سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

آخرین وضعیت انتقال آب از خلیج فارس به مشهد

مدیر عامل شرکت تأمین آب صنایع و معادن گفت: مطالعات اجرایی اولین قطعه طرح انتقال آب از خلیج فارس به مشهد از بخش ملک آباد تا تربت حیدریه انجام شد.

باشگاه خبرنگاران جوان مشهد -مدیر عامل شرکت تأمین آب صنایع و معادن و  مجری طرح انتقال آب از خلیج‌فارس به مشهد می‌گوید: مسیریابی خط لوله این طرح انجام شده و مطالعات عملیاتی نیز در بخش‌های مختلف این مسیر در حال انجام است. طول مسیر خط انتقال آب خلیج‌فارس به مشهد هزار و  ۲۷۵ کیلومتر و در ۱۴ جبهه کاری تعریف شده است.

به گفته اسدی طبق توافق‌های انجام شده مطالعات و عملیات اجرایی این طرح از سمت مشهد آغاز شده است. مطالعات اجرایی اولین قطعه این مسیر به مسافت ۱۲۰ کیلومتر از روستای «شریف‌آباد» بخش ملک‌آباد، شهرستان مشهد تا تربت‌حیدریه انجام شده و با استقرار کارگاه‌ها، مسیر سازی برای عملیات اجرایی این قطعه و بحث تملک‌های مورد نیاز در مسیر نیز در حال انجام است.


بیشتر بخوانید


او می گوید: در مرحله بعد قطعه حدفاصل «قائن» تا «صنایع سنگان خواف» به‌صورت آنتنی انجام خواهد شد. خط اصلی لوله انتقال آب خلیج‌فارس از بندرعباس به مس سرچشمه، سپس به خراسان جنوبی می‌رود و نقطه ورودی این خط لوله به استان خراسان رضوی شهرستان قائن خواهد بود و در ادامه این خط به مشهد می‌رسد.

طرح انتقال آب از خلیج فارس به مشهد به قطعات ۱۰۰ کیلومتری تقسیم شده است 

به گفته مدیر عامل شرکت تأمین آب صنایع و معادن طرح انتقال آب از خلیج‌فارس به مشهد به قطعات ۱۰۰ کیلومتری تقسیم شده است و هر قطعه‌ای مطالعات و تملک آن به اتمام برسد عملیات لوله‌گذاری آن نیز اجرایی می‌شود. از کل مسیر ۱۲۷۵ کیلومتری حدفاصل بندرعباس تا مس سرچشمه به طول ۴۸۰ کیلومتر تملک شده و عملیات لوله‌گذاری انجام شده است.

اسدی می‌گوید: از ادامه حدفاصل مس سرچشمه تا مشهد (۷۹۵ کیلومتر) هنوز هیچ تملکی انجام نشده البته ۹۰ درصد اراضی مورد نیاز تملک متعلق به منابع طبیعی است که هماهنگی‌های لازم در این خصوص انجام شده است.

اختصاص ۱۲۰ میلیون مترمکعب به خراسان رضوی

او از اختصاص  ۱۲۰ میلیون مترمکعب در سال به خراسان رضوی خبر می دهد که ۵۰ میلیون مترمکعب آن در اختیار صنایع سنگان خواف قرار خواهد گرفت و ۷۰ میلیون مترمکعب دیگر به دیگر صنایع استان خواهد رسید.

مجری طرح انتقال آب از خلیج‌فارس به مشهد می گوید: در دولت جدید بحث تأمین آب شرب از خطوط انتقال آب از خلیج‌فارس و دریای عمان نیز مورد تأکید قرار گرفته است و ما نیز در نظر داریم بخشی از آبی را که در این طرح‌ها منتقل می‌شود به‌عنوان آب شرب مورد بهره‌برداری قرار دهیم. پیش‌بینی ما این است که تا پایان دولت سیزدهم یعنی سال ۱۴۰۴ آب خلیج‌فارس به مشهد خواهد رسید.

به گفته اسدی  قیمت تمام شده هر مترمکعب آب شهرسازی شده دریای خلیج‌فارس برای صنایع استان را ۲.۶ یورو برآورد می شود و  این آب برای صنایع به خصوص فولاد بسیار اقتصادی است. برای بخش شرب نیز سعی می‌کنیم این هزینه را بهینه کنیم و دولت در بودجه سنواتی باید هزینه‌های آن را در نظر بگیرد و خریداری کند.

منبع: خراسان

انتهای پیام//م.م

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۴
در انتظار بررسی: ۰
علی شهباز
۲۲:۲۵ ۲۸ ارديبهشت ۱۴۰۱
سلام،خسته نباشید،امیدواریم که انشالله،با استفاده از این طرح ،از واردات گندم خود کفا
باشیم ،و کشورمان را از خطرات،مخطلف نجات دهیم ،انشاالله
علی.باوقارمهینی
۲۱:۱۰ ۱۴ ارديبهشت ۱۴۰۱
سلام. خسته.نباشندخیلی.خوب.است.آیا.به.صدها.هم..آب.میایید
قلی خان
۱۳:۱۶ ۱۱ ارديبهشت ۱۴۰۱
واسه دریاچه اورمیه و قم هم این خط لوله رو بزنید شیرین سازی هم نمیخوایم
ناشناس
۰۸:۲۸ ۰۵ بهمن ۱۴۰۰
هر وقت آب رو به سیستان و بلوچستان رسوندین اونوقت بشینین مطالعه کنید برای مشهد.