سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

همه چیز درباره وقوع ماه کامل و مقارنه پلوتون با خورشید

وقوع ماه کامل زمانی رخ می‌دهد که ماه در سمت مخالف زمین و رو به خورشید قرار گیرد.

باشگاه خبرنگاران جوان ـ اولین ماه کامل سال ۲۰۲۲، در ۱۷ ژانویه ۲۰۲۲ روی زمین طلوع کرد. این نما یک ماه کامل را به‌زیبایی نشان داد که تنها فضانوردان در ایستگاه فضایی بین‌المللی می‌توانند آن را نیز مشاهده کنند. تماشاگران آسمان حدود ۲۴ دقیقه قبل از غروب خورشید شروع به دیدن طلوع ماه کردند. ماه کامل زمانی اتفاق می‌افتد که ماه دقیقا در سمت مخالف زمین از خورشید قرار دارد. درنهایت، ماه نیز روشن به‌نظر می‌رسد، زیرا ما نور خورشید را نیز می‌بینیم که از ماه منعکس می‌شود. طبق بیانیه‌ای از ناسا، ماه گرگ ۱۷ ژانویه معادل ۲۷ دی ظاهر شده است. همچنین آسمان‌نگاران امکان دارد ستاره درخشان «پولوکس» را در نزدیکی ماه دیده باشند که درخشان‌ترین ستاره صورت فلکی جوزا است. در خصوص این‌که ماه کامل چیست و چه زمانی رخ می‌دهد گزارشی تهیه نمودیم تا افراد دوستدار نجوم درباره آن آگاه شوند.

وقوع ماه کامل و مقارنه پلوتون با خورشید و همچنین ماه‌گرفتگی، برای سال‌های بی‌شماری رویداد موردعلاقه دوستداران نجوم بوده است. در زمان وقوع ماه کامل، ماه در سمت مخالف زمین و رو به‌خورشید قرار می‌گیرد. ماه‌گرفتگی نیز زمانی رخ می‌دهد که سایه جلوی نور خورشید را به‌طور کامل می‌گیرد و از ماه منعکس می‌شود. ماه کامل زمانی رخ می‌دهد که ماه در آسمان به‌صورت دایره کامل ظاهر می‌شود. در این زمان، ماه را به‌صورت گوی می‌بینیم، زیرا تمام سمت ماه رو به‌زمین توسط پرتو‌های خورشید روشن شده است. ماه از خود نور مرئی تولید نمی‌کند؛ بنابراین زمانی می‌توانیم قسمت‌هایی از ماه را به‌وضوح مشاهده کنیم که توسط اجسام دیگر روشن شده باشد.

ماه کامل در مدار خود به دور زمین می‌گردد و در مقابل خورشید قرار می‌گیرد. سمت نور خورشید آن به‌طور کامل از زمین قابل مشاهده است. ماه برای دو تا سه شب کامل به‌نظر می‌رسد. با این حال، اخترشناسان ماه را در زمانی مشخص در طول دایره‌البروج، کامل می‌دانند. در این زمان ماه دقیقا ۱۸۰ درجه مخالف خورشید است. همچنین سیاره پولوتون نیز در ۲۷ دی ماه در مقارنه با خورشید قرار گرفته است. مقارنه در علم نجوم به معنای آن است که اجرام در آسمان کنار یکدیگر مشاهده می‌شوند.

ماه کامل؛ ماه گرگ نیز نامیده می‌شود

افرادی که به فضا و نجوم علاقه زیادی دارند، رویداد‌های نجومی برایشان هیجان‌انگیز است. این رویداد نجومی در ۲۷ دی سال ۱۴۰۰ در بامداد رخ داد. از آن‌جایی که ماه قمری به‌طور متوسط ۲۹.۵ روز طول می‌کشد، تاریخ ماه کامل و سایر مراحل ماه از سالی به سال دیگر تغییر می‌کند. سرخ‌پوستان ماه کامل ژانویه را نیز ماه گرگ می‌نامند. در میان سرمای صفر درجه و برف‌های عمیق نیمه زمستان، گله‌های گرگ با گرسنگی در خارج از محدوده روستا‌ها زوزه می‌کشند. به این دلیل وقوع ماه کامل را به‌نام ماه گرگ می‌شناسند. از آن‌جایی که ماه حدود ۳.۵ روز زودتر به اوج می‌رسد، این رویداد کوچکترین ماه کامل سال ۲۰۲۲ بوده است. وقوع ماه کامل در اندازه ظاهری، حدود ۱۰.۸ درصد کوچکتر از ماه کامل در ۱۳ جولای به‌نظر می‌رسد. معمولا در این ماه شدیدترین برف‌ها می‌بارد و شکار برای افراد دشوار بوده است و از این رو برای بعضی از قبایل این ماه به عنوان ماه گرسنگی کامل بود.

ماه زهره را در آغوش می‌گیرد/ عبور قمر زمین از کنار سیاره ناهید

در هنگام وقوع ماه کامل زمین نرم می‌شود و کرم‌های خاکی دوباره ظاهر می‌شوند. بعضی دیگر از قبایل این ماه را به عنوان ماه کلاغ کامل می‌شناختند و کلاغ‌ها پایان زمستان را نیز نشان می‌دادند. اسم دیگر این ماه، ماه پوسته کامل است، زیرا پوشش برف از ذوب شدن در روز و یخ زدن در شب به‌صورت پوسته می‌شود. در ماه ژانویه رصدگران بسیاری در سراسر جهان با تلسکوپ و ابزار‌های دیگر وقوع ماه کامل را نیز مشاهده کردند.

چرا ماه کامل همچون گوی به‌نظر می‌رسد

از ویژگی‌های ماه کامل این است که ماه در مقابل خورشید قرار می‌گیرد و همین امر باعث می‌شود قرص ماه کامل و گرد به‌نظر برسد. اکثر افراد واقف هستند که نیمی از ماه همیشه توسط خورشید روشن می‌شود. آن نیمه روشن ماه، سمت روز ماه است. جلوه کامل زمین در تمام سمت روز ماه مشخص می‌شود؛ بنابراین برای اینکه روی زمین برایمان کامل جلوه کند، باید تمام قسمت روز ماه دیده شود. این امر تنها زمانی اتفاق می‌افتد که ماه در آسمان مقابل خورشید قرار گیرد. ماه زمانی کامل به‌نظر می‌رسد که ماه در مقابل خورشید قرار دارد. همچنین به این دلیل است که وقوع ماه کامل بین غروب و طلوع خورشید رخ می‌دهد و در حدود نیمه‌شب به بالاترین سطح صعود می‌کند.

افرادی که به این رویداد علاقه داشتند در نیمه‌شب بیرون ایستادند و این رویداد زیبا را نیز مشاهده کردند و همچنین رصدگران آن را با تلسکوپ مشاهده کردند. ماه کامل در مقابل خورشید است، اما سایه زمین در هر ماه کامل روی ماه نمی‌افتد. این به دلیل آن است که مدار ماه نسبت به مدار زمین به دور خورشید ۵.۱ درجه کج می‌شود. در ماه کامل، سایه زمین در نزدیکی ماه قرار می‌گیرد، اما در بیش‌تر ماه‌ها، خسوف وجود ندارد.

منبع: آنا

انتهای پیام/

برچسب ها: خورشید ، ماه کامل
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.