به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان از اهواز، تعدادی از قصابان کلانشهر اهواز روز گذشته با حضور مقابل کشتارگاه به ابعاد و پیامدهای طرح بسته بندی بهداشتی آلایشهای دامی اعتراض داشتند.
بر اساس این طرح، دامپزشکی، کشتارگاه صنعتی اهواز را موظف کرده با بسته بندی بهداشتی آلایشهای دامی (کله پاچه، قلوه، جگر و ...) به گونهای که تاریخ تولید و انقضای فرآورده با «برچسب» دامپزشکی قابل رصد، کنترل و نظارت باشد این فرآوردهها را پس از ۲۴ ساعت نگهداری در فضای بهداشتی وسردخانهای وارد بازار مصرف کند.
دست اندرکاران اتحادیه فروشندگان گوشت قرمز، مرغ، ماهی و تخم مرغ اهواز که تجمع مسالمت آمیز پنجشنبه شماری از قضابیهای اهواز را ساماندهی کرده معتقدند هزینههای بسته بندی که قرار است روی آلایشهای خام دامی افزوده شود غیرعادلانه بوده و به طور مستقیم بر قیمت گوشت قرمز اثرگذار است و درنهایت منجر به گرانی گوشت در بازار خواهد شد.
بخشی معاون اتحادیه فروشندگان گوشت، مرغ، ماهی و تخم مرغ اهواز گفت: ما مخالفتی با بسته بندی بهداشتی آلایشهای دامی که از سوی کشتارگاه اهواز صورت میگیرد نداریم، ولی اگر قرار است هزینه زیادی برای این کار بپردازیم، رضایتی هم نخواهیم داشت.
او افزود: اگر بهای هر بسته بهداشتی آلایش دامی با آنچه گفته میشود هزینه ۷۰۰ هزار ریالی داشته باشد، قیمت گوشت باز هم افزایش خواهد یافت و فشار روی مردم مضاعف میشود.
سید اصغر حسینی بهارانچی رییس اتحادیه فروشندگان گوشت، مرغ، ماهی و تخم مرغ اهواز گفت: دود افزایش قیمت آلایشهای دامی به چشم مردم میرود، چون این مساله افزایش قیمت گوشت قرمز را نیز به دنبال خواهد داشت.
او افزود: بسیاری از قصابان کلانشهر اهواز با افزایش هزینههای بهداشتی آلایشهای دامی به دلیل کاهش قدرت خرید مردم ناراضی هستند بنابراین دستگاههای ناظر باید به این مساله ورود کنند و اجازه ندهند قیمت گوشت قرمز باز هم افزایش یابد.
حسینی بهارانچی اضافه کرد: افزایش گوشت سبب کاهش مصرف گوشت قرمز بسیاری از قشرهای متوسط و کم درآمد شده است که باید از افزایش قیمت فرآوردههای پروتئینی جلوگیری کرد و دولت سیزدهم نیز در این مسیر جدی است.
رییس اتحادیه فروشندگان گوشت، مرغ، ماهی و تخم مرغ اهواز ادامه داد: هیچ کس مخالف ارتقای سطح بهداشتی فرآوردههای دامی در اهواز نیست، ولی نباید هزینههای آن بر مردم تحمیل شود.
البرز کریمی مدیرعامل کشتارگاه صنعتی اهواز نیز با اشاره به الزام کتبی برای عرضه بهداشتی آلایشهای دامی از سوی دامپزشکی در شهریور ماه گذشته گفت: هنوز قیمتی برای بسته بندی بهداشتی آلایشهای دامی مشخص نشده است بنابراین اعتراضها وارد و قابل درک نیست.
او افزود: قیمت بسته بندی بهداشتی آلایشهای دامی در ستاد تنظیم بازار مصوب میشود و قیمت ۷۰۰هزار ریالی برای هزینه هر بسته بهداشتی آلایشهای دامی گمانه زنی و یک پیش داوری از سوی عدهای است.
کریمی ادامه داد: برخی حاضر نیستند از سود بالایی که در این مسیر نصیب شان میشود دست بکشند و با هر تغییری که منافع شخصی آنان را تهدید میکند مخالفت میکنند.
پای منافع شخصی در میان است؟
مدیرعامل کشتارگاه صنعتی اهواز اضافه کرد: کشتارگاه برای اجرای طرح بسته بندی آلایشهای دامی که از سالها پیش در بسیاری از استانها و کلانشهر اجرایی شده سرمایه گذاری کرده و درست نیست افرادی فقط به دلیل منافع شخصی بخواهند با هر بهانهای جلوی این طرح را که تضمین کننده سلامت مردم است، مخالفت کنند.
