به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان از اراک، با توجه به فصل سرما و استفاده بیشتر از وسایل گرمایشی متاسفانه گاز گرفتگی ناشی از رعایت نکردن اصول ایمنی در این فصل بیشتر شده و موجب میشود برخیها در اثر رعایت نکردن اصول ایمنی به خواب ابدی فرو بروند.
امسال و سالهای گذشته حادثه فراوانی از این دست اتفاقات تکرار شده است، اما بسیاری هنوز نکات ایمنی را جدی نمیگیرند که نتیجه اش آن میشود که خود و اطرافیان را به کام مرگ میبرند.
چه بسا خانوادههایی به امید فردایی بهتر شب هنگام سر بر بالین رختخواب گذاشته، اما این قاتل نقاب به چهره به سراغ آنها میآید و این مسئله موجب شد گزارشی در این رابطه تهیه کنیم.
آقازیارتی مدیر عامل آتش نشانی شهر اراک با اشاره به اینکه همین چند وقت پیش پدر و دختری در اثر بی توجهی به نکات ایمنی جان خود را از دست دادند گفت: متاسفانه از ابتدای سال تا کنون سه حادثه گاز گرفتگی به اداره آتش نشانی اراک گزارش شده که در این میان شش نفر جان خود را از دست دادند.
گاز منواکسیدکربن که جان تعداد زیادی از هموطنان را در اثر گاز گرفتگی میگیرد گازی است بی رنگ، بی بو و بسیار سمی که به علت عملکرد نامناسب وسیله گرمایشی در اثر سوخت ناقص، نصب نادرست و یا استفاده ناصحیح از آن ایجاد میشود، غلظت منو اکسید در مقادیر بسیار پایین نیز برای انسان خطرناک و کشنده است.
بیشتربخوانید:
حبیبی معاون آموزش و پیشگیری آتش نشانی هم از مردم خواست در موقع نصب بخاری نکات ایمنی را رعایت کنند و از دودکشها و کلاهکهای ایمنی و استاندارد استفاده کنند.
بررسی اتصالات و بستهای مربوط به لولهها و شیلنگهای گاز، آزمایش نشت گاز با کف و اسفنج، دقت به اینکه آیا شعله وسیله گاز سوز آبی میسوزد یا خیر از جمله روشهایی است که میتواند در جلوگیری از گاز گرفتگی کمک کند.
با توجه به گذشت یک سال از جمع آوری وسایل گرمایشی هنگام استفاده مجدد تست مکش دودکشها قبل از نصب لوله دودکش بخاری ضروری است.
ابراهیمی کارشناس ایمنی آتش نشانی هم با اشاره به اینکه برخی افراد در نصب آبگرمکنهای دیواری اصول ایمنی را رعایت نمیکنند گفت: نباید آبگرمکنهای دیواری در تراس نصب شود و باید از دودکشهای استاندار استفاده شود.
صابری معاون عملیات آتش نشانی هم در این باره گفت: خارج شدن دودکشها از دیوار نمای ساختمان غیر اصولی است و بایداز انجام این کار خوداری شود.
دکتر پروهان رئیس اورژانس پیش بیمارستانی استان مرکزی هم با اشاره به اینکه بیشتر حوادث گازگرفتگی با مونو اکسید کربن در فصل زمستان اتفاق میافتد گفت: متاسفانه ۷۰ درصد فوتیهای ناشی از گاز گرفتگی در نیمه دوم سال در فصل سرما اتفاق میافتد.
دکتر پروهان افزود: از ابتدای امسال تا کنون ۱۵۵ مورد حوادث مسمومیت گاز گرفتگی به این اورژانس اعلام شده است که در این رابطه ۵ نفر جان خود را از دست داده اند.
توجه به هشدارهای کارشناسان ایمنی میتواند تاثیر زیادی در کاهش این گونه مرگ و میر دلخراش و تاسف برانگیز داشته باشد و با اندکی توجه و دقت میتوان جلوی مرگ بر اثر گاز گرفتگی را گرفت.
حالت تهوع، سردرد، سرگیجه از علائم گاز گرفتگی هستند و اگر در محیط بسته که با وسیله گاز سوز گرم میشود قرار گرفتید و دچار این حالات شدید دربها و پنجرهها را باز کنید و هرچه سریعتر از محیط خارج شوید و با شمارههای ۱۲۵ و ۱۱۵ تماس بگیرید.
انتهای پیام / ج