سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

ماجرای یک پرواز بی‌بازگشت به سد دوکان

خلبانان نیروی هوایی ارتش جمهوری اسلامی ایران توانستند نقش مهمی در دوران دفاع مقدس ایفا کنند.

باشگاه خبرنگاران جوان - نیروی هوایی ارتش جمهوری اسلامی ایران یکی از بخش‌های مهم در بین نیروهای مسلح به شمار می رود. خلبانان این نیرو در هنگام حمله بعثی‌ها با اجرای عملیات‌های مختلف علیه دشمن در مقابل آن ایستادگی کردند. نیروی هوایی ارتش در دفاع مقدس به طور کلی چهار وظیفه اصلی را انجام می‌داد که عبارتند از؛ شناسایی هوایی، ترابری هوایی تاکتیکی، انهدام زیرساخت‌های اقتصادی و نظامی رژیم بعث عراق و دفاع از تاسیسات زیربنایی کشور.

مهم‌ترین بخش فعالیت این نیرو را باید طراحی و اجرای عملیات‌های مهمی همچون حمله به الولید یا اچ ۳، حمله به اوسیراک، کمان ۹۹، بمباران شهر کوت و بسیاری دیگر عنوان کرد. خلبانان حاضر در این عملیات‌ها زا بین دلاورانی هستند که برخی بسیار برای ما آشنا هستند و برخی دیگر نیز کمتر. در کنار مهارت‌های بالا باید به شجاعت و نبوغ خلبانان ایرانی نیز اشاره کنیم که نه تنها توسط مسئولان کشورمان بلکه در بسیاری از نقاط جهان نیز مورد ستایش قرار گرفتند. 

امیر شهید سرلشکر خلبان ابوالحسن ابوالحسنی‌درون‌کلا یکی از همین نوابغ و اعجوبه های پرواز است که در ادامه او را معرفی می کنیم.

کدام خلبان شهید به تاسیسات بعثی‌ها آسیب زد؟

این خلبان شهید نیروی هوایی ارتش ۲۸ خرداد سال ۱۳۲۹ در شهر بابل چشم به جهان گشود. دوران کودکی و تحصیلاتش را در زادگاهش گذراند. پس از دریافت دیپلم طبیعی در سال ۱۳۴۷  وارد آموزشگاه همافری نیروی هوایی شد. ابوالحسن بسیار به خلبانی علاقه داشت و به همین علت هم پس از مدتی به دانشکده خلبانی وارد شد. دوره‌های مقدماتی پرواز را در ایران طی کرد و دوره‌های تکمیلی در آمریکا.  

او در سال ۱۳۵۳ بود که وینگ و نشان خلبانی را دریافت کرد و خلبان شد. جنگنده F-۵ هواپیمای تخصصی او بود و سال‌های بعد بعنوان استاد خلبان نیز انجام وظیفه کرد. با آغاز جنگ تحمیلی علیه ایران اسلامی، ابوالحسن و دوستانش همپای یکدیگر به سوی دفاع از کشورمان پرداختند. از ابتدای آغاز جنگ تحمیلی ماموریت‌های بسیاری انجام داد و از مردم کشورمان دفاع کرد. حدود ۳۰ روز بعد از نخستین پروازش در دفاع مقدس، ماموریت مهمی به او و دوستش واگذار شد.  

خورشید پنحمین روز از آذر ۱۳۵۹ به نیمه ظهر رسیده بود که دستور پرواز برای او و همرزمش صادر شد. قرار بود که آن‌ها در یک ماموریت برون مرزی بان نام بمباران تأسیسات برق سد دوکان پرواز کنند. ماموریت با موفقیت انجام شد. اما در هنگام بازگشت به کشور، یک فروند موشک پدافندی دشمن به هواپیمایش برخورد و سقوط کرد. صلیب سرخ جهانی روز ۲۲ شهریور ۱۳۶۰ به خانواده اش اعلام کرد که او شهید شده و هنوز هم پیکر مطهر شهید خلبان بمدت ۳۵ سال هنوز مفقود الاثر است.

از این شهید گرانقدر دو فرزند به یادگار مانده است که پسرش قهرمان هوایی ایران مهندس گرافیک و دختر گرامی‌اش نیز پزشک هستند.

