سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

آیا خسارات سیل جنوب استان کرمان به مردم پرداخت می‌شود؟

امسال بی سابقه‌ترین سیل ۵۰سال اخیر درجنوب کرمان رخ داد و بر اثر آن خسارات زیادی به بخش های مختلف وارد شد.

باشگاه خبرنگاران جوان کرمان - به دنبال بارش ۴۵۰میلی متری باران در جنوب استان کرمان که طی ۵۰ سال اخیر بی سابقه بوده است ، دشت‌های جنوبی کرمان  سیلابی شدند ، این سیل به بخش هایی از کشاورزی، دام، منازل مسکونی و راه‌های جنوب استان کرمان خسارت  وارد کرده است.

 علی زینی وند استاندار کرمان گفت:بیشترین میزان خسارت سیل در جنوب استان به بخش کشاورزی  بوده است.

اومی گوید: طبق برآورد اولیه کارشناسان سازمان جهاد کشاورزی، سیلاب بیش از ۵۰۵ میلیارد تومان به بخش کشاورزی جنوب کرمان خسارت وارد کرده است.

زینی وند گفت: کشاورزان منطقه جنوب کرمان پارسال نیز دچار سرمازدگی و خسارت زیادی شده اند، کشاورزان پیگیر امهال بازپرداخت تسهیلات کشاورزی خود هستند.

استاندارکرمان گفت: سیلاب در مناطق جنوب کرمان سبب تلفات دام ها و آبگرفتگی معابر و منازل مسکونی شده بود که بلافاصله باهمکاری هلال احمر ،بسیج ،سپاه وگروه‌های جهادی امدادرسانی آغاز شد.

او می‌گوید: طی دو هفته بارندگی‌در جنوب کرمان بیش از ۴۵۰ میلی متر باران در منوجان ثبت شده بود که این میزان باران طی ۵۰سال اخیر در این مناطق بی سابقه بوده است.

استاندار کرمان گفت: لایروبی قنوات و جوی‌های آب با استفاده از امکانات موجود دستگاه‌هایی اجرایی و نهاد‌ها در شهرستان‌های جنوبی در حال انجام است.

آیاخسارات سیل جنوب استان کرمان به مردم پرداخت می‌شود؟

استاندار کرمان گفت: لیست اقلامی که در سیل اخیر دچار آسیب شده اند توسط فرمانداری‌ها با همکاری بخشداری‌ها ودهیاران تهیه شده تا با مساعدت ستاد اجرایی فرمان امام کمیته امداد امام خمینی(ره) به مردم کمک اضطراری کنیم و قصد داریم مردم به وضعیت زندگی عادی که قبل از سیل داشته اند، برگردانیم.

اومی گوید: براساس هشدار‌ها از حدود ۸ روز قبل از وقوع سیل، اقدامات پیشگیرانه انجام شده بود.

زینی وند گفت: بارندگی در ۹ شهرستان استان شدید بوده است حجم خسارات ما در سه شهرستان بیشتر بوده است.

استاندار کرمان گفت: اقدامات پیشگیرانه که در پارسال صورت گرفته با مشارکت واحد‌های بزرگ صنعتی، همکاری شهرداری‌ها و دهیاری‌ها و ارتش حدود ۱۳۲ کیلومتر از رودخانه‌های استان لایروبی شد که اگر انجام نمی شد این سیلاب ظرفیت نابودی شهر‌های ما را داشت.

او می‌گوید: باتوجه به اقدامات پیشگیرانه که از گذشته صورت گرفته خسارات به بخش‌های زیربنایی به حداقل رسید و همه دستگاه‌ها پای کار بودن و در همان لحظه اولیه سیل ما کنار مردم بودیم.

زینی وند گفت: راه دسترسی ۱۵۶ روستا تخریب و ۹ راه مواصلاتی قطع شده بود که بلافاصله با کمک راهداران بازگشایی شد و ۷۰۰ واحد روستایی و شهری دچار آبگرفتگی و به بخش کشاورزی خسارات وارد شد.

او گفت: فرایند تخصیص اعتبار جبران خسارت طولانی است، اما با توجه به اینکه امسال حدود ۱۳ هزار میلیارد تومان سرمازدگی به بخش کشاورزی خسارت وارد کرد و ما هنوز نتوانستیم به مردم کمک کنیم و چیزی دست مردم نرسیده است.

استاندار کرمان گفت:  سیل به بخش کشاورزی آسیب زده و بیش از هزار راس دام سبک و سنگین در این سیل تلف شدند.

او می‌گوید: باتوجه به آبگرفتگی منازل، لوازم خانگی از جمله وسایل برقی و فرش‌های این مناطق آسیب وارد شده است و در برخی مناطق مردم توان مالی برای جایگزین کردن این وسایل را ندارند.