این مقام مسئول گفت: نشستهای هماهنگی بین اتحادیه فروشندگان گوشت قرمز اهواز و دامپزشکی برای اجرای طرح بسته بندی آلایشهای دامی در بسیاری از استانهای کشور اجرایی شده است و بسته بندی فرآوردههای خام دامی گامی مهم برای پیشگیری از بیماری مشترک دام و انسان همچون تب کریمه کنگو است.
او افزود: اگر تعداد معدودی از واحدهای قصابی اهواز بخواهند در برابر این طرح بهداشتی که دامپزشکی ما را موظف به اجرای آن کرده و کشتارگاه هزینههای زیادی برای اجرای طرح پرداخته کرده بایستند و یا کشتار دام را متوقف کنند، کشتارگاه آمادگی دارد برای پاسخگویی به نیاز مردم، گوشت قرمز را به صورت مستقیم و زیر قیمت بازار عرضه کند.
بسته بندی بهداشتی گامی به سوی سلامت مردم
مصطفی کنارکوهی مدیرکل دامپزشکی خوزستان نیز اجرای طرح بسته بندی بهداشتی آلایشهای دامی را در ارتقای سطح سلامت مردم و پیشگیری از بیماریها موثر عنوان کرد و گفت: همه باید همکاری کنند تا فرآوردههای دامی بهداشتی با قیمت مناسب به دست مردم برسند.
او افزود: بسته بندی آلایشهای دامی برای واحدهای قصابی آبادان و خرمشهر در کشتارگاه صنعتی اهواز از ۳ ماه قبل الزامی بوده و اجرای آن در اهواز منع قانونی ندارد.
کنارکوهی اضافه کرد: اختلاف مدیریت کشتارگاه اهواز و قصابیها بر سر هزینههای بسته بندی آلایشهای دامی با ورود ستاد تنظیم بازار و فرمانداری قابل حل است، ولی آنچه مسلم است بسته بندی بهداشتی فرآوردههای خام دامی به سود جامعه و مصرف کننده نهایی یعنی مردم خواهد بود.
بر اساس اعلام دامپزشکی در زمان حاضر روزانه حدود ۵۰۰راس دام سبک و ۴۰ راس دام سنگین در کشتارگاه صنعتی اهواز کشتار میشود و افزایش قیمت گوشت قرمز در اهواز در ۲ سال اخیر که هرکیلوگرم بین ۱.۳ تا ۱.۷ میلیون ریال عرضه میشود سبب شده مصرف گوشت قرمز به کمتر از نصف کاهش یابد.
اما افزایش قیمت گوشت قرمز سبب شده که تعدادی از قصابیهای غیرمجاز در ورودی شمالی اهواز و برخی جادههای بین شهری اقدام به کشتار غیربهداشتی و عرضه گوشت قرمز کمتر از قیمت بازار کنند. با وجود برخورد دامپزشکی، دستگاه قضایی و اجراییات شهرداری اهواز با پدیده کشتار غیرمجاز دام، هنوز این پدیده در اهواز کم و بیش وجود دارد.
انتهای پیام/ی
1. گرمای شدید اهواز باعث میشه که جگر ها در بسته بندی خراب بشن. ) قطعی برق چند ساعته که همیشه در فصل تابستان شاهدش هستیم بسته بندی از یخ گیری جگر جلوگیری می کنه(
2. تمام جگر های کشتارگاهی مهر داغی میخورن. بنابراین از جگرهای غیرمجاز تفریق داده میشن
3. قدرت خرید مردم پایین میاد. بعضیا میان میگن 5 تا دل میخوام، 13 تا قبوه میخوام، پفی جگر رو نمیخوام و ... . با بسته بندی دیگه نمیتونیم نیاز مشتری رو براورده کنیم
4. ما که تو کشتارگاه اهواز کشتار میکنیم مجبوریم قیمت بسته بندی رو بکشیم رو جگر و گرون تر بفروشیم. قصابی کنار من که از شهرستان های دیگه جگر میاره و قیمت پایین تر میده دیگه کسی از من نمیخره
5. اهواز مثل خرمشهر نیست که دامپزشکی بتونه تمام قصابی ها رو مجبور کنه فقط بسته بندی عرضه کنن. یک سوم قصابی ها بیشتر از کشتارگاه اهواز لاشه نمیارن. اکثرا از سایر شهرستان ها کشتار میارن