سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

غضنفری مطرح کرد:

بازپرداخت تسهیلات ارزی با نرخ ارز ترجیحی غیرممکن است

رئیس صندوق توسعه ملی گفت: هیچ گفت‌وگویی با بانکها مبنی بر اینکه بازپرداخت تسهیلات ارزی آنها با ارز ترجیحی و ارزان قیمت باشد انجام نمی‌شود.

امروز (۸ اسفند) در محل صندوق توسعه ملی تفاهم نامه‌ای بین صندوق و وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی با حضور مدیران ارشد هر دو سازمان منعقد شد.

آقای ضرغامی،  وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی و آقای غضنفری،  رئیس هیات عامل صندوق توسعه ملی در برنامه امضای تفاهم نامه ای بین دو نهاد، به سوالات زیر پاسخ دادند.

چه تعداد طرح در کشور داریم و اولویت تسهیلات دهی مجدد به طرح های نیمه کاره به چه صورت است؟

ضرغامی: در سفرهای استانی که این هفته نوبت استان های گلستان و مازندران است، مهمترین اقدام، رسیدگی به پروژه های نیمه کاره است و پروژه هایی که با یک سرمایه گذاری محدود به اتمام می‌رسند در اولویت قرار می گیرند. تعداد پروژه ها زیاد است و شاید در هر استانی از حداقل ۵ هزار میلیارد شروع شود و تا به بالای ۲۰ هزار میلیارد برسد که این رقم بسیار بالایی است. البته برخی ها در سال های گذشته به دلیل مشکلاتی که وجود داشت کار را متوقف کردند که سعی می شود مجدد این افراد را دوباره به کارهایشان برگردانیم . بعضی از پروژه ها ۹۰ تا ۹۵ درصد کارشان جلو رفته و به خاطر یک مبلغ کمی کار متوقف شده. امیدواریم با توافقنامه ای که امروز امضا شد و اعتباراتی که به عنوان تسهیلات در اختیار این وزارت خانه قرار می گیرد بتوانیم بخش عمده ای از این پروژه ها را به سرانجام برسانیم.

چه برنامه هایی برای جذب گردشگر و یا مسائلی که در رابطه با جام جهانی قطر است در دستور کار دارید؟

ضرغامی: از ابتدای پذیرش مسئولیتم در وزارتخانه ستاد قطر را تشکیل دادیم که اتفاق بزرگی است و اگر برنامه ریزی خوبی صورت بگیرد و نهاد های مختلف هم هم افزایی مناسبی داشته باشند حتما می توانیم از این فرصت برای جذب گردشگر در حوزه اقتصادی، فرهنگی و اجتماعی بهره ببریم. با بازیگران مختلف این حوزه جلساتی گذاشته شده و هماهنگی ها صورت گرفته است.

از وزارت خارجه تا وزارت راه و شهرسازی و وزارت اطلاعات مجموعه دستگاه هایی که باید دست به دست هم بدهند و مشکلات را رفع کنند. دستگاه ها تقریبا از آمادگی های لازم در این زمینه برخوردار هستند. وزارت خارجه بخش تسهیلات صدور ویزا را پیگیری کرده است. همه تلاش ما این است این جمعیت بزرگی که  به قطر برای دیدن بازی های جام جهانی می آیند امکانات اقامتی در کشور برای آن‌ها فراهم شود. کیش سومین فرودگاه کشور است تدارک خوبی برای آن‌ها فراهم شده که ویزا نمی خواهد و گردشگر های می توانند برای اقامت از آن ها استفاده کنند و مستقیم می توانند از دبی به شهرهای مهمی که ما تعیین کردیم پرواز داشته باشند و ویزا را در فرودگاه تحویل بگیرند و امکانات اقامتی مناسب فراهم می شود.


بیشتر بخوانید


طبق آخرین آمار این وزارتخانه در اتصال به سامانه ملی مجوزها به خوبی عمل نکرده است، دلیل آن چیست؟

ضرغامی:  تا ۱۸ اسفند فرصت باقی هست، وزارتخانه ما پیشگام و پرچمدار تفویض اختیارات و رفع موانع بوده است.  الان ۱۵۸ رشته از صنایع دستی مدت هاست اعلام شده که برای فعالیت نیاز به مجوز ندارند.. بخش زیادی از اختیارات وزارتخانه را به ادارات کل استانی تفویض کردیم. اما در رابطه با سامانه ای که می گویید جلسات متعددی داشتیم و کارهای مقدماتی که صورت گرفته اما تعدادی از دستگاه ها باید همکاری کنند تا برخی از مجوزها صادر شود.

