سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

همایش رزمندگان عملیات کربلای ۵ در اراک

رزمندگان عملیات کربلای ۵ با گردهمایی در اراک به بازخوانی این عملیات پرداختند.

اشگاه خبرنگاران جوان، اراک -  رزمندگان عملیات کربلای ۵ به همت اداره کل حفظ آثار و ارزش‌های دفاع مقدس استان مرکزی در اراک گردهم آمدند و با بیان خاطراتی از این عملیات به بازخوانی عملیات پرداختند.

عملیات کربلای ۵ جزو عملیات‌هایی است که رزمندگان استان مرکزی از لشگر علی ابن ابیطالب در آن حضور چشمگیر داشتند و پیروز میدان مبارزه بودند.

سرهنگ کریمی رئیس حفظ آثار و ارزش‌های دفاع مقدس استان مرکزی در حاشیه این مراسم س هدف از برگزاری این همایش را حفظ ارزش‌های دوران دفاع مقدس دانست و گفت: قرار بر این است مراسم خاطره گویی برای عملیات‌هایی که رزمندگان استان مرکزی در آن حضور چشمگیر داشتند برپا شود.

سرهنگ کریمی از جوانان خواست در کنار رزمندگان دوران دفاع مقدس در این برنامه‌ها شرکت جویند.

عملیات کربلای پنج در تاریخ ۱۹ دی‌ماه سال ۱۳۶۵ با رمز عملیات یا زهرا (س) انجام شد و پس از پیروزی یگان‌های نظامی ایران در این عملیات، تمام قدرت‌های نظامی جهان به مهارت فرماندهان نظامی ایران پی بردند.

عملیات کربلای ۵ تا ۷۰ روز ادامه داشت و تقریباً به تمام اهداف خود رسید و رزمندگان توانستند بخشی زیادی از تجهیزات دشمن و عراق را منهدم کنند و صدام رئیس جمهور وقت عراق در شوک قرار گرفت.

سپاه پاسداران انقلاب اسلامی نقش اساسی در این عملیات داشت و به گفته‌ای رحیم صفوی جانشین وقت نیروی زمینی سپاه، ارتش نقش پشتیبانی و کمک به نیرو‌های عمل‌کننده را ایفا کرد.

در عملیات کربلای پنج که سرلشکر محسن رضایی آن را تعیین‌کننده‌ترین حمله ایران در جنگ هشت ساله علیه صدام می‌داند، ۱۵۰ کیلومتر از خاک ایران آزاد شد و رزمندگان اسلام برای تنبیه صدام به دروازه‌های شرقی بصره رسیدند و توانستند، فاو و جزیره ام‌الرصاص را آزاد کنند.

رزمندگان اسلام در عملیات کربلای پنج ۱۴ کیلومتر از جاده شلمچه به بصره را تصرف کردند و ۱۰ روستا را در عراق آزاد کرده و بصره در خطر جدی سقوط قرار گرفت و صدام برای آزادی این مناطق دست به دامن سران کشور‌های اسلامی، عربی و غربی شد.

در این عملیات ایران توانست ۴۰ جنگنده، پنج هلیکوپتر، ۸۰۰ تانک و نفربر، هزار و ۵۰۰ خودروی نظامی و ۵۸۰ خمپاره‌انداز دشمن را منهدم کند و بیش از ۳۰ هزار کشته و زخمی روی دست صدام به جای گذاشت. عراق در این عملیات دو هزار و ۶۵۰ اسیر متحمل شد و ۷۰ هزار نفر مجروح داشت.

بسیاری از تحلیل‌گران معتقدند، عملیات کربلای پنج سبب شد، جهانیان و آمریکا به این نتیجه برسند که باید جنگ پایان بپذیرد و در غیر این صورت ایران می‌تواند، رژیم صدام را شکست دهد. بعد از این عملیات و بسته شدن شریان صدام از خلیج فارس تمام کشور‌های منطقه و غرب به کمک صدام آمدند و آرایش نظامی بعثی‌ها را از بین بردند

بعد کربلای پنج بود که سازمان ملل صدام را به‌عنوان متجاوز در جنگ شناخت و قطعنامه ۵۹۸ تصویب شد. شهیدان کلهر، میثمی و دقایقی از شهدای بارز و فرمانده این عملیات بودند.

انتهای پیام / ج

برچسب ها: کربلای 5 ، دفاع مقدس
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.