان گفت: برای ساخت سردخانه ۲ هزار تنی ۶ میلیارد تومان هزینه کرده و ماهها است برای دریافت ۱۰ میلیارد تومان تسهیلات در بانک پرونده تشکیل داده ام، اما بانک برای پرداخت تسهیلات امروز و فردا میکند.
اگر این واحد تا مرداد تکمیل نشود بارگیری آن یک سال دیگر به تعویق خواهد افتاد خسارت جبران ناپذیری برایم خواهد داشت.
آقای راشدی هم که یکی دیگر از سردخانه داران مراغه است گفت: سردخانه ام ۶۰ درصد پیشرفت دارد و به علت پرداخت نشدن تسهیلات نیمه تمام مانده است.
برای دریافت تسهیلات بارها به بانک عامل مراجعه کرده، اما نتیجه نگرفته ام.
مسئولان جهاد کشاورزی استان آذربایجان شرقی پرداخت نشدن تسهیلات را زیاد بودن تعداد سردخانهها در شهرستان اعلام میکنند.
آقای کریمی صاحب یکی دیگر از سردخانههای این شهرستان گفت: ۲ سال برای اخذ مجوز و ساخت سردخانه ۱.۵ میلیارد تومان هزینه کرده ام، ولی به علت پرداخت نشدن تسهیلات، سردخانه در پیشرفت ۳۰ درصد متوقف شده است.
علاوه بر این سردخانه در مراغه ۲۰ واحد سردخانه به دلیل پرداخت نشدن تسهیلات بانکی نیمه تمام مانده است.
مراغه قطب تولید میوه در آذربایجان شرقی است و سالانه در این شهرستان بیشتر از ۳۵۰ هزار تن میوه تولید و در بازار عرضه میشود.
ظرفیت سردخانههای مراغه ۱۵۰ هزار تن است و زمان برداشت محصول بخشی از این تولیدات به سردخانههای شهرهای همجوار و دیگر استانهای کشور منتقل میشود.