سایر زبان ها

صفحه نخست

انتخابات

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

قدیمی‌ترین اسناد تعلیم و تربیت کتابخانه در آستان قدس رضوی

رئیس اداره اسناد آستان قدس رضوی از قدیمی‌ترین اسناد مرتبط با تعلیم و تربیت موجود در آرشیو مرکز اسناد و مطبوعات کتابخانه آستان قدس رضوی خبرداد.

باشگاه خبرنگاران جوان مشهد - الهه محبوب گفت: بیش از هفت هزار برگ سند تاریخی مراکز آموزشی در جوار مطهر رضوی از دوره صفوی تا پهلوی در مرکز اسناد موجود است.

حضور اشخاص برجسته علمی از جمله مرحوم مجلسی، کاشانی و حرعاملی در مشهد و برگزاری جلسات متعدد از سوی بزرگان دینی نشان از جایگاه تعلیم و تربیت در مشهد است و شخصیت‌های برجسته علمی بسیاری در مدارس علمیه مشهد در قرن ۱۴ و ۱۵ حضور داشته اند.

او گفت: اسناد موجود در مرکز اسناد آستان قدس رضوی، نشانگر مراکز آموزشی بسیاری از جمله مکتب‌خانه ویژه اطفال و مدارس علمیه از دوره صفوی در جوار حرم مطهر امام رضا (ع) است و قدیمی‌ترین سند مکتب‌خانه نیز مربوط به سال ۱۰۱۲ هجری قمری است که به قبض حقوق معلم مکتب‌خانه تعلق دارد.

رئیس اداره اسناد آستان قدس رضوی گفت: مدارس «پریزاد»، «دودر» و «بالاسر» از جمله مراکز آموزشی هستند که از دوره تیموری در جوار حرم رضوی ایجاد شد و از دوره صفویه به بعد تعداد این مدارس افزایش پیدا کرد که از جمله آن می‌توان به مدارس علمیه «فاضل خان»، «میرزا»، «مستشاریه» و «علی نقی میرزا» اشاره کرد.

محبوب گفت: نیک‌اندیشانی همچون محمود بیک ناظر بیوتات آستانه، بانو تاج ماه‌بیگم، مهدی قلی خان قرایی، علی اکبرخان تحویلدار و میرزا بابا مستوفی، املاک خود را برای مصارف آموزشی در آستان قدس رضوی وقف کردند.

انتهای پیام//ا.د

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.