به گزارش روابط عمومی دانشگاه تهران، پیمان صالحی در چهل و چهارمین نشست معاونان پژوهشی دانشگاههای بزرگ کشور که در دانشگاه تهران برگزار شدگفت: استقلال معاونت فناوری از پژوهشی در سطح دانشگاهها اتفاق نخواهد افتاد و این استقلال صرفاً در سطح وزارتخانه بوده است.
او در عین حال تصریح کرد: جدا شدن معاونت فناوری از پژوهشی در وزارت علوم، باعث افزایش توجه بیشتر به نوآوری و فناوری میشود.
معاون پژوهشی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری تاکید کرد: با وجود اینکه دو حوزه فناوری و پژوهشی در ساختار از هم جدا شده و مستقل دیده شدهاند، اما هیچ انشقاقی بین پژوهش و فناوری ایجاد نخواهد شد و این جدایی برای تمرکز بیشتر وزارت علوم بر فناوری و نوآوری اتفاق افتاده، که درگذشته کمتر بوده است.
او ایجاد استراتژی در گفتمان پژوهش، شبکهسازی و فراهم کردن تجهیزات مورد نیاز حال و آینده، استفاده بهتر از ظرفیتهای ملی و بینالمللی و ایجاد اکوسیستم حل مسأله را از مهمترین ماموریتهای معاونت پژوهشی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری عنوان کرد.
صالحی در ادامه با اشاره به وجود ۶۵۰۰ شرکت دانشبنیان که هنر حل مسأله را در سالهای اخیر نهادینه کردهاند، افزود: اکوسیستمی ایجاد شده که در سالهای اخیر وقتی مسألهای وارد و مطرح میشود، راه حل ارائه میکند. باید در وزارت علوم نیز اکوسیستمی ایجاد شود که هر زمان مسألهای وارد شد، در حد ماموریت خود با تقسیم کار در دانشگاهها، پارکها و موسسات پژوهشی راه حل ارائه کند.
معاون پژوهشی وزیر علوم، واقعی شدن پژوهش و فناوری؛ افزایش قطبهای علم و فناوری؛ مسألهیابی و حل مسأله؛ سیاست تشویقی؛ حضور در عرصههای بینالمللی، اولویتبندی مجلهها و انجمنها و ایجاد همافزایی با سایر سازمانها را از اولویتهای معاونت پژوهشی در وزارت علوم، تحقیقات و فناوری عنوان کرد.
در این جلسه، معاونین پژوهشی دانشگاههای کشور با بیان مشکلات مالی و ساختاری موجود، به اعلام نظر و ارائه راهکار پرداختند و خواستار افزایش بودجه، برقرای ارتباط دانشگاه با صنعت؛ تقاضامحور کردن پایاننامهها؛ فراخواندن دانشگاهها برای رفع مسائل و مشکلات کشور؛ توجه به ظرفیت دانشگاهها برای حل مسائل و مشکلات کشور؛ ایجاد شرکتهای دانشگاهی؛ انجام پروژههای ملی؛ اصلاح کسری بودجه و نحوه اختصاص آن شدند.
انتهای پیام/