سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

آلودگی انگلی گوشت مرغ در مازندران شایعه یا واقعیت؟

مدیر کل دامپزشکی مازندران در پی نشر خبری با عنوان " آلودگی انگلی گوشت مرغ" از سلامت مرغ‌های صنعتی استان خبر داد.

باشگاه خبرنگاران جوان ساری- محمد حسن گلپایگانی گفت: مرغ‌هایی که کشتارگاه‌های صنعتی طیور استان کشتار و عرضه می شوند از مزرعه تا بازار، تحت نظارت بهداشتی دامپزشکان  هستند و در صورت مشاهده علائم بیماری از جمله آلودگی های انگلی از چرخه مصرف انسانی خارج می‌شوند.

سه روز قبل بود که خبری از قول محققان دانشگاه علوم پزشکی اصفهان رسانه‌ای و اعلام شد گوشت درصد زیادی از طیور خانگی و صنعتی کشور به انگل توکسوپلاسما گوندی آلوده است، انگلی که گربه سانان میزبان نهایی آن‌ها هستند و قابلیت انتشار آن توسط مدفوع گربه سانان وجود دارد، به عبارت ساده‌تر همنشینی طیور خانگی یا صنعتی با گربه سانان سبب آلوده شدن گوشت آن‌ها و مصرف این گوشت آلوده در خانم‌های باردار نیز سبب سقط یا عقب ماندگی جنین می شود.

انگل توکسوپلاسما گوندی یکی از شایع‌ترین عوامل بیماری زا در جهان است به گونه‌ای که نتایج یک تحقیق نشان می‌دهد حدود دو میلیارد نفر در جهان به این نوع انگل آلوده هستند و ایران نیز از آن مستنثی نیست، پژوهش گران ایرانی ده سال قبل مطالعاتی را در خصوص میزان انتشار توکسوپلاسموزیس مزمن در خانم‌های باردار استان اردبیل انجام داده بودند که نشان می‌داد ۴۷ درصد آنان به نوعی مبتلا به این انگل بودند.

محققان می‌گویند گربه‌های آلوده با دفع این انگل از طریق مدفوع  می‌توانند آب، سبزیجات و مواد غذایی که در اطراف محل تردد گربه‌ها قرار دارند را آلوده کنند و مصرف این مواد غذایی آلوده توسط طیور سبب تشکیل کیست و آلوده شدن گوشت آنان می‌شود و این گوشت اگر به خوبی پخته نشود امکان انتقال انگل به انسان‌ها نیز وجود دارد.

احتمال آلوده بودن گوشت ماکیان‌های محلی به انگل توکسوپلاسما گوندی بیشتر است به این دلیل که مرغ‌های بومی به طور معمول در منزل پرورش، کشتار و امعا و احشای آن‌ها نیز که احتمال آلودگی به این انگل را دارد در محیط رها می‌شوند اما در واحد‌های صنعتی این مورد کمتر دیده می‌شود

مدیر کل دامپزشکی مازندران می‌گوید: سالن‌های پرورش طیور صنعتی در مازندران سیستم قرنطینه‌ای دارند و امکان ورود گربه‌ها به این سالن‌ها وجود ندارد به همین دلیل میزان انتشار این انگل در طیور صنعتی بسیار نادر است.


انتهای پیام/س

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
محمد
۰۰:۲۷ ۲۰ دی ۱۴۰۰
من تا حالا نشنیدم یه خبری از آلوده بودن آب و گوشت و میوه و سبزی و...منتشر بشه که مسئول مربوطه بگه حقیقت داره.راستش بگید مردم حداقل استفاده نکنن قبلا تو تلوزیون میگفت برند فلان و بهمان استفاده نکنید الان میگن شایعه است هیچ مشکلی نداره