استاندار کرمان گفت: سیل بند خرم از سال ۱۳۵۰ برای جلوگیری از خسارات سیل طراحی شده، اما به دلیل نبود اعتبارات هنوز کاملا اجرا نشده است.

او می‌گوید:طرح خوداشتغالی زود بازده نیز در مناطق جنوبی اجرا می شود، معاون اول رئیس جمهور قول اختصاص ۵۰ میلیارد تومان تسهیلات ارزان قیمت برای اشتغال در مناطق آسیب دیده، داده است.

زمین های کشاورزی که آب آنها را برد

سعید برخوری رئیس سازمان جهاد کشاورزی جنوب استان کرمان گفت: در سیل اخیر چاه‌های آب و قنوات از بین رفته و زمان برای صبر کردن نداریم، زیرا هر لحظه تاخیر در بهسازی آن‌ها میزان خسارات را افزایش می دهد.

برخوری گفت: به چاه‌های غیرمجاز اعتباری اختصاص نمی‌یابد، اما چند خانوار از طریق این چاه‌ها امرار معاش می‌کنند.

۲۰۰میلیارد تومان خسارت سیل به راه‌های جنوب کرمان بوده است

مجتبی محمودی سرپرست اداره کل راهداری و حمل و نقل جاده‌ای جنوب استان کرمان گفت: سیل اخیر ۲۰۰ میلیارد تومان به راه‌های جنوب استان کرمان خسارت وارد کرده است.

او می‌گوید:با توجه به ایجاد بستر مناسب برای تردد مردم و گروه های امدادی کار بازگشایی محور‌های خسارت دیده و متأثر از سیلاب چند روز گذشته در شهرستان‌ها و مناطق سیل زده جنوب کرمان انجام شده است، اما ترمیم وبهسازی به زمان بیشتر وهزینه‌های دیگری نیاز دارد.

محمودی گفت:اولویت بازگشایی راه‌ها وبهسازی در مناطق سیل زده با محور‌های شریانی و اصلی است.

سرپرست اداره کل راهداری و حمل و نقل جاده‌ای جنوب استان کرمان گفت: این اداره کل تمام توان خود را برای بازگشایی راه‌های روستایی و در صورت نیاز عملیات تیغ زنی بکار گرفته است .

خسارت بالای دو هزار میلیارد تومان‌ در کرمان

مجید سعیدی مدیرکل مدیریت  بحران استان کرمان گفت: تا کنون حدود ۶۵ تُن اقلام زیستی و معیشتی در بین سیل زدگان استان توزیع شده و رفته رفته روال زندگی مردم در این مناطق به حالت عادی باز گشته است.

او می‌گوید:تمام موارد لازم به سازمان مدیریت بحران کشور ارسال شده تا به هیئت دولت منتقل شود.

خسارت سه هزار میلیارد تومان به زیرساخت‌های سه شهر جنوبی کرمان

منصور شکرالهی نماینده مردم پنج شهرستان جنوبی استان کرمان در مجلس شورای اسلامی گفت: سیل اخیر بیش از سه هزار میلیارد تومان به زیرساخت‌های شهرستان‌های منوجان، قلعه گنج و رودبار جنوب خسارت وارد کرد.

او می‌گوید: خسارات سیل در شهرستان‌های منوجان، قلعه گنج و رودبار جنوب در بخش‌های کشاورزی، منازل مسکونی، دام ها، راه، آب و زیرساخت‌ها بیش از سایر موارد بوده است.

نماینده مردم پنج شهرستان جنوبی استان کرمان در مجلس شورای اسلامی گفت: سیلاب در ۲ مرحله به جنوب کرمان خسارت وارد کرده در سیلاب‌های اخیر شهر زهکلوت زیر آب رفت و خسارات زیادی در بخش‌های مختلف به این شهر وارد شد.

اومی گوید: پس از شهرستان رودبارجنوب بیشترین میزان خسارات به شهرستان منوجان وارد شد و در بخشی از شهرستان منوجان ۴۰۰ هکتار از اراضی کشاورزی را آب برد.

شکرالهی گفت: مهم‌ترین مطالبه مردم مناطق سیل زده امهال تسهیلات کشاورزی به مدت ۲ سال، کمک‌های بلاعوض مالی در بخش مسکن و کشاورزی، ایجاد سیل بند، تامین دام دامداران است.

شکرالهی گفت: تحمل سرمای هوا برای اهالی مناطق سیل زده دشوار بود لذا از مسئولان تقاضا داریم هرچه سریعتر به ساکنان منازل سیل زده جنوب کرمان کمک بلاعوض داشته باشند.

گزارش از طالب گل افشان

انتهای پیام/ی

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
حمید سالاری
۲۳:۰۱ ۲۸ بهمن ۱۴۰۰
والا بخدا همه چی داره خشک میشن کشاورزی که برد سیل همی درخت ها لوله قطره هیچ نداریم آبیاری کنیم دارن خشک میشن کی میخوان کمک کنن خشک شدن