باشگاه خبرنگاران جوان سنندج - پیمان ملکی گفت: زمین به عنوان بستر همه فعالیتهای تولیدی از جایگاه ویژهای در بخشهای اقتصادی به ویژه کشاورزی و منابع طبیعی برخوردار است.
مدیر امور اراضی سازمان جهاد کشاورزی کردستان با اشاره به اینکه ضرورت صیانت از اراضی زراعی و باغی که بستر تولیدات کشاورزی و تامین امنیت غذایی در جامعه هستند اهمیت بالایی دارد، گفت: عدم تثبیت مالکیت، اجرای قوانین و مقررات موازی و خرد بودن اراضی کشاورزی از مهمترین چالشهای بخش کشاورزی است.
به گفته او: نبود امکان مدیریت و برنامه ریزی درست برای کاهش مصرف آب و استفاده بهینه ازخاک، نیروی انسانی و ماشین آلات کشاورزی است که نهایتا منجر به افزایش هزینه تولید و جلوگیری از تولید محصول با کیفیت مطلوب و استاندارد میشود.
ملکی به اقدامات مدیریت امور اراضی استان در ارتباط با حفاظت از اراضی کشاورزی اشاره کرد وگفت: در راستای حفاظت و صیانت از اراضی کشاورزی در چهارچوب اصلاح قانون حفظ کاربری اراضی زراعی و باغها و همچنین قانون جلوگیری از خردشدن اراضی کشاورزی از ابتدای سال جاری تاکنون ۵۴۱ مورد اقدام حقوقی و قضایی علیه متخلفان و اعلام جرم به مراجع قضایی در استان انجام شده است.
مدیر امور اراضی سازمان جهاد کشاورزی کردستان گفت : طی این مدت ۲۹۹ مورد دادنامه صادره بدوی، ۱۰۲ مورد آراء تجدید نظر، ۸۶ مورد اجرای حکم قطعی قضایی قلع و قمع بنا به استناد احکام صادره قطعی هم صادر شده است.
او می گوید: در اجرای تبصره ۲ ماده ۱۰ قانون حفظ کاربری اراضی، ۳۱۴ مورد قلع و قمع بنا در حفاظت و صیانت از اراضی کشاورزی و جلوگیری از تخریب، تبدیل، تفکیک و تغییرکاربری عرصههای زراعی و باغی انجام شده است.
ملکی گفت: براساس تبصره یک ماده یک قانون مذکور در صدور مجوزهای قانونی برای تغییر کاربری اراضی کشاورزی به منظور اجرای طرحهای سرمایه گذاری و اشتغالزایی استان طی سالجاری ۹۰۸ فقره مجوز صادر شده که بیشتر آنها در حوزههای طرحهای مرتبط با کشاورزی، صنعتی و گردشگری بوده است.
مدیر امور اراضی سازمان جهاد کشاورزی کردستان گفت می گوید: در قالب کمیسیونهای ماده ۲ و ماده ۲۱ نیز در سال جاری واگذاری اراضی به ۴۸ فقره طرح به مساحت ۱۶۰ هکتار مصوب و به متقاضیان هم واگذار شده است.
سازمان امور اراضی کشور در هفتم بهمن ماه سال ۱۳۷۱ با ادغام تشکیلات سازمان اصلاحات ارضی و ستاد مرکزی هیأتهای هفت نفره، تاسیس شد. سازمان امور اراضی کشور از این تاریخ به عنوان سازمانی مستقل و وابسته به وزارت کشاورزی (و پس از ادغام وزارت جهاد کشاورزی) با تنوعی از وظایف و ماموریتهای حاکمیتی در حوزه زمین فعالیت میکند. «حفظ کاربری، یکپارچه سازی اراضی، ساماندهی و تثبیت مالکیت و توسعه اراضی» حوزههای اصلی ماموریتی سازمان در جهت مدیریت بر اراضی کشاورزی و واگذاری اراضی برای طرحهای کشاورزی و غیرکشاورزی است.
انتهای پیام/م