روایتی از عروج، این‌بار در کلام خواهر

خواهر شهید ابوالحسنی درباره روز شهادت برادرش گفت: شب پنجمین روز آذرماه بود که از نیروی هوایی با ما تماس گرفته و گفتند: شهید ابوالحسنی صبح برای انجام مأموریت رفتند که هواپیمایش مورد اصابت دشمن قرارگرفت و برنگشت. در زمان اعلام این خبر، مادرم در حال نماز خواندن بود، اما با توجه به فاصله‌ای که با ما داشت حالش تغییر کرد گویا الهام شده بود که فرزندش شهید شده و آن حس مادرانه به او فهماند که خبری است.

شهید در زمان جنگ مأموریت‌های برون‌مرزی متفاوتی را انجام می‌داد. در یکی از عملیات‌ها مأموریتش هدف قرار دادن پلی در بصره بود. شهید در مورد این عملیات گفته بود: ما چند هواپیما برای اجرای این عملیات بوده‌ایم وقتی در محل مأموریت حضور پیدا کردیم، دیدیم که ماشین‌های شخصی از روی پل در حال عبور هستند، اما باوجود خطر جانی که برای‌شان وجود داشت دور زدیم تا ماشین‌های شخصی را مورد هدف قرار ندهیم و بعد از برگشتن و خالی شدن پل آن را مورد هدف قراردادیم.

او در خاطره‌ای دیگر می‌گوید که شهید بر روی حجاب خیلی تأکید داشت. شهید عکسی از آمریکا برای من فرستاده بود و در پشت عکس نوشت: «خواهر من چیزی که برای یک زن باارزش است، حفظ حجاب است. خواهر من در هر مرحله زندگی‌ات آن اصل زینبی بودن، زینبی زندگی کردن و حفظ حجاب و عصمت را فراموش نکن.» شهید برای هرکدام از ما نصیحت خاصی را ارسال می‌کرد.

شهادت، راهی که مسافرانش هیچ‌گاه پشیمان نیستند

شهید ابوالحسنی تنها شهید نیروهای مسلح و نیروی هوایی ارتش نیست. در تاریخ این نیرو و همه نیروهای مسلح کشورمان اسامی شهدا و ایثارگران بسیاری به چشم می خورد. آن هایی که عقیده‌شان این بود؛ هیهات منا الذله. یعنی تا جان در بدن داریم باید جنگید و دشمن را از خانه بیرون کرد.

انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۲۳
در انتظار بررسی: ۰
7891
۰۰:۲۸ ۱۶ مرداد ۱۴۰۱
به 2لار حساب کنیم چند می ارزه؟ تو بنگاه چند میخرن؟
ش
۱۸:۴۵ ۱۶ دی ۱۴۰۰
روحش شاد و یادش گرامی باد
Bakhtiyar Zagrosi
۱۸:۱۰ ۱۶ دی ۱۴۰۰
یک انقلاب علمی و فناوری در صنعت هواپیما و خودرو و الکترونیک و تولید انبوه میتواند این کشور را به ابر قدرت تبدیل سازد که تنها یک گام بلند است.
ناشناس
۱۷:۴۱ ۱۶ دی ۱۴۰۰
سلام امیدوارم در کشورمان حالمان خوب نیست از اقتصاد تا مسکن و اجاره مردم هیچ ندارند
ناشناس
۱۴:۲۰ ۱۶ دی ۱۴۰۰
بهترین پاسخ به این بزرگان رشد و پیشرفت ایران و ایرانی است پس تا میتوانیم برای سربلندی این آب و خاک دانش بیاموزیم و تلاش کنیم.
یادشان مانا و گرامی این جان برکفان عزیز سرزمینمان.
ناشناس
۱۳:۵۷ ۱۶ دی ۱۴۰۰
از همکنون باید ساخت پهپادهای سنگین و جهان پیما ،تجاری و باری و نظامی و امداد و نجات و آتش‌نشان و غیره ،پیگیری شود.
ناشناس
۱۲:۵۲ ۱۶ دی ۱۴۰۰
رحمت الله علیه ملت مدیون شهداهستند
ناشناس
۱۲:۴۵ ۱۶ دی ۱۴۰۰
نام و یادشان و خاطره شادمان کار و راهشان پر رهرو باد.
ساخت پهپادهای قاره پیما با مداومت پروازی و سرعت و قدرت بالا و جهش بزرگ در هوافضا با توان و قدرت و دقت و شتاب و سرعتی بیشتر پیگیری شود.
به امید برتری و سروری ایران و ایرانی در دانش و رشد و پیشرفت.
ناشناس
۱۲:۳۵ ۱۶ دی ۱۴۰۰
خدایش رحمت کند .
فرزند زاگرس
۱۲:۱۵ ۱۶ دی ۱۴۰۰
درود بر شهدای ارتش سربلند و سرافراز اسلام.
ارتش باید به هوافضا ورود کند و ماهواره های مستقل و توان جهانی و کیهانی و فضایی داشته باشد.نداشتن نیروی هوافضا و ماهواره و پدافند کیهانی از ضعفهای ارتش ایران عزیز و قوی است.
ناشناس
۱۱:۳۳ ۱۶ دی ۱۴۰۰
آن خلبانان قهرمان وبهشتی میهن>>> پرورش یافته محیط وفضای((عشق+پاکی+آزادی+شادی)) بودند.وباغیراین محیط های مصفا، خروجی مفید وقابلی درنخواهد آمد.
ناشناس
۱۴:۲۱ ۱۶ دی ۱۴۰۰
نتیجه مهمه دوست عزیز اینها به عشق اسلام و ایران عزیز دل به آسمان زدند.
یادشان گرامی.
ناشناس
۱۱:۲۷ ۱۶ دی ۱۴۰۰
روحشان شاد. روز پنج شنبه برای شادی روح همه شهدای ایران زمین بخصوص 250 شهید تازه تفحص شده صلوات بفرستیم. اللهم صل علی محمد و آل محمد و عجل فرجهم.
ناشناس
۱۱:۲۵ ۱۶ دی ۱۴۰۰
خدا بیامرزتش
منتظر پرواز سوخو 35 های خریده شده ایران هستیم
ناشناس
۱۱:۰۱ ۱۶ دی ۱۴۰۰
خداوند این شهید را قرین رحمت خود قرار دهد
ناشناس
۱۰:۴۱ ۱۶ دی ۱۴۰۰
حداقل رونمایی از پرواز باور ۳۷۳ را در دهه فجر بگذارید.
ناشناس
۱۱:۳۸ ۱۶ دی ۱۴۰۰
باور ۳۷۳ موشکه مثل اس ۳۰۰ او قاهر ۱۳ هستش عزیزم تازه پروژه شکست خورده ایران هواپیما نمیتونه درس کنه تو هنوز تو توهمی
ناشناس
۱۷:۰۴ ۱۶ دی ۱۴۰۰
ههه‍ههههههه ،ببخشیدقاهر سیصد و سیزده .
افرادی همچون تو هم وابسته و خودفروشند یقینا همون سنگ غرب را به سینه بزنی چیزی از ارزشهای این دانشمندان و عزیزان کم نمیشه.
ناشناس
۱۸:۰۷ ۱۶ دی ۱۴۰۰
موشک هم نیست نادان یکی از سامانه های پدافندی برتر و سرور در جهانه پس موشک نبود به اشتباه نوشتن آن دوست عزیز ایراد نگیر که خودت بسیار اطلاعاتت کمه.
ناشناس
۱۸:۰۸ ۱۶ دی ۱۴۰۰
قاهر۳۱۳نه قاهر ۱۳
ناشناس
۱۰:۳۲ ۱۶ دی ۱۴۰۰
نخبگان و دانشجویان و نظامیان این مرز و بوم میباید با خودکفایی در صنعت هوایی راهشان که همان بی نیازی به شرق و غرب و استقلال بود را ادامه دهند.
ساخت انواع بالگردها ملی و انواع هواپیماهای کوچک ایرانی را دستورکار خود قرار دهند و همزمان هم طرحهای بالگردهای سنگین باری و ترابری و هواپیماهای سنگین مسافربری و نظامی را در برنامه های بی نیازی خود و رشد و پیشرفت در صنعت هوایی و افزایش دانش و آگاهی همگانی را پی ریزی کرد.
تا زیر ساختها و بناهای آبادی ساخته و پرداخته و آباد شوند.
بختیاری
۱۰:۲۳ ۱۶ دی ۱۴۰۰
درود بر همه شهیدان نخبه و پاک ایران عزیز ،روحشان شاد امیدوارم راهشان را دانشمندان و دانشجویان و تلاشگران عزیز با فراگیری دانش و تلاش خوب ،ادامه دهند و راهشان ادامه یابد.
ناشناس
۰۹:۴۳ ۱۶ دی ۱۴۰۰
برای پهباد رگبار طراحی کنیم