سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

پایان قطع روابط رسمی لبنان و سوریه پس از یک دهه

قرارداد انتقال برق بین لبنان و سوریه باعث از سر گرفته شدن روابط رسمی بین دو کشور پس از یک دهه شد.

باشگاه خبرنگاران جوان-  راه دمشق - بیروت برای نخستین بار پس از حدود یک دهه به روی مقامات دو کشور هموار شد.

غسان الزامل، وزیر انرژی و برق سوریه از طریق گذرگاه زمینی «مصنع» و با یک پرونده مربوط به انتقال برق وارد لبنان شد. اما این سفر باعث شد قطعی رسمی و طولانی مدت روابط بین دو کشور شکسته و دروازه به روی همکاری سوریه و لبنان و چه بسا همکاری سوریه با کشور‌های عربی در مرحله آینده گشوده شود.

وزیر انرژی سوریه ضمن تاکید بر تلاش برای احیای همکاری با کشور‌های عربی در همه سطوح و تاثیر قانون سزار بر توافق انتقال برق به لبنان گفت: ما در سوریه هیچ توجهی به این تحریم‌ها نداریم، زیرا این تحریم‌ها یکجانبه و از سوی یک کشور است که قانونی هم نیست و در سازمان ملل به تصویب نرسیده است. یک کشور تحریم‌هایی را اعمال کرده است و ما به آن هیچ توجهی نداریم.

در همین حال، ولید فیاض، وزیر انرژی لبنان از همتای سوری خود استقبال کرد. وزیر سوری نیز سفر و دیدار‌های خود را از کاخ بعبدا و دیدار با میشل عون رئیس جمهور لبنان آغاز کرد.

وزیر انرژی لبنان نیز تاکید کرد توافقات ما با سوریه تحت تأثیر قانون آمریکایی سزار قرار نمی‌گیرد.

 همزمان با سفر روز سه شنبه صالح الخرابشه، وزیر انرژی اردن به لبنان، حد نصاب توافقی سه جانبه که امروز چهارشنبه امضا می‌شود و به موجب آن لبنان از حدود ۱۵۰ مگاوات برق در شب و ۲۵۰ مگاوات برق در طول روز بهره مند می‌شود. بانک جهانی از این طرح برای کاستن بحران برق در لبنان حمایت مالی می‌کند.

پیشتر، «علی عبدالکریم» سفیر سوریه در لبنان گفته بود سفر هیئت وزرای لبنان به سوریه راه را برای احیای روابط میان دو کشور باز کرده و منفعت لبنان در این است که با وجود دشواری‌های مربوط به تحریم‌های قانون سزار ضد سوریه، به ارتباط با این کشور مبادرت ورزد.

از سال ۲۰۰۵ با توطئه‌های آمریکا موانع و سیگنال‌های منفی از جانب لبنان در روند روابط بیروت و دمشق مشاهده شد؛ در حالیکه سوریه چنین رویکردی نداشت و همواره با لبنان به عنوان یک کشور برادر تعامل می‌کرد. جریان ۱۴ مراس نیز در تحقق این سیاست بی تاثیر نبود. اما پرونده‌های مهمی مانند پرونده آوارگان سوری در لبنان و تعیین مرز‌های دریایی دو کشور به منظور بهره برداری‌های اقتصادی و همچنین مسئله حمل و نقل و عبور کالا‌های لبنانی از طریق خاک سوریه، در کنار پرونده انرژی و واردات برق به لبنان از طریق سوریه و ... به قطعی روابط رسمی دو کشور پایان داد.

انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.