برخی از مشکلات در سیستم سامانه و کارهای رایانه ای وجود دارد که بخشی از آن به دستگاه های دیگر مربوط می شود. تا ۱۸ اسفند که سقف این زمان هست سعی می کنیم بخش زیادی از کارها را که می خواهیم ترخیص کنیم در سامانه هم دیده شود .

قرار شده صنعت فرش از وزارت صمت  به سمت وزارتخانه شما بیاید، آیا شما آمادگی لازم برای پذیرش و حمایت این صنعت را دارید؟

ضرغامی: کارنامه فرش در این سال ها بسیار نزول داشته درحالی که یکی از بخش های مهم صادرات کشور را تشکیل می داد. فرش جزو هنرها و صنایع دستی ما است. فرش دستبافت وقتی به فرد مربوط می شود در حوزه ما قرار دارد آمادگی ما برای پذیرش این مسئولیت کاملا قابل اعلام است و با وزیر صمت جلساتی در این زمینه داشته ایم و خواستگاه این حوزه هم این بخش از قسمت مدیریت کشور است. صنایع دستی این وزارتخانه با برنامه ریزی های صورت گرفته نسبت به سال گذشته تغییرات چشمگیری داشته است. در جزئیات بحث هایی با وزارت صمت وجود دارد که اگر آن ها برطرف و شروط ما پذیرفته شود این کار صورت خواهد گرفت.

طرح شما برای سفر ارزان چیست؟

ضرغامی: معاونت گردشگری ما به زودی تسهیلات جدیدی را در رابطه با گردشگری که بخش عمده آن به سفرهای ارزان قیمت مربوط می شود با جزئیات دقیق اعلام خواهد کرد.

در یک سال اخیر حساب ارزی ۶ بانک از طرف صندوق توسعه ملی به دلیل بدهی مسدود شده، آیا این بدهی ها ارز ۴۲۰۰ تومانی هستند و به چه صورت رفع خواهد شد؟

غضنفری: سهم صندوق بنابر حمایت های رهبر انقلاب ۴۰ درصد تعیین شد که کار ارزشمندی است. می دانیم دولت با کمبود بودجه مواجه است اما این تصمیم شجاعانه باعث می شود که صندوق در همان مسیری که مقام معظم‌ رهبری تعیین کردند حرکت کند و در سال ۱۴۰۱ با فعالیت های بیشتر سپاسگذار این تصمیم باشیم.

تفاهمنامه ای که امروز امضا شد مبنای ریالی داشت و بنا شد از منابع صندوق توسعه ملی وام ریالی پرداخت شود. آن تسهیلات ارزی هم که با بانک ها دچار مشکل هستیم فارغ از اینکه ارز آن ۴۲۰۰ بوده یا نه، از هیئت امنا مصوبه داریم که با قیمت روز ارز صندوق باید تسویه شود و هیچ گفت و گویی را که کمتر از نرخ نیمایی بخواهند ارز را برگردانند با طرف مقابل که در اینجا بانک است انجام نخواهیم داد، این خط قرمز صندوق است کسانی که منابع ارزی دریافت کردند باید با نرخ روز به صندوق بازگردانند.

برخی از بانک ها برای رفع این بدهی اقدام کردند و با مصوبه ای که اخیرا دریافت کردیم بانک هایی که نسبت به پرداخت بدهی خود اقدام نکنند صندوق توسعه ملی حق دارد که دارایی آنها را تملک کند. برخی از افرادی که از صندوق ارز دریافت کردند و درآمد ارزی داشتند به صندوق یا رئیس جمهور نامه می زدند که بازگشت ارز را به مدت ۴ سال استمهال کنید که واقعا عجیب بود اما اخیرا همان افراد شرکت ها وارد مذاکره شده اند که در اولین فرصت ارز صندوق را بازگردانند. هیچگونه گفت و گویی برای اینکه این بدهی ها با ارز ترجیحی پرداخت شود وجود ندارد. 

در سال آینده چه رقمی را برای اهدای تسهیلات برای سرمایه گذاران خرد در نظر می‌گیرید؟

غضنفری: تقریبا از نظر ذخایر ارزی محدودیت نداریم زیرا بازگشت به صورت ارزی است بسیاری از پروژه های ریالی به سمت منابع ارزی صندوق نمی آیند؛ اما در رابطه با منابع ارزی محدودیت داریم و مجبوریم به برخی از بخش ها مانند صادرات ، گردشگری و صنایع دانش پایه اولویت دهیم، این چند بخش اگر منابع ریالی بیشتری بخواهند می توانیم تخصیص دهیم. 